שמות דו-מיניים לתאומים - בעיה

רז2

New member
כן, כך שמעתי

אם יש בן ובת, אז לא יודעים מי זה מי! לגבי שניים מאוטו המין זה פחות משנה לדעתי...

קרנושה

New member
אהמ.........מחייכת........

היי טל.......ולכולם... כששואלים אותי לשמות ילדיי ואני עונה ש...מתי, ליאור וליהיא.......מיד מסיקים שיש לי 2 בנים ובת......ולא כך הדבר.....אצלי ליאור היא בת... אין לי בעיה עם הטעות.....(אולי לה יהיה כשתיגדל? לא יודעת)...זה כל כך שכיח היום.....ואני (עדיין) לא מצטערת על כך שהחלטתי על השם שלה.... יש מי שמצטער על שם דו-מיני שנתן? הייתי שמחה לדעת...

טל של 4

New member
אצלינו זו ממש "תופעה"

אנחנו צוחקים שיש לנו ארבעה בנים (יואב-בן נועם-בת רוני ועומר התאומות) מעולם לא חשנו שיש בעיה עם שמות דו מנים בכלל ואצל תאומים בפרט. גם לי יש שם דו מיני וזה ממש לא הפריע. ההתבלבלות קיימת בלי קשר לשם. כשיואב היה תינוק היו אומרים לי איזה ילדה יפה. עם התאומות בגלל שלאחת המון שער ולשניה הרבה פחות ישר מסיקים שהיא בן למרות שהיא בד"כ לובשת את הורודים.

rotrot

New member
מסכימה - גם לי יש שם דו מיני

רותם, וכנראה שההתבלבלות הזו היא מנת חלקם של כל הילדים והמבוגרים בין אם הם תאומים או לא...

anat30g

New member
שמות דו מיניים - בעיה לפי הקבלה

אני באופן אישי לא אוהבת שמות דו מיניים - במיוחד לא שמות שהם מובהקים של בנים - גם מבחינה קבלית יש עם זה בעיה... כשנותנים לבת שם של זכר (שם מישהו שהיה קיים - לא שם של עץ או נחל) - משהו ממהות מ"נשמה" של השם עוברת. אז למי שמאמין - הנה סיבה למה לא לתת לילדה שם אחרי הסבא.

קרנושה

New member
אם אני מבינה נכון אז.....

יש לי חצי בנים וחצי בנות בבית? (למרות שבפועל יש לי 2 בנות ובן)....ליאורי שלי היא חצי בן לפי הקבלה....עקב השם הדו מיני תקבל באופי , בהיתנהגות משהו מהבנים?

anat30g

New member
לא.

ליאור אינו דוגמה טובה - כי זה לא שם של בן מובהק - ז"א לא ידוע לי שלאורך ההיסטוריה של העם היהודי היה אישיות זכרית בשם הזה - מה גם שאם לא נתת את השם אחרי מישהו (זכר) - אז לשם יש משמעות רק מצרוף האותיות ומשמעות המילים. הכוונה יותר - היה סבא שקראו לו מיכאל - נודלה בת ונתנו לה את השם הזה... היה דוד בשם יובל - וקראו לילדה אחריו... אגב, לפי הרעיון הזה - זהבכלל לא משנה אם האדם בחיים או שמת. וחוץ מזה - אני לא מומחית לקבלה - קראתי ספר וחצי בנושא שמות וקבלה - זה לא הופך אותי למומחית בנושא
ענת

למעלה