שמות התזוזות באיגרוף

daido

New member
שמות התזוזות באיגרוף היי ושלום
יצא לי לעבור כאן על סרטונים והודעות, אני מוצא כאן דברים שיכולים לקדם מאוד.
רציתי לשאול...מהם שמות התזוזות שבאיגרוף?
יש את ג'ב והשני...מה שמו?

קראתי כאן גם הודעה עד כמה האיגרוף חשוב ללוחם MMA ובדיוק לפני כמה חודשים אמרתי לחבר מאמן קרב מגע כמה חשוב ללמוד איגרוף, מעבר להכל...מדובר על ספורט חכם וכייפי
שהוא מעבר לעוד כמה מכות שנותנים לשק...

תודה.

muaythai

New member
אז ככה .. לגבי הג'ב (מכה ישרה לפנים), מה שבדר"כ יקרה עם יד שמאל (כמו שרוב המאמנים נוטים להסביר, לפחות ממה שלי יצא לראות, אחריו יבוא "קרוס" עם יד ימין. קרוס משמעותו "צלב", ואין קשר בין השמות, לכן אני עד היום אומר ג'ב שמאל, ג'ב ימין. עם זאת גם יש את מכת "ההוק" ו"האפרקט". אך אינם שמות של תזוזות, אלא סוגי אגרופים ..
לגבי התזוזות כמובן (רגל ציר, החלפות וכו'), זה כבר תזוזות במהלך הקרב ועם זאת גם יש סוגי התחמקויות (מטה, אחורה הצידה וכו').
יש פה מאמן לאיגרוף חובבני, אך ברמה מקצועית (לפחות מבחינתי).
הוא יוכל להסביר לך הרבה יותר, אם הינך מחפש את הקשור לתחום האיגרוף הקלאסי מהיותו בתחום כבר המון שנים.
אני לעומת זאת מאמן איגרוף תאילנדי, אך עם ידע בסיסי שקשור בתחום האיגרוף, היות ואנו משתמשים גם הרבה בעבודת ידיים והתזוזות במהלך הקרב ;)
שיהיה בהצלחה ושבת שלום.
בברכה,
ארז שוקרון.

daido

New member
כן שמתי לב...

daido

New member
אחלה תודה על המידע.
אני צריך לשאול שוב את המאמן שלי על שמות התזוזות, הוא אומר שיש שני סוגי תזוזות, אחד מהם נקרא צ'רנוק, מהשהוא כזה...לא מצאתי סרטונים על זה.
אני מסכים איתך לגבי דסקו, נראה לי מאמן מוכשר...
מה שרציתי ללמוד לגבי איגרוף תאילנדי זה איך אפשר ללמוד לתת בעיטות כל כך מהר? איך מתרגלים את הבעיטה למהירות?
אני מסכים עם דסקו שמאוד חשוב להביא מאמן איגרוף למי שלומד MMA המאמן שלי לשעבר בקרב מגע הביא לנו מידי פעם מאמן מקצועי לאיגרוף.
אני גם חושב שמדובר על ספורט חכם מאוד.

מאחל גם לך שבת שלום ונפלאה

עדי

daskaliano

New member
צ'רנוק זה ברוסית חחח... הוא מתכוון לצעד קדימה ואחורה...

daido

New member
חחחח חשבתי שהמונח הוא מונח מוסכם באיגרוף, לכן לא הבנתי...
הצעד קדימה מתחיל כשהרגל האחרוית דוחפת, ובצעד אחורה הרגל הקדמית דוחפת אם אני זוכר נכון.
יש עוד תזוזה אחת שבה בצעד קדימה רגל קדימה דוחפת והרגל האחורית בעקבותיה, וצעד אחורה הרגל האחורית לוקחת ואיתה רגל קדמית...איך קוראים לצעדים אלה?

תודה סדקלו
שבת שלום.

muaythai

New member
לגבי הבעיטות .. תראה הבעיטות נראות לך "מהירות, זריזות וחזקות" לאחר המון זמן של תרגול עליהן. את הבעיטות בתחילה מתרגלים על שק, עם בן זוג או "בשדואו-בוקס" (קרב צללים) במשך זמן רב, כדי שיצאו אפקטיביות כמו שאנו רוצים.
ניתן לעשות אותם עם ציר, בלי ציר עם סיבוב של המותן\אגן ובלי .. אנו כמובן דוגלים להשתמש בזריקת האגן כדי שהבעיטה תצא חזקה יותר ואקפטיבית יותר. כל מה שהינך רואה בסרטונים או בקרבות, זה אחרי המון זמן של תרגול וניסיון של חודשים, ואף שנים ...
כמו שאמרתי, ניתן בתחילה לעבוד על שק (רצוי לבעוט כל רגל 1000 בעיטות) ניתן גם באוויר, ולהחליף. לתרגל סוג של בעיטה המון כדי לדעת לבעוט אותה כמו שצריך, ולדייק בה. לכן, הכל עניין של טכניקה וניסיון .. עם הזמן כמו בכל דבר ..
אם תרצה לשאול עוד שאלות בתחום נשמח כמובן לעזור ידידי,
שיהיה אחלה של שבוע מלא בבשורות טובות.
בברכה,
ארז שוקרון.

daido

New member
כן ובנוסף העצות מאוד טובות, כדאי שקודם יבדקו אם מבנה הבעיטה שלי הוא נכון.
אולי כדאי לקחת כמה אימונים אישיים כדי לבנות נכון את הבעיטה.
ארז היכן אתה מאמן? אימונים אישיים אתה עושה?

תודה, וסוף שבוע נפלא
עדי

muaythai

New member
כנס לי יש קבוצה ברמלה (ימי ראשון ורביעי מהשעה 17:30 ועד 19:00).
וברמת השרון, רחוב סוקולוב 90 (ימי ראשון מ-20:00, שלישי מ-20:15 וחמישי מ-18:45).
אני גם עושה אימונים פרטיים.
אם מעניין אותך, אתה מוזמן ליצור עימי קשר בפלאפון : 0526108922 או בה.פ.
שבוע מצויין.
בברכה,
ארז שוקרון.

ETZ301

New member
CHELNOK חברים :)..... צי'לנוק הוא תיבה :)
ממש כמו התיבה שבה הניסו את משה.

התנועה כמו תיבה שמתנדנדת על המים :)

למעלה