Ccyclist
Well-known member
No more orange – new tube map shows the renamed London Overground lines
Prepare to be both delighted and outraged, as the names are revealed for renaming the London Overground branches.
www.ianvisits.co.uk
17 שנה שרשת האוברגראונד קיימת, להיקפה המלא (בעיקר סיפוח קווים קיימים, יש בה קילומטרים בודדים של מסילות מחודשות ומספר קישורים חדשים קצרצרים) היא הגיעה לפני כעשור, אך ייצוג כל קוויה בכתום (במקור - צבעו של קו מזרח לונדון בתחתית שמהווה כיום ליבה של אחד מקווי האוברגראונד) מאד מבלבל ומציף את מפת התחתית בשלל קווים כתומים שלא ברור לאן הם מגיעים.
היום פורסם פתרון לכך: צבעים חדשים לקווים השונים באוברגראונד, ושמות לקווים.
לגבי הצבעים- זה צעד חיובי. צריך להפריד את המערכת כדי לראות את קוויה השונים ולהתמצא. במקומות רבים מדי כמו האקני או בין יוסטון לקמדן יש מספר קווים מקבילים של הרשת.
לגבי השמות שהוצעו (אני מקווה שזו הצעה ושיהיו שמות שונים): זוועה. אין קישור גאוגרפי בין השמות לגאוגרפיה של הקווים או יעדיהם. יש התעלמות משמות הקווים המסורתיים כפי שהיו בעידן בריטיש רייל וכפי שחלקם ידועים ציבורית. במקום - יש אוסף שמות כאילו פוליטיקלי קורקט, ללא קשר הגיוני לקווים.
השם הגרוע ביותר הוא Liberty Line לקו Emerson Park. באנגלית בריטית אומרים A bloody liberty - מילולית "חירות עקובה מדם" אבל המשמעות היא "איך הם מעיזים". לונדון איננה בוסטון, וגם אם היתה - אין שום קשר בין הפרברים של מועצת הייברינג, לשעבר באסיקס, לרגעים המכריעים של החירות הבריטית שהתרחשו במרכז לונדון, בעיקר בפרלמנט בווסטמינסטר. היה אפשר להסתפק בשם גאוגרפי, אולי Emerson Park Line.
במקום השני: ההחלטה האומללה לקחת את שמו של הגובלין, הקו היחיד ברשת עם שם אורגני, פופולרי וגאוגרפי ( Goblin = Gospel Oak and Barking Line ) ולהחליף אותו במחווה לסופרג'טיות. נשים מהוות 50% מהאוכלוסייה, לא הגיוני שקו פרברי היקפי בטבעת השלישית בצפון ונזרח העיר יוקדש דווקא הוא לפעילות למען זכות ההצבעה לנשים כאשר זו היתה תנועה ארצית. מקומן של הנשים בחברה הבריאית נרחב יותר מהקו השולי הזה.
במקום השלישי שם עממי נוסף שהיה צריך להשאיר או לבנות עליו הוא קו ה Watford DC Line, אולי לפשט ל Watford Line. הרעיון שיקראו לו על שם קבוצת הכדורגל הלאומית של הנשים שזכתה במקום השני באליפות העולם בשנה שעברה כאשר הוא עובר ליד איצטדיון וומבלי שבו נבחרת הגברים זכתה באליפות העולם ב 1966 (לתקשורת פה יש אובססיה לנצחון הישן ההוא) די מגוכח. מדובר בשירות פרברי במקביל לקו החוף המערבי, ובחלקו הצפוני - במקביל לקו הבייקרלו. אם רוצים להנכיח בו נשים אפשר לקרוא לו The Queens Park Line על שם תחנת המפתח שבאמצע המסלול.
אחר כך מגיעים לשני קווים שהורכבו ממקטעי קווים קודמים, ששמותיהם לא מתאימים כל כך לרשת בימינו:
לדעתי היה צריך לקרוא לקו צפון לונדון פלוס קו מערב לונדון (כיום ענף שמצטרף לליבה, בעבר קו שהגיע רק עד לתחנת החלפה עם שכנו) משהו כמו The Canal Line או The Camden Line, אולי הלחם כמו The Whistle Line ( Willesden Junction, Stratford ) או פשוט לשמור על השם North London Line. ליבת הקו מקבילה בערך לתעלה שחוצה את מרבית טבעת אזור 2 בצפון לונדון, אף שאינה נצמדת לה. השם המוצע הוא מיושן ולא קשור גאוגרפית לקו. אינני חושב שהקהילה הגאה תרצה שכך ינסו להכליל ולהצדיע לה - באמצעות קישור לעידן האיידס של שנות השמונים ובית חולים שאפילו לא נמצא על תוואי הקו.
ועכשיו למכלול הקווים שנסמכים על קו מזרח לונדון. שמו של קו מזרח לונדון שייך לתחתית עד שהקו עבר לאוברגראונד. מדרום לו הוא חובר לקו דרום לונדון (קו רוחבי המהווה חיבור טבעתי מקביל לקו צפון לונדון באזור 2 של הגדה הדרומית), לקו ראשי דרומי לקרוידן שעוברות בו גם רכבות ארציות ולענף לקריסטאל פאליס. מצפון הוא נוסע על ויאדוקט ברואד סטריט ומגיע לתחנות השקה לקו צפון לונדון. הקו מסתמך על מנהרת הטמז של איזמבארד קינגדום ברונל, ההגיון הפשוט הוא לקרוא לו The Brunel Line אבל משום מה החליטו לקרוא לו על שם ה Windrush - כאילו שאין אוכלוסייה שחורה באזורים אחרים בבירה. שוב - הכללה שאין בה הגיון כמו הקדשת הגובלין לסופרג'טיות.
ואחרון לא חביב - רשת הקווים הפרבריים מליברפול סטריט לאורך נהר הלי Lee/Lea (שני האיותים נכונים). היה אפשר לקרוא לזה The Lea Line / Lea Valley Line . שם קצר והגיוני שמסביר את הגאוגרפיה של הקו (מדובר במספר קווים המתפצלים מליבה אחת) ומיקומו בעיר. לקרוא לו כאילו על שם "הטווים" מבלי להשתמש בשמם - ההוגאנוטים (פליטים פרוטסטנטים מצרפת וארצות השפלה שהגיעו ללונדון במאה ה17 אחרי דיכוי צרפתי - קתולי בארצותיהם) זה לא מכליל באמת, ולא קשור לשכונות מעמד הפועלים לאורך נהר הלי או לעיירה אנפילד שבקצה הצפוני של הקו.
אינני חושב שהשמות שהוצעו יתקבלו בברכה בגלל שחסר להם הגיון אזורי לקו שלם. רבים מהם ראויים להיות שם רחוב או כיכר וכן תחנה הצמודה להם. יש מקום גם לקרוא למקומות על שם אישים בולטים בקהילות השונות.
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: