שמות כפולים לריקודים

אמת נכון שעל המוצרים של הארגון

מצויין בסוגריים שם השיר המקורי וזו התקדמות, אך האם יש למישהו זכות לקחת יצירה של אחר ולהשתמש בה למען יצירתו שלו תחת שם אחר? האם אין הריקוד הוא משהו ארטילאי שיש לו חיים נפרדים מהשיר? האם יעלה על הדעת שמלחין יתן שם ללחן שחיבר למילים של משורר בשם שונה מהשם שנתן לשיר כותב המילים? דעתי היא שחובה ממדרגה ראשונה על כל מחבר ריקוד, לפני שהוא עושה מעשה, להיוועץ עם לפחות מבעלי הזכויות על השיר ולבקש את רשותו לכך. בסופו של דבר הרי מחבר הריקוד טוען ל"זכויות יוצרים" על הריקוד אז איפה הזכויות הקודמות לריקוד? כדאי לדעת שלריקודי עם יש כח גדול מאד על השירים. דווקא הדוגמה שנתת על "את הגשם", לדעתי, אינה נכונה. אני חושב שבחנות אם תבקש "את הגשם" ידעו מה לתת לך בגלל הריקוד. ללחן הנקרא "איזידורה" חיבר יצחק אפלבאום ריקוד בשם "ואלס עגור הזהב" (למה? ככה!) לאחר שנים, כשהוציאה חברת סי. בי. אס. (או אן. אם. סי. בשמה החדש) תקליט עם הלחן הזה נכתב על העטיפה בגדול (כמקדם מכירות): "כולל הנעימה ואלס עגור הזהב (איזידורה)". ויש דוגמאות נוספות.

שמות כפולים לריקודים

מה דעתכם על נתינת שם לריקוד ששם כזה כבר קיים? מה דעתכם על נתינת שם לריקוד השונה משם השיר והלחן?

לירון מישר - אלי רונן הוציא חוזר ב-

אם אני לא טועה אלי רונן כתב אלינו בכל אפן למדריכים בעלי התעודה על כך לא פעם. אין טעם לתת שם לריקוד ששם כזה כבר קיים. ולגבי השאלה השניה - אם היוצר בוחר בך אז למה לא?

שמות כפולים-אסור בשום אופן כי

ראשית זה יכול להטעות את המדריך אם הוא משתמש במחשב או בכל אביזר אחר להשמעה.זה יכול לבלבל גם רוקדים ששמות הריקודים חשובים להם.אפשר לקרוא לריקוד בשם שקרוב לשם הריקוד שנוצר קודם.כמו למשל סולטנה-חדש.תארו לכם שממדריך ישים את סולטנה הישן במקום החדש.פשוט כל הרוקדים כולל המדריך יהיו בהלם והמדריך כמובן יבקש סליחה.אני מתאר לי שבמחשב חייב להיות שינוי אפילו הקטן ביותר אחרת המחשב לא יוכל להבדיל או לזהות את הריקוד.

אם כבר קיים ריקוד כלשהו בשם זה

אסור, לתת את אותו השם. אסור שיהיו שני ריקודים בעלי אותו השם - זה מטעה ומבלבל הן את ציבור הרוקדים והן את המרקיד. לגבי שאלתך השניה - אני בעד להשאיר את שם השיר כמו שהוא. כך אנחנו מכבדים גם את יוצרי השיר. חוץ מזה שגם השינוי הזה מבלבל. אם יום אחד אבוא לחנות דיסקים כלשהי ואבקש "תנו לי בבקשה את הדיסק של שלמה ארצי עם השיר "את הגשם" - אתם חושבים שמישהו שם יבין אותי? אבל אני מבטיחה לכם שאם אבקש את שירו של שלמה ארצי "אנחנו לא צריכים" מיד הדיסק עם השיר הנ"ל יהיה בידי...

למעלה