שמות לועזיים לגזרות הפועל

שמות לועזיים לגזרות הפועל

מי יכול להפנות אותו למקורות בהם אוכל למצוא את הגרסה הלועזית לגזרות הפועל? אני מתכוון לדברים כמו: גזרת השלמים, פה"פ י חסרה פה"פ י נחה וכו'... מה בכלל השם הלועזי של "גזרה"? תודה.

lexigali

New member
נסה במילון למונחי בלשנות של

אורה שוורצוולד. אם כי אני מאמינה שאין מונחים של ממש לדוגמאות שנתת, אלא פראפראזות כלשהן.

odar

New member
תשובה

פעלים מגזרת השלמים נקראים strong verbs פעלים מהגזרות השונות נקראים defective or weak verbs נחי פ"א=verbs I-Aleph חסרי פ"נ=Verbs I-Nun נחי ל"י=Verbs 3-He נחי ע"ו/ע"י=Hollow Verbs כפולים=Geminate Verbs פ' גרונית=Verbs I-Guttural וכו'

תודה רבה

זה בדיוק מה שאני מחפש. מה בנוגע לגזרת אפעל ולגזרת אפעול בבניין קל? מה עם "מתארים"? (לבינוני) הגם לגזרות אלה שמות לועזיים?

odar

New member
גזרות

לא כל כך הבנתי מה הן גזרות אפעל ואפעול.אם כוונתך באפעול לגוף ראשון יחיד עתיד בבנין קל אז השם הלועזי לנטיית הפועל בעתיד הוא imperfect. לגבי "מתארים"-אם אתה מתכוון לפעלים כדוגמת ירא,כבד וזקן,שמם הלועזי הוא stative verbs

מצויין, תודה.

וודאי אזכר בעוד כמה, אודה לך על התרגום. אני תוהה מניין מוצאים את תרגום מלכתחילה?

מתארים

אני מתכוון לבינוני "מתארים" לעומת "שומרים" ההבדל הוא בבסיס אשר ממנו מבנית הצורה: בראשון: מ+פה"פ+עה"פ+לה"פ+ים באחרון: מ+פה"פ+ו+עה"פ+לה"פ+ים להבנתי, לראשון קוראים גזרת "מתארים" (או שמא, "תכונת מתארים"?!) אולי, מפני שההנחה היא שהצורה האחרונה היא ברירת המחדל...?! אם כך, מה השם של זה?

odar

New member
דגמי משקל

דגם המשקל של הבינוני הפועל בבנין פיעל הוא mQaTTeL דגם המשקל של הבינוני הפועל בבנין קל הוא QoTeL לא מדובר כאן על גזרות הפועל,אלא על דגמי המשקל של הבינוני הפועל בבניינים השונים.לבניינים קוראים derived forms ולדגמי המשקל patterns.

סליחה, טעות

מתארים -- הכוונה לבניין קל: צמאים לעומת -- נוסעים, נופחים, חוטאים, שומרים... זאת צורה יוצאת דופן לבינוני.

odar

New member
stative verbs

הפעלים האלה אינם מתארים פעולה,אלא מציינים מצב,לכן רק לעיתים נדירות הם מופיעים בצורת בינוני פועל בדגם QoTeL.המשמעות של הפועל צמא היא was thirsty.לרוב פעלי המצב יש שם תואר נלווה,שזהה בדרך כלל לנטיית העבר גוף שלישי זכר יחיד."צמאים" זה שם תואר ולא בינוני פועל.משפט עם פועל המצב זקן,"האיש זקן",אפשר לתרגם בשני אופנים: The man has become old/grеw old או The man is old

צורת הבינוני

יכולה להיות פועל בהווה או שם עצם או שם תואר לדוגמה: השומרים אשר שומרים על השומרים ההם... -שם עצם- -פועל- -תואר- השימוש בבינוני כפועל אינו נדיר כלל...

Iddo G

New member
גזניוס

התשובה האולטימטיבית לתחביר קלאסי של עברית ולמינוחים המתאימים היא עדיין Hebrew Grammar של Gesenius לדעתי. למרות שהוא ותיק מאוד ומתייחס לעברית התנ"כית, המורפולוגיה עדיין דומה ומדובר במחקר מאוד יסודי. (ויתרון נוסף שהוא זמין בכל ספריה רצינית לבלשנות/יהדות.)

למעלה