שמות משפחה יהודים-מרוקאים

Dexter5

New member
שמות משפחה יהודים-מרוקאים

כיצד אני מברר מה משמעות שם המשפחה שלי ? אם אתה יודעים מה המשמעות של שם משפחתכם, ספרו...

M הדרך

New member
לפי מה שאני יודעת השם אדרי (אדרעי)

שהוא שיבוש של דרעי..אדרעי...על כל נגזרותיו ((דריי, דרעי, אדרעי,)המשפחה במקור היא מאזור ואדי דראע . נקודת התמצאות: הכביש מווארזאזאת עד למעבר טיזין טיניפיפט..בערך אחרי 20 ק"מ ניתן לראות את העמק ואת נאות המדבר. בדרך ניתן לראות את :הקצור" כפרי המצודה בני למעלה ממאה שנים. מן העמק המשתרע על פני כ-150 ק"מ יצאו סיפורי עם ואגדות רבות. היהודים בעמק: יש הגורסים שתהליך היווצרותה של הקהילה היהודית-ברברית בוואדי דרע התרחש בתקופה שבין תום השלטון הרומי לכיבוש הערבי. יהודי המגרב ראו בעמק הדרע את ערש הישוב היהודי בימי הביניים המאוחרים. דרע היה אחד ממרכזי הסחר שחצה את הסהרה וישבה בו קהילה יהודית שניהלה חלק ניכר מן המסחר בין נאות המדבר בצפון הסהרה ובין החוף של צפון אפריקה ומצרים. בשנים 1220-1220 רוב הסוחרים היו יהודים וזאת על פי עדות כתובה של הגיאוגרף הערבי יאקוט שחי באותה תקופה. מאה 12 נגדעה הפריחה הכלכלית והרוחנית של יהודי הדרע בגלל מאבקים הבין המוואחידון והמוראביטון. מהמאה ה-16 יש עדויות כאן בארץ ובמרוקו על "חכמי דרע" ומקובלי דרע. כפרי האזור בהם שכנו יהודים: אגדז 68 ק"מ דרומית לווארזאזאת. (גרו במלאח א-סלים) ממולו כעל הגדה השמאלית תמנוגאלת - בו יש מצודות מפוארות ואולי זו עדות לעושר בן זמנם. תימידארט תנוזולין קבוצה של קצור נוספת..שם גרו 120 יהודים.

A N N 7

New member
M הדרך שבת שלום.

שם משפחתי מצד האם זה דרעי. והשורש? ממרקש? עד כמה שידוע לי יש גדלו בכול מקום. אימי למשל גדלה בקזבלנקה. והיא התחנה. פעם ראשונה לאלג'רי? והתאלמנה ושוב התחנה עם אבי זל עליו השלום. והוא ממרקש. שגדל לבד בקזבלנקה. ועוד פרוש המילה דרע זה ידיים נכון. ואם כמו שבדקת לנכון ואכן מצאת לחימה שם אז משמעות המילה - דרע זה גם נכון ידיים והכוח. ועל כך נאמר בכוח הזרוע? אנה? תשפטי אותי זו רק אחד מהשראות? וגם שלי חני .

Dexter5

New member
גם בתנ"ך יש עיר בשם אדרעי, שהיא בירתו

של עוג מלך הבשן. האם זה קשור אחד לשני ?

A N N 7

New member
שבת שלום. שרונהה

הלכתי אחרי הקישור שלך ממש עפה אבל חסר הרבה שמות ושלי למשל? זה ביטון. אם אומרים על חדד זה ברזל. אז על שם משפחתי זה הרכב לבנייה אני מבית הבטון? אז לא בכול ברוב לבדיקה שם? חני לך בתודה

RANOFROY

New member
הנה לך מתוך אתר DAFINA בצרפתית ../images/Emo45.gif

Biton ou Bitton : soit "de vie" en Espagnol, soit provenant de l’espagnol pito ou piton=flûte, soit sorte d’oiseau. תרגום: ביטון משוייך לחיים בספרדית או מקורו מהשם הספרדי פינטו או פיטון ( חליל ) או סוג של ציפור

A N N 7

New member
מקסים. הכול ושבוע הכי טוב לך.

נכון הכול נאמר וזה עוד ממשיך להדהים כמה יש עוד פרושים? אבל יפה . על הניב הספרדי אני באמת- דוגלת. כי הרוב אנו? מגרוש ספרד. וכך נימצא הקשר? נכון או רק זה כול אחד כמוני מרשה לעצמו? לחשוב כך.- je remercir, bien, pour le reponse, cher ami bon soir

Falcor

New member
את הפירוש של שם משפחתי איני יודע

שם משפחתי הוא ביטון הוא לא נשמע ערבי. חיפשתי את המקור שלו ולא מצאתי.. יש לי רק השערה שהוא ספרדי מכיוון שיש לי דיסק של רומנסות ספרדיות ושם יש הסבר על הרומנסות ועל חיי היהודים בספרד.. ומזכירים שם את אחד המשוררים שנקרא bytoon .. מישהו יודע מה משמעות השם ביטון ? .. FALCOR ( הביטוני.. )

למעלה