שמות פועל ובדיקת בתרגום משפטים

1צפלין

New member
שמות פועל ובדיקת בתרגום משפטים

1. שמות הפועל משתנים או שהם תמיד באותה צורה למשל semper 2. עזרתי לילד החמדן - adiuvo puero avaro יש לי מעט כסף - habeo pecunia pauca(שם התאור pauci הוא ברבים אבל pecunia זה ביחיד אז הטתי את זה לפי שם העצם) תשמור על הילד הטוב - sevas puero bono אני אראה שמיים שחורים - videbo caelum nigrum שערי המולדת תמיד שמורים - portae patria semper servatur בן החקלאי רואה את בתו - agricolae filius videt filiae(המשפ יכול להתכוון גם לבתו של החקלאי וגם לבתו של בן החקלאי?)

yuval k

New member
תשובות

1. בלטינית, יש לשמות פועל זמן - אבל נתת דוגמה של תואר הפועל, לא של שם פועל. תארי הפועל לא נוטים, כמו בעברית. 2. א. זה היה נכון אילו המבנה היה נשמר כמו בעברית (לעזור ל... - דאטיבוס). הצורה בלטינית מזכירה את זו שבאנגלית: I help someone, לא I help to someone. אם כך, הצורה הנכונה היא adiuvo puerum avarum. זו טעות שלי שלא הדגשתי את העניין. ב. המילים עצמן נכונות, אך לא היחסה - habere מקבל מושא ישיר (אקוזטיבוס). ג. אם התכוונת לציווי ("שמור" - אני משער שלזה התכוונת, כי את העתיד עדיין לא למדנו), הפועל אמור להיות serva (ולא servas, שמשמעותו "אתה שומר"). כמו כן, היחסה של שמות העצם שגויה (ראה סעיף א'). ד'. נכון מאוד
ה'. צ"ל patriae (יש פה שייכות). כמו כן, שים לב למספר של הפועל. ו'. שים לב ליחסה של "הבת". כרגע לא מצויין במשפט של מי הילדה, כך שאפשרי גם שזו בתו של אדם שלא מוזכר במשפט באופן מפורש או של אף אחד (לא משנה שזה לא הגיוני). כדי להגיד שהילדה היא של בן החקלאי, צריך לתאר אותה באמצעות suus -a -um (תואר שייכות (כמו meus) רפלקסיבי (מתייחס לנושא המשפט - במקרה זה, filius agricolae)). כדי להגיד שהילדה היא של החקלאי, אפשר להגיד eius puella (זה כינוי הגוף השלישי ביחסת הגניטיבוס), אבל נדמה לי שעדיין נשארת קצת אי ודאות בנוגע לזהות אביה של הבת במקרה זה. את כל זה נלמד בהרחבה כשהשיעורים ימשיכו...

1צפלין

New member
אני אף פעם לא מצליח כמו שצריך :(

במשפט השני habere זה פועל לא הבנתי למה הכוונה בזה שהוא מקבל אקיוזטיב מתי שיעור הבא?

yuval k

New member
הדרך להגיד בלטינית "יש ל-"

היא לא כמו בעברית, אלא כמו באנגלית; הפועל habere מקבל מושא ישיר (someone has something, לא something to someone _____). לזו הכוונה בזה שהוא מקבל אקיוזטיב. השיעור הבא... אני אשתדל מחר
יהיה לי יותר פנוי מבשבועות קודמים...

למעלה