ובכן,
אני דווקא כותבת 'צהרים'. אחרי ה-צ' בכלל אין לי סיבה לכתוב ו', משום שאני מבטאת תנועת a. ה-ה' מנוקדת בחטף סגול, כך שממילא היא לא מוכיחה כלום לענייננו. מכל מקום, המילה הזאת יוצאת דופן, משום שבה הכתיב החסר השתלט. בדומה, נהוג לכתוב גם 'כהן' ללא ו', אף על פי שה-כ' מנוקדת בחולם, שלפי המשקל, אמור להיות חולם מלא. כפי שוודאי שמת לב, אני לא רואה קשר מחייב בין כללי האקדמיה לבין שפה קבילה (להבדיל מ'תקינה'). האקדמיה בוחרת באפשרות מסויימת, אבל פעמים רבות יש עוד אפשרויות לגיטימיות, השכיחות לא פחות בלשונם של מלומדים ומשכילים. אני לא רואה סיבה לפסול את האפשרויות האלה רק מפני שאינן עולות בקנה אחד עם החלטות האקדמיה. בנקודה זאת, ההעדפה האישית שלי (או שלך או של גולשים אחרים בפורום) בהחלט רלבנטית. כעת נשאלת השאלה, למה אדם מתכוון כשהוא שואל מה "נכון": האם הוא מעוניין לדעת מהי קביעת האקדמיה, או שמא הוא מעוניין להכיר את האפשרויות השונות שלא תסמנה אותו כעילג. לדעתי, במקום להחליט בשבילו, אפשר פשוט לשאול אותו. תשובות בסגנון "ככה זה" ללא הפירוט שבעצם מדובר בקביעת האקדמיה, שלאו דווקא מקובלת על כולם, מאוד מקוממות אותי.