שמות פרטיים

Yildiz Star

New member
שמות פרטיים

איזה שמות אתם/ן הכי אוהבים בערבית. פגשתי בצפון ידיד שקוראים לו "ג'מאן" הוא סיפר לי שפירוש המילה "אבן יקרה" ושהשם שם מודרני ונדיר השם מצא חן בעיני. איזה אתם מכירים ? ואיזה שמות הייתם בוחרים לילדים שלכם ? אגב ביריד הספרים בקהיר ראיתי ספר שכולל בתוכו שמות של בנים ובנות (שמות מודרניים) עיינתי בו היו בו שמות מדהימים, אני אנסה לזכור ולהעלות אותם כאן.....

Yildiz Star

New member
בוקר טוב לכולם ../images/Emo42.gif

ס'באח אלורד ואליסמין ללג'מיע יולי, אשה עם אש,בדאויה, שנסון, מוני, פסיכו, הבדואי וכל מי ששכחתי

uoli13

New member
סבאח אלנור ילדיז ולג'מיע אלאחבאב../images/Emo13.gif

לשאלתך ילדיז מלא שמות בערבית בעלי צלילים ופירושים יפים. דוגמת השם اسيل (אסיל) תאור לפנים ארכות שיש להם מגע של משי שם אחר رنى او رانية רנא או ראניה,הפירוש להתבונן בדבר מה השם ارام(אראם) סמוני דרך שם אחר منهل(מנהל)הפירוש מעיין זה מה שעולה לי לראש כרגע

הבדואי

New member
אתה יודע לאן הירידזז אחרי כפר יאסיף

תודה על האינפורמציה אקרא... אני חולה ספרים, שהספרייה הרצינית קרובה אלי במרחק של שעתיים וחצי בערך... והשנייה היא רק שעה נסיעה אבל צריך לעבור את מחסום צה"ל (מקתבת דנדיס בחברון)

טשאפק

New member
בדואי, לך לספרייה באוניברסיטה

בבאר שבע. ספרייה די רצינית בעברית. יש שם אגף של ספרים וכתבי-עת בערבית אבל לא יודע עד כמה הוא רציני.

הבדואי

New member
../images/Emo9.gif לא אמרתי, שאני מתכוון לספרים ב

ערבית
ספריות בעברית יש מלא מלא מלא.... אני מבקר קבוע בצומת ספרים שבביג.. אבל, יעני, בלערבי, אין
ממש אין. אבל תודה על האינפורמציה טשאפק

F a d i

New member
שם "מוזר" שהיום שמעתי לראשונה

כשהייתי בקופ"ח,מישהי קראה לבת שלה "ג'יבארה"! (כנראה על שם "צ'ה גיבארה"!) ג'מאן שם מעניין שלא שמעתי מקודם

CHRISTY21

New member
אני אוהבת את השם לנה

ולבן השם אמיר למרות שזה שם דיי נפוץ

שמות../images/Emo99.gif

פאדי באסל סאמר אמיר קאיאן חביב וסים אלו היו של בנים והנה של בנות.. מאראם סיוואר סהאר מרח סיבא נור ליאלי והשם שלי שלא מגלה
טוב זה חלקי
.. והפירושים.. נו תזיעו קצת..

Yildiz Star

New member
דוני תודה נשמה ../images/Emo140.gif

אגב יש שמות חדשים משותפים לבנים ולבנות.... ?

moonlight B

New member
../images/Emo29.gifשמות שמות שמות ../images/Emo29.gif

عاشت الاسامي המון שמות שאני אוהב לא יכול לספור אבל אם תרצו פירוש לכל שם בלינק הזה

moonlight B

New member
../images/Emo29.gifיש כמה שמות שמות שחר ../images/Emo41.gif

שהן משותפות לבן ולבת מממממ למשל نهاد اسيل عنان אלה שאני זוכר אבל יש עוד מלא

למעלה