שמות רוסיים

anita20

New member
שמות רוסיים

תגידו למה הרוסים בישראל מתביישים לתת לילדים שלהם שמות רוסיים?? בזמן האחרון ממש מוזר לי שכל אחת שנולדה לה בת קוראת לה עדן/ניקול/מישל למה בשם צרפתי כמו ניקול כן אפשר ובשם רוסי כמו אירנה לא?? זה ממש מקומם אותי אישית שאנחנו מתביישים בעצמינו, ואם לא נכבד את עצמינו לא יכבדו אותנו. עובדה שמרוקאים כן קוראים לילדים שלהם בשמות לועזיים כמו אלן(=אלנה/ילנה ברוסית), יש הרבה מרוקאיות עם שם אלה ומאיה ונטלי או לדוגמא שמות של בנים כמו מיכאל למשל יש אותו גם ברוסיה וגם בישראל הוא בסדר אבל לא כל הרוסים קוראים לבנים שלהם ליאור מה אתם חושבים אשמח לדעות נוספות

זה די פשוט...

זה לא מבושה או משהו פשוט מכרים דברים חדשים... ואז גם הטעם משתנה כי נגיד השם אירנה נראה לך פשוט מדי וכי פתחתה דף חדש כאילו הכל התחלף וגם השמות..

anita20

New member
אבל .....

אני עוד מבינה את אלה שמדברים בבית בעיברית אבל אלה שמדברים בבית ברוסית השמות האלה פשוט לא משתלבים יפה בשפה. אני שומעת מישהי שקוראת לנכד שלה "ליאורצ'יק" או "ליאורושקה" זה נשמע דיבילי אז אם הם כל כך רוצים להקטין את השמות האלה לחיבה אז למה נותנים שמות כאלה? נגיד מישינ'קה זה יפה אבל ליאורצ'יק זה דיבילי. או עדן איך תקטיני אותו? אין מצב i ne spriagayetsia, i ne umenshayetsia laskatelno עוד דוגמאות מגוחכות של רוסים. נותנים לבת שם "מישל" ואחר"כ קוראים לה "מישלה" אז כנראה שמשהו לא מסתדר להם עם הסיומת שהיא לא האות ה' אז בישביל מה לתת שם כזה? אז תתנו מראש שם שמדבר אליכם. לי זה נראה כרוסופוביה

כל אחד נותן לילדים שלו שמות

שהוא אוהב וזה זכותו גם אם זה לא הגינוי ולא יפה כשה עושים ממנו שפם חיבה..

ilatan

New member
אני חושבת...

שנותנים שמות ישראליים כי זה בגלל שהם (ההורים) לא רוצים להמשיך ולהראות "שונים"... כי הרי לפי השם מזהים מי מאיפה ויש כאלה שבדלל שמות עשו להם את המוות בבית הספר למשל. שמות כמו קסניה, קשה להגות וזה גורם לפעמים לכינויים וסתם מבוכה. הם רוצים ששם יהפוך את הילדים שלהם לישראליים לכל דבר. סיבה לשמות הלועזיים - ההורים רוצים לתת לילדים שלהם שמות אוניברסליים מתוך תקווה שאולי פעם ניקול תיסע לצרפת או ריצ'רד יסע לאנגליה... והשם שלהם כבר יתאים למקום. זה מתוך תקווה לעתיד טוב לילדים שלהם. מה את אומרת?

anita20

New member
אז זה מה שבעצם ניסיתי לומר בעצמי

כפי שכתבת "כי הרי לפי השם מזהים מי מאיפה" אז זו בדיוק הנקודה שהם לא רוצים שיזהו מאיפה הילד,מה שאומר שהם רוצים להסתיר שהם יוצאי רוסיה. אז זו בושה וחרפה כי צריך להתגאות מאיפה הגענו ומה השורשים שלנו ולא להתבייש מזה. ולא חייבים לזהות לפי שם מאיפה הגעת. לגבי קושי בהגיה אני לא מדברת על קיצוניות כמו קסניה או אנסטסיה אבל יש שמות שאין איתם בעיה כמו נטלי,אנה למשל.

anita20

New member
ועוד משהו

לי ממש לא זכור שצחקו על שמי אי פעם (שמי אנה) ממש ממש לא, אם עשו מוות אז לא בגלל השם אלא בגלל שאני רוסיה נטו לא ספציפית צחקו על השם.

T a u r u s

New member
אז אולי להסתובב עם שלט

שעליו כתוב "אני נולדתי ברוסיה"? וברצינות, לא נראתי לי ששמות כמה "נטלי" או "אנה" יעלמו מהלקסיקון הישראלי בעתיד הקרוב.. ולא נראה לי שלתת לילדים שמות אוניברסליים או שמות עבריים זה אומר להתבייש במוצא שלך או משהו כזה...

anita20

New member
לך לא נראה שזה בושה ולי כן כי

כי מישהי "רוסיה" פעם אמרה לי תני לי רעיונות של שמות התחלתי לזרוק לה שמות כמו: נטלי, אלה, מאיה (שאגב אלה שמות שיש גם לצברים ומאיה בכלל מאוד פופולרי בארץ עכשיו) היא כמובן לא ידעה שמאיה מאוד באופנה אצל ישראלים עכשיו אז ישר קפצה ביציאה : "לא רק לא שמות רוסיים"! זה נאמר בכזה פחד כאילו אוי ואבוי חס וחלילה מה יקרה אם תתן שמות כאלה. אמרתי לה : "למה השנאה הזו לכל דבר רוסי?, אמרתי לה אפילו ישראלים נותנים שמות כאלה ואת מפחדת שחס וחלילה לא ידעו שלילד שלך יש איזשהו קשר לרוסיה?" היא אמר לי שכן היא מעדיפה שיהיה שם שהוא אשכרה עיברי כמו ספיר למשל

T a u r u s

New member
אז פגשת מישהי מוזרה, אז מה?

אני לא רואה למה זה בושה לתת לילדים שמות ישראלים... מוטב שהילדים עם שמות ישראלים, נניח, ידעו לקרוא ברוסית, מאשר ההפך... לא השמות זה מה שחשוב. אגב, במקרה אני מכיר גם מאיה וגם נטלי ממוצא "מזרחי" נטו, בשנות ה-20 לחייהן.

T a u r u s

New member
אני לא חושב שבהתעקשות על שמות

"רוסיים" יש משום שמירה על כבוד... ליהודים בברה"מ לרוב היו שמות שונים מהיתר ע"מ להבדל מהסביבה, למשל שמות רוסיים טיפוסים (иван, пётр, василий, андрей, кристина, ксения, маруся...) בד"כ לא היית מוצאת אצל יהודים. יהודים לרוב היו מעדיפים שמות יוונים-רומים או שמות פחות נפוצים אצל ה"מקומיים". האם גם בארץ מוכרחים להבדל מהסביבה בשמות?

טלינקה5

New member
אני מכירה מישהי יהודיה שקוראים לה

מריה, ועוד אחת שנדמה לי שהיא יהודיה וקוראים לה כריסטינה.

T a u r u s

New member
גם לסבתה שלי קראו מריה, מרים

אבל לא маруся... וקריסטינה כנראה לא יהודיה...

anita20

New member
חברה הגענו כבר עד למריה וישו??

הגזמתם , יש מלא מלא יהודיות מרוסיה שקוראים להן מריה אני מכירה אפילו קפקאזית ובוכרית בשם מריה ויש לי חברה יהודיה נטו מריה ואמא שלה קוראת לה בצחוק לפעמים מרוסקה. וממש לא מסכימה איתכם מריה הייתה יהודיה לכל דבר וזו סה"כ דירסה של מרים לגבי קרסטינה מסכימה ביותר. פה אין גרסאות.

יהודים בחיים לא נתנו לילדים שלהם

שמות כאלו! כריסטינה זה פירוש של צלב בכלל.. ומריה זה אמא של ישו (לפי האגדה/סיפורים). וכמו שכבר אמרו פה, יהודים נתנו לילדיהם שמות יותר מתונים..

נו גם איסוס (ישו) היה יהודי....

אבל עדיין לא פגשתי משפחות יהודיות (ולמעשה גם נוצריות) שקראו ככה לילדיהם..

למעלה