שמות של יצירות

demultiplexer

New member
שמות של יצירות

אהלן, אני מעוניין ברשימת שמות דל יצירות מפורסמות, בעיקר הקצביות והדרמטיות, היותר מיינסטרימיות ומוכרות. אשמח אם כל חבר יתרום את השמות שהוא מכיר של יצירות כאלה. תודה,

יש מלא מלא

נתחיל בבלטים.המאוד מוכרים. צ'ייקובסקי-אגם הברבורים,היפהפיה הנמה,מפצח האגוזים. שופן-הסילפידות. דליב-קופליה. רוול-בולרו. ויצירות נוספות: בך-טוקטה ופוגה ויולדי-ארבע העונות,קונצ'רטו לפיקולו ולתזמורת-מדהים! מוצרט-קונצ'רטי לפסנתר.הרונו הטורקי. חליל הקסם-אופרה. שופן-וולסים,מזורקות,נוקטורנים. שטראוס-ולסים ופולקות.העטלף-אופרה. ביזה-כרמן. ברהמס-מחולות הונגריים. ורדי-אופרות-לה טרוויאטה,נשף המסכות,מרש הניצחון מתוך האידה. גריג-פר גינט. וזה רק חלק קטן מהמבחר העצום של המוסיקה הקלאסית. ברוך הבא לעולמה הנפלא של המוסיקה הקלאסית. בהנאה רבה מהיצירות.

demultiplexer

New member
זה ברוך השב..

רק שהפעם האחרונה שממש שמעתי קלאסית, זה בתור עובר וכמה שנים אחרי, מפטיפונים של אמא. נתחיל באלה, המון תודה פיה טובה..

yonti261

New member
תיקון נוסף:

הרונדו "אלה טורקה" לא לקוח מקונצ'רטו כלשהו לפסנתר,זה הפרק המסיים של הסונטה לפסנתר בלה מז'ור ק' 331(יצירה מקסימה).

יצירה מקסימה הסונטה הזאת של מוצרט!!!!

אני יודע לנגן רק את הפרק האחרון שלה. אבל אני אצטרך להתאמן עליו שוב כי כבר מזמן לא ניגנתי את זה. אגב, מה דעתך על הסונטה הפתטית והסונטה אור הירח של בטהובן?

צודק!

זה אומר שיש לי עוד הרבה מה ללמוד במוסיקה הקלאסית. אני באתי למוסיקה הקלאסית מעולם הבלט הקלאסי כך שבזה עסקתי כל השנים. ורק בהמשך התחלתי להתמחות יותר במוסיקה הקלאסית. אז יש לי עדיין עוד דברים בסיסיים שצריכה ללמוד. למשל יותר לדעת את שמות היצירות. כי אני מאזינה ליצירה ומכירה אותה,אבל השם של חלק מסויים מאותה יצירה לא תמיד יודעת. ואת זה אני מעוניינת ללמוד.

ואת יכולה ללמוד את זה מאד יפה

תאמיני לי שאם את מאד מאד אוהבת מוסיקה קלאסית ואת רוצה לדעת על זה עוד ועוד דברים, תלמדי את שמות היצירות וזה ייתן לך ידע מורחב.

../images/Emo51.gif צודק בהחלט../images/Emo70.gif

אני מאוד מאוד אוהבת מוסיקה קלאסית. זה סוג המוסיקה שאני אוהבת ביותר. גם במחול התמחתי בכיוון של בלט קלאסי ולא למשל מחול מודרני,בגלל אהבתי הגדולה למוסיקה הקלאסית. רק שכשהייתי צעירה יותר היו לי דברים שונים שנשקעתי בהם את הזמן בנוסף לבלט. למשל לימודים,בהמשך עבודה והתפתחות בה וכו'. ועתה התפנתי יותר להשקיע גם במוסיקה הקלאסית. אז יש לי עוד הרבה מה ללמוד. מוסיקה קלאסית כאמור שמעתי הרבה -למשל בניגנת הפסנתרנית בבלט(למדתי במקום קלאסי מובהק -הבלט הישראלי-ושם הפסנתרניות ניגנו בשיעורים מוסיקה קלאסית בעיקר)הליכה להופעות בלט קלאסי ועוד. וכן כמובן אימון עיצוב וחיטוב בבית עם מוסיקה קלאסית ועוד.ובכלל בבית תמיד שמענו מוסיקה קלאסית. אך שמות דברים מהיצירות עדיין לא יודעת מספיק. וזאת כמובן משימתי הבאה.

שיהיה בהצלחה!!! ../images/Emo13.gif

תאמיני לי שאם תכנסי עמוק לעולם המוסיקה הקלאסית, זה יפתח לך דלתות לעולם מקסים!!!

../images/Emo99.gif../images/Emo51.gif

אני יודעת שעולם המוסיקה הקלאסית הוא עולם מופלא ומקסים. הרי באתי מעולם הבלט הקלאסי ובבית שמענו הרבה מוסיקה קלאסית. כך שאני ממש מכירה עולם זה ויודעת עד כמה הוא נפלא. רק שפשוט בנעוריי עסקתי בבלט ובספורט ולאחר מכן היו דברים נוספים שביגנן לא עסקתי כל כך במוסיקה הקלאסית. אז זהו.עכשיו מתכוונת להיכנס לזה יותר ברצינות.

למעלה