שמות של מטפלים ורופאים בארץ ובארצות הברית

תומר

Member
שמות של מטפלים ורופאים בארץ ובארצות הברית

גון מקדוגל קולדוול אסלסטיין קולין קמפבל ניל ברנרד מייקל גרגר דין אורניש גדעון עירון גיל יוסף שחר גבריאל קזנס דיפאק צופרה אנדרו וויל ערן אשחר ענת ארגמן לירון לסר דנה עגור אורי מאיר ציזיק עדנה מינץ אז מה כולם רמאים נוכלים רק רוצים לגנוב הכסף שלכם תנסו לבדוק מה העקרונות שעליהם הם עובדים
 

zvika2017

New member
אם אתה סוכרתי, רק שם אחד צריך לעניין אותך.

דר' ברנשטיין.
כמובן שלא כולם רמאים ונוכלים, אבל הם בהחלט יכולים להיות טועים, או ליתר דיוק, הם לא מדוייקים.
אני מכיר טוב מאוד חלק מהרופאים שציינת והם לדעתי פשוט לא בכיוון הנכון בכלל, ובפרט לסוכרתיים.
הם דוגלים באסכולה מסויימת, שלדעתי אינה קולעת למטרה של מי שמעוניין בבריאות לאורך זמן. המלצותיהם עדיפות על התזונה הנוכחית של רוב האמריקאים, אולם זו לחלוטין לא תזונה אופטימאלית.
יש הרבה שמות של האסכולה שלדעתי היא נכונה - דר' פיטר אטיה, דר' ולטר לונגו, דר' סטיבן פיני, דר' ג'ף וולק, דר' פרלמוטר, דר' דומיניק דגוסטינו, גארי טאובס, אייבור קומין... והרשימה לא נגמרת... ומעל כולם נמצא דר' ריצ'ארד ברנשטיין, ששיטתו היא הטובה ביותר לניהול סכרת מאוזנת לאורך שנים רבות.
(אגב, במאה השש-עשרה הרבה "מומחים" טענו שהשמש מסתובבת סביב הארץ... הם לא היו שרלטנים או רמאים - הם פשוט טעו על אף שהאמינו בכול ליבם בצידקת דרכם. האסכולה של קופרניקוס צדקה. כנ"ל בנושא התזונה, אם כי ההקבלה לא הכי טובה, כי כאמור, שיטתם עדיפה על התזונה הנפוצה כיום בארה"ב, אולם לא אופטימאלית).
 

תומר

Member
תגובה

כל אחד שיבחר בשיטה המתאימה לו יש הצלחות לשתי השיטות לדעתי ניתן לאכול פחמימות מורכבות עם מדד גליקמי נמוך ועומס גליקמי נמוך מדד גליקמי נמוך 54 ומטה לפי מדד הלחם מזון טבעי שאינו מעובד
 

תומר

Member
המשך

תזונה בריאה ויטמין די מגנזיום כרום צמחי מרפא תזונה אנטי דלקתית בגדול זה מה ששולט בעולם ולא דיאטה דלת פחמימות בבוקר כמו מלך בצהריים כמו נסיך בערב כמו אביון נבדק מחקרית הדיאטה המובילה היא של כל המטפלים שציינתי גם בהקשר לטרשת נפוצה ומרבית המחלות בעצם
 

zvika2017

New member
מה ששולט בעולם יצר את הסינדרום המטבולי שגורם להרבה בעיות

של סכרת, לחץ דם, כבד שומני, דלקתיות וכולסטרול (ואני לא מתכוון ל-LDL כפי שהוא מופיע בבדיקות של קופות החולים, אלא רק לחלק מה-LDL, שלא נמדד בקופה). זו התוצאה של דיאטת הדל-שומן שבה דוגלים השמות שציינת, כי את מקומו של השומן ממלאת הפחמימה.

מה ששלט בעולם לפני מיסוד החקלאות - שזה רוב שנות קיומו של האדם על הפלנטה - היתה הדיאטה של הצייד-לקט, שהיה בה IF באופן טבעי (קרא על המושג IF, ואם כבר, גם על המושג FMD של וולטר לונגו) והיא הייתה דלת פחמימות יחסית לדיאטות שאתה מכיר כיום (ואני כרגע לא מדבר על סוכרתיים, שאצלם הסיפור מורכב יותר, ולכן צריך להיות אף דל יותר בפחמימות).

האדם גם בנוי להיות הרבה יותר פיזי ממה שהוא היום, והיות והוא מוציא משמעותית פחות אנרגיה בשוטף, הוא גם צריך לצרוך פחות אנרגיה זמינה-מהירה, אלא אנרגיה יותר איטית. ככול שהאנרגיה שאדם לא פעיל יצרוך תהיה מהירה יותר, כך הוא יסנטז יותר שומן בגוף (ובכבד).
בזמנו של הרמב"ם, האדם היה מאוד פיזי בעבודתו היומיומית (הליכה מרובה, סחיבה, עבודה פיזית בשדה...), והיה במנוחה בערב. אין פלא שהוא המליץ לאכול טוב בבוקר, ומעט בערב. כיום האדם יושב במשרד בשעות הבוקר, ודווקא מתאמן\מתעמל בשעות הערב... האם לדעתך הוא צריך לאכול כמו לפני 800 שנה כאשר הפעילות השוטפת שלו כיום היא כול כך שונה מאז?
האם אתה לא חושב שצריך להתאים יותר את ה"הכנסות" וה"הוצאות" של האנרגיה?

אני לא אכנס כרגע לכול המדע של שריפת שומן, אולם בקצרה, כשאתה קטוגני, הגוף שלך עובר למצב שהשומן מהווה את מקור האנרגיה המרכזית שלו, ולא הגלוקוז (כלומר, גופי הקטון, כגון BHB, מחליפים את הגלוקוז כמקור האנרגיה העיקרי)... והשומן, אגב, הוא מקור אנרגיה איכותי יותר מפחמימה כמעט בכול המישורים.
ממליץ לך בחום להקשיב להרצאות של חלק מהשמות שכתבתי לך בהודעה קודמת כדי ללמוד את הנושא.
אגב, איזו סכרת יש לך, טייפ 1 או 2?
 

zvika2017

New member
חידוד

המשפט שציינת הוא נכון "פחמימות מורכבות עם מדד גליקמי נמוך ועומס גליקמי נמוך", וזו רוח דבריו של ברנשטיין.
רק שהוא ממקם את הרף נמוך יותר, ב-10. ואני מדגיש - מדובר רק על אלו שהלבלב שלהם לא מתפקד - טייפ 1 + טייפ 2 בשלבים מאוחרים.
הפחמימות המורכבות שעונות על הקריטריון הזה הם ירקות שאינן עמילניים.
דגנים, קטניות ופירות (למעט אבוקדו ועגבנייה) לא עומדים הרף הנ"ל מחד.
מאידך, כאשר עולים מעל הרף הזה, היכולת שלך לשלוט על טווחי סוכר נורמאלי עם האינסולינים החיצוניים הוא בעייתי מאוד, ולאורך זמן מזמינים צרות.
הכול תלוי במה אתה רוצה, ולאיזה A1C אתה מכוון.
 

תומר

Member
תגובה

כל אחד באמונתו יחיה השיטה שאני ציינתי בדיקות דם מושלמות ושיניים מושלמות אני בסיכון גבוה לסוכרת איני חולה סוכרת יש חולי סוכרת במשפחה הסוכרת נדירה מאוד מחוץ לעולם המערבי
 

zvika2017

New member
אם אתה לא סוכרתי (שתלוי באינסולין) אז זו אופרה אחרת לגמרי

ואני מסכים שיש עניין אינדווידואלי-גנטי שמשפיע על שוני בתזונה.
ועם זאת, לא מדובר באמונה, ולכן אני לא מסכים למשפטך "כול אחד באמונתו יחיה".
מי שמאמין שארוחות מקדונלדס (עם ציפס וקולה) זה עושה לו טוב - אבוי לו אם באמונתו יחיה. התימנים בארץ האמינו שהתזונה המסורתית שלהם מתימן - ג'חנון, מלוואח, קובנה... קיצר, המון פחמימות פשוטות - היא טובה. והם כיום קבוצת האוכלוסיה עם השכיחות הגבוהה בעולם לסכרת.
אם בדיקות הדם שלך תקינות - מעולה. אני באמת שמח, כי אני מאחל בריאות לכולם.
אבל אם אתה בסיכון לסכרת, אני לא חושב שהתפריט העמילני של דוקטור מקדוגל (שציינת בפתיח), יהיה לך טוב לאורך זמן.
ואם יש לך חולי סכרת במשפחה, המלצתי היא (כמובן
) שיבחנו את ספרו של דר' ברנשטיין, שמדריך כיצד להגיע לאיזון אופטימאלי.
 
צודק

כשהייתי בסכרת הריון, בבוקר לא נגעתי בפחמימות עד הצהריים, וגם אז זה היה רק ירקות עמילניים, ורק בערב אכלתי 2 פרוסות לחם שיפון, ורק אז זה עבר בשלום..
 

תומר

Member
ירקות עמילניים

מעלים רמות הסוכר תפוח אדמה בטטה ואחרים מומלץ לוותר
 

תומר

Member
המשך

שכחתי יאיר גת וכמובן אם לא תיישם שום דבר לא ישתנה אתה הרופא של עצמך שינוי סוויץ בראש שינוי תודעה תרגול רבע שעה ביום יומן מעקב תזונתי ומעקב משימות יומי שאתה בונה לעצמך מה שאתה חושב זה מה שיקרה מה שאתה אוכל זה שווה הבריאות שלך
 
למעלה