שמות של קפיצות בהתעמלות אמנותית

trilliane

Well-known member
מנהל
שמות של קפיצות בהתעמלות אמנותית

אני יודעת שבבלט שפגט באוויר נקרא grand jeté ומבצעים קפיצות כאלה גם בהתעמלות אמנותית אם כי לא פעם יותר מ-180 מעלות או הרבה יותר ו/או תוך קיפול של הגב לאחור ו/או קיפול של הרגל האחורית וגם הקדמית. האם לכל הווריאציות האלה יש שמות משלהם?

Tammie

New member
שמות

לשפגאט של מעל ל- 180 מעלות אין שם מיוחד. (לפחות לא שידוע לי...
)
בגדול כדי שזה יהיה ג'טה צריך לצאת מרגל אחת ולנחות על השנייה (לפחות בבלט... השמות טיפה מתבלבלים במעבר מבלט להתעמלות...)
&nbsp
לשפגאט עם רגל אחורית כפופה לראש קוראים טבעת (ring)
כשהרגל הקדמית כפופה והאחורית ישרה זה נקרא צבי (stag)
כששתי הרגליים כפופות זאני מכירה שזה נקרא איילה, בחוקה זה נקרא טבעת בצבי (stag ring)
&nbsp
יש הרבה שמות

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה! בדיעבד קלטתי שגם בקרקע מבצעים לא מעט קפיצות כאלה

אם כי בד"כ לא ברמת הגמישות של המתעמלות האמנותיות...

&nbsp
לפי מה שהבנתי ממך אם שפגט באוויר יוצא מקפיצה במקום הוא לא נחשב ל"גרנד ג'טה"? (גם אם הוא שפגט קדמי – Front split)?ראיתי שרוב המתעמלות מבצעות גם קפיצה של שפגט פנים (Side split) – יש לזה שם?
&nbsp
ראיתי עכשיו שבוויקיפדיה כתוב "כאשר זווית השפגאט גדולה מ-180 מעלות, השפגט נקרא באנגלית Oversplit.
"קפיצת שפגאט" (Split leap) היא שפגאט המבוצע באוויר תוך כדי קפיצה."

Tammie

New member
מבחינת הג'טה- אני כותבת את מה שאני יודעת מבלט....

בגלל שאני גם רוקדת אני די גרועה בשמות של קפיצות בהתעמלות.... ויש שם קצת בלבול...
ג'טה היא קפיצת שפגאט מרגל אחת לרגל השניה תוך כדי יישור רגליים באוויר. כשעוברים דרך שפגאט מלא זה נקרא גראנד ג'טה.
בגדול אפשר לעשות ג'טה גם הצידה ואז עוברים דרך שפגאט פנים.
אם יוצאים משתי רגליים זה מאוד תלוי בנחיתה. אם נוחתים על רגל אחת ואח"כ מצמידים את השנייה זה יהיה (בבלט!) סיסון. אני לא בטוחה איך קוראים לנחיתה על שתי רגליים- אף פעם לא נתקלתי בה במחול

אבל בהתעמלות פשוט איחדו הכל לקפיצת שפגאט, וסיסון זה כבר משהו קצת אחר. למשל מה שבהתעמלות נקרא טבעת יקרא לדעתי בבלט גראנד ג'טה באטיטיוד (אני אבדוק את זה....).זה פשוט מצב שבו הביטויים המקוריים השתנו בהתעמלות עם השנים והשם היום לפעמים רק מזכיר קצת את השם המקורי שהגיע מבלט.
&nbsp
מבחינת over split, זה המינוח הנכון של שפגאט מעל ל- 180, אבל אף פעם לא שמעתי מישהו משתמש בו בצורה של "קפיצת oversplit".... פשוט מתייחסים לזה כביצוע מוצלח יותר של קפיצת שפגאט רגילה.

trilliane

Well-known member
מנהל
את זה אני יודעת למען האמת (לא רוקדת, אוהדת...
)

פשוט ניסיתי להבין איך קוראים לזה בהתעמלות... אבל נראה לי שדי סגרנו את האפשרויות.
אגב, יצוין בזאת שאני לא אוהבת קפיצות עם רגל אחורית כפופה, בעיניי הן תמיד נראות פחות אלגנטיות.

למעלה