שמחה ועצב ביחד...

rg1005

New member
שמחה ועצב ביחד...

אני בהריון, לאחר נסיונות של שנה וחצי, לאחר הפלה. ושוב בשבוע שמיני התחיל דימום, ביום שישי נסעתי למיון ושם ראו עובר בן 6+3 ללא דופק וזה נראה מאוד לא טוב, למרות שעדיין לא מעונינים לעשות עם זה כלום, כי אולי יש עוד סיכוי קטנטן, ואמרו לי לחזור על הביתא והאולטרהסאונד לאחר החג. אני איבדתי תקווה, ומצד שני אנחנו חוגגים בדיוק עכשיו בר מצוה לבננו, הוא עולה לתורה בשבועות ויש לי כ -20 אורחים לחג, ואני לא יודעת מהיכן אני אוגרת כוחות גופניים וגם נפשיים לשמוח. אני גם מתלבטת אם לשתף את בנותיי הגדולות, מצד אחד אני חושבת מה הן צריכות את ההתמודדות הזו עכשיו כשיש שמחה משפחתית, מצד שני, אני משערת שאפשר לשים לב שעובר עלי משהו, ואני לא רוצה שהן תחשובנה שאני סתם מצוברחת, כשלמעשה יש שמחה בבית. אשמח גם לקבל עצות לגבי מה עושים הלאה, בהנחה שאכן העובר לא מתפתח - אמרו לי שקיימות 3 אופציות: 1. לתת לגוף לעשות את שלו - זה מה שהיה בפעם שעברה וזה היה סיוט, וח"ומ השמחה באולם בעוד 10 ימים, והרי אי אפשר לשלוט בזה ולהחליט מתי זה מגיע ומתי זה מסתיים 2. גרידה 3. כדורים הממסים את ההריון- לא ממש פירטו לי עדיין מה ואיך, האם מישהי מכירה או יודעת על מה מדובר?

טרי

New member
../images/Emo24.gif שבוע 6+3 לא אומר כלום!!!

היי, לי לא היה דופק בשבוע 6+4, חזרתי שבוע אחר כך והיה דופק ! אם תעשי חיפוש בפורום הריון תגלי שבערך פעם בשלושה ימים מישהי מספרת את זה. רובן מגלות דופק אחרי שבוע. לא מתייאשים לפני סוף שבוע 8. לגבי ההפלה, בתקווה שלא תצטרכי, אני אישית (כשלצערי הפסיק הדופק) עברתי גרידה. הרופא שלי הסביר לי שיש סכנה גבוהה לזיהום בדימום שבו הגוף עושה את שלו, ושבכל מקרה באחוז גבוה מהמקרים יש צורך בגרידה, רק שאז היא גרידת חירום ולא מתוכננת. בכל מקרה, אני הייתי מחכה לאחר הבר מצווה. מזל טוב, ושתחזרי לספר לנו על דופק!

rg1005

New member
תודה, את קצת מעודדת

למרות שע"פ וסת אחרונה, אני כן בסוף שבוע 8 ע"פ האולטרה סאונד זה 6+3 אז למה אמורים להתייחס?

etti34

New member
אמורים להתייחס לגיל ההריון עפ"י האולטראסאונד.

כך מתייחסים לזה הרופאים בדרך כלל. האם הוסת שלך סדירה בד"כ ? האם לפני שנכנסת להריון בדקת מועד ביוץ ? כי לפי הבדיקה - היות וגיל ההריון צעיר יותר מהחישובים שלך לפי וסת אחרונה, הבדיקה מרמזת על ביוץ שהתרחש מאוחר יותר. או לחילופין, והלוואי הלוואי שלא, על עובר שהפסיק להתפתח. מחזיקה לך אצבעות חזק, ומקווה יחד איתך שבעוד מספר ימים כבר יראו דופק. לגבי העיתוי - אני מאוד מבינה אותך. חבל שאנחנו לא יכולים לבחור את העיתוי בו נוכל להיטיב להתמודד עם המכשולים שמוצבים לנו בחיים לפעמים, כי לא פעם נדמה שכאילו כדי להכעיס - הכל קורה בבת אחת מה שמקשה עלינו את ההתמודדות. כאמור, מחזיקה לך אצבעות. ותעדכני אותנו.

../images/Emo45.gif מסכימה עם אתי: אם לא ידוע מועד הביוץ

ובמיוחד אם המחזורים לא סדירים, יש מקום לתת אמון בממצאי הא"ס לא פחות מאשר בגיל ההריון ע"פ וסת אחרונה, מה גם שלהפסיק את ההריון אפשר גם בעוד שבוע, אבל להחזיר את הגלגל לאחור אי אפשר. אני רוצה גם לחזור ולהדגיש שלא תמיד העוברים מפתחים דופק לפי הספר. בהריון שלי עם האוצרות, גיל ההריון היה מן הסתם ידוע במדויק, ואף על פי כן בשבוע 6+2 לא היה אפילו קוטב עוברי. חזרתי לבדיקה אחרי השבועיים הארוכים בחיי כדי לראות שני עוברים עם דופק (בשבוע 8+2). ככה שאני מרשה לעצמי לקוות שזה לא סוף הסיפור. מחזיקה לך אצבעות! עתליה

rg1005

New member
תודה, אתן מעודדות

אך מה לגבי הדימום? למעלה מ -3 ימים דימום חום קל

etti34

New member
לגבי הדימום-

בספרות - הסיכוי להפלה כתוצאה מדימום עומד על 50%. במציאות, כפי שנאמר לי ע"י רופא שאני סומכת עליו יותר מכל רופא אחר, הסיכוי להפלה פוחת דרסטית אם למרות הדימום רואים - עובר עם דופק (אני יודעת, חמודה, שאצלך עדיין לא ראו), וצוואר רחם ארוך וסגור. האם הרופא שבדק אותך אמר משהו לגבי צוואר הרחם ?? אגב, עשית מעקב אחר הבטא ?

rg1005

New member
חוץ מ U.S לא בדקו אותי

מעקב ביתא אמשיך רק לאחר החג, בינתיים יש לי רק תוצאה אחת (בסביבות 12,000)

rg1005

New member
התחיל לי דימום אדום וחזק, מה עושים

מיום חמישי בערב הדימום היה קל וחום, הערב התחלתי לדמם חזק יותר, ומחר מגיעים כל האורחים לבר המצוה איני יכולה להרוס לבני את החגיגה, מספיק שאצלי השמחה אינה שלמה, מה אני מסכנת למעשה אם אני לא הולכת שוב למיון? בפעם שעברה החזירו אותי הביתה להמשך הפלה עצמית, האם אי אפשר למשוך את הענין לפחות עד מוצאי שבועות? אני יודעת שאין כאן ייעוץ רפואי, אבל לפעמים נסיון של נשים אחרות יותר חשוב, מהידע של הרופאים, שיגגרו אותי במיון לאורך אני לא יודעת כמה שעות, כשיש לי כ"כ הרבה מה לעשות בבית - ויש לי עזרה רצינית, אני לא אתאמץ יותר ממה שאוכל

etti34

New member
מצטערת מאוד לשמוע.

כנראה שהכיוון שזה הולך הוא לא מה שכולנו כאן קיווינו עבורך. אם כי אני חייבת לאמר ששמעתי על לא מעט מקרים של דימום חזקים בתחילת ההריון שנגמרו בסוף טוב. מבחינה מעשית - אני לא יודעת איפה את גרה, אבל אם את גרה במרכז ואם את גם חברת מכבי, אז יש מוקד רפואי נהדר וחדש ברח' יגאל אלון בתל-אביב. מאוד יעילים שם ויש שם גניקולוגים, אולטראסאונד, וכל מה שצריך וזה מהווה תחליף מעולה למיון. שם לא יעכבו אותך חצי יום, מקסימום תוך שעה תצאי משם עם תשובות. בכל מקרה, אני לא ממליצה לך לחכות עד אחרי החג לפני שתראי רופא. אני מציעה לך כן ללכת להיבדק. רוב הסיכויים הם שגם אם מדובר בהפלה, לא יעשו עם זה כרגע כלום לפחות עד אחרי החג. אבל לכי להיבדק. גם לדמם כמויות דם במהלך האירוע המשפחתי זה לא דבר סימפטי. מאחלת לך בהצלחה.

אני מצטערת ../images/Emo10.gif

ומקווה שנבדקת. מניחה שאת לא קוראת כעת, אבל מציינת שהסכנה העיקרית היא דימום חריג בעוצמתו שעלול להביא אפילו להלם, עקב אובדן הדם הרב. לכן, במקרה כזה, לגשת למיון. מקווה שהכל עבר בשלום.

rg1005

New member
לא, עדיין לא נבדקתי

אני אמורה ללכת היום ולהיבדק גם לביתא וגם אולטרה סאונד, למרות שכבר ברור לי לגמרי שזו הפלה, ההתלבטות היחידה, היא אם לקום וליסוע ולהיתקע מספר שעות במרכז בריאות האישה/מיון וכד' או לעשות את הבדיקות קרוב לבית, מה שאומר שאת האולטרה סאונד אוכל לעשות רק בערב ואין כאן ממש רופא נשים הדימום הוא כמו במחזור חזק ובינתיים לא מעבר לזה, ואני מעדיפה לשכב ולנוח במקום להתרוצץ - התרוצצתי מספיק בחג ובערב החג, כמו כן, עזרתן לי, אך נראה לי שאני כבר לא בדיוק שייכת לפורום הזה. אז המון בהצלחה לכל מי שכאן

למעלה