שמחה עבור הנכים, דואגת לקופת האוצר

שמלת תחרה1

Well-known member
השנה יצא ים כסף מקופת האוצר בגלל הקורונה.
ומסתם שהנכים יקבלו 190 ש"ח תוספת.

הממשלה אישרה היום (חמישי) 940 מיליון שקלים לפעימה השלישית של העלאת קצבאות הנכות. המשמעות: תוספת מסתמנת של 190 שקלים לקצבת הנכות, רטרואקטיבית מינואר 2020.

בנוסף לכך, יועלה סכום הקצבאות לבעלי נכות חלקית, אזרחים ותיקים ונכים ילדים ויתוקצבו תוספות לשירותים המיוחדים לנכים (שר"מ).
תוהה1.
איך המדינה תמלא מחדש את קופת האוצר?
2. האם ביבי רוצה להרשם בהיסטוריה כשראש ממשלה המתחשב בחלשים?

SupermanZW

Well-known member
השנה יצא ים כסף מקופת האוצר בגלל הקורונה.
ומסתם שהנכים יקבלו 190 ש"ח תוספת.

הממשלה אישרה היום (חמישי) 940 מיליון שקלים לפעימה השלישית של העלאת קצבאות הנכות. המשמעות: תוספת מסתמנת של 190 שקלים לקצבת הנכות, רטרואקטיבית מינואר 2020.

בנוסף לכך, יועלה סכום הקצבאות לבעלי נכות חלקית, אזרחים ותיקים ונכים ילדים ויתוקצבו תוספות לשירותים המיוחדים לנכים (שר"מ).
תוהה1.
איך המדינה תמלא מחדש את קופת האוצר?
2. האם ביבי רוצה להרשם בהיסטוריה כשראש ממשלה המתחשב בחלשים?
המיסים יעלו ורמת החיים תרד.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין מה להיות מודאגים. כאשר הדברים נעשים בתיאום עם האוצר, המשמעות היא שלאוצר יש את המקורות התקציביים לממן את מה שהוא מסכים לו.

לגבי שאר עניינים שעלו עד כה בשרשור:
ממשלת נתניהו עוסקת בנושא כבר זמן רב. מאחר וביבי עדיין לא הולך הביתה, קשה לראות קשר בין זה לזה.
לפחות בהקשר הזה שום מיסים לא יועלו ושום רמת חיים אין סיבה שתרד.

SupermanZW

Well-known member
אין מה להיות מודאגים. כאשר הדברים נעשים בתיאום עם האוצר, המשמעות היא שלאוצר יש את המקורות התקציביים לממן את מה שהוא מסכים לו.

ממשלת נתניהו עוסקת בנושא כבר זמן רב. מאחר וביבי עדיין לא הולך הביתה, קשה לראות קשר בין זה לזה.
תמיד אפשר להדפיס כסף ולגרום להיפראינפלאציה, זה אפילו יותר גרוע מלהעלות מיסים.

Harrington

Well-known member
מנהל
תמיד אפשר להדפיס כסף ולגרום להיפראינפלאציה, זה אפילו יותר גרוע מלהעלות מיסים.
אמת. אפשר גם לעלול לגג עם תלבושת סופרמן (במלוא הכנות, נכתב בלי שחשבתי דווקא עליך, רק אחרי זה קפץ לי העניין :)), לצעוק קוקוריקו, לעשות שני סיבובים לכל כיוון ולקוות שיתחיל לרדת גשם.

והקשר לדברי הוא?
אף אחד לא מדבר על הדפסת כסף (כן, כולם מבינים את המשמעות) ולא שום דבר בסגנון. פשוט לא עומד על הפרק. לא מה שהמצאת ולא מה שאתה מנסה להגחיך.

SupermanZW

Well-known member
אמת. אפשר גם לעלול לגג עם תלבושת סופרמן (במלוא הכנות, נכתב בלי שחשבתי דווקא עליך, רק אחרי זה קפץ לי העניין :)), לצעוק קוקוריקו, לעשות שני סיבובים לכל כיוון ולקוות שיתחיל לרדת גשם.

והקשר לדברי הוא?
אף אחד לא מדבר על הדפסת כסף (כן, כולם מבינים את המשמעות) ולא שום דבר בסגנון. פשוט לא עומד על הפרק. לא מה שהמצאת ולא מה שאתה מנסה להגחיך.
היית צודק לו המצב הכלכלי היה טוב, אבל הוא לא! כל המדינות בעולם, כולל ישראל, נמצאות כעת במשבר כלכלי חמור. אין מאיפה להביא כסף למעט מהעלאות מיסים.

Harrington

Well-known member
מנהל
היית צודק לו המצב הכלכלי היה טוב, אבל הוא לא! כל המדינות בעולם, כולל ישראל, נמצאות כעת במשבר כלכלי חמור. אין מאיפה להביא כסף למעט מהעלאות מיסים.
ראשית המצב הכלכלי של ישראל בכלל לא כל כך רע.
שנית השאלה היא לא אם אני צודק או לא, אלא מה מתכננת הממשלה. זאת, מה לעשות, לא מתכננת את מה שהמצאת עבורה שהיא מתכננת. זה כל הסיפור. זה שאתה חושב שהממשלה זקוקה להעלאת מיסים כדי לממן את עניין הנכים, שיבושם לך. כשתהיה שר האוצר של מדינת ישראל דעתך בהחלט תהיה רלוונטית. עד אז, מה לעשות, דעתך לא רק שאינה רלוונטית, היא לא מסתמכת על אף נתון, אין לה שום קשר מיוחד לכלכלה הישראלית, וכל עניינה הוא עקיצה כביכול לכיוון הממשלה. כאמור, זה באמת כל כך פשוט (נשמע יותר טוב באנגלית, אבל אין לי כוח להפוך את המקלדת עכשיו).

SupermanZW

Well-known member
ראשית המצב הכלכלי של ישראל בכלל לא כל כך רע.
שנית השאלה היא לא אם אני צודק או לא, אלא מה מתכננת הממשלה. זאת, מה לעשות, לא מתכננת את מה שהמצאת עבורה שהיא מתכננת. זה כל הסיפור. זה שאתה חושב שהממשלה זקוקה להעלאת מיסים כדי לממן את עניין הנכים, שיבושם לך. כשתהיה שר האוצר של מדינת ישראל דעתך בהחלט תהיה רלוונטית. עד אז, מה לעשות, דעתך לא רק שאינה רלוונטית, היא לא מסתמכת על אף נתון, אין לה שום קשר מיוחד לכלכלה הישראלית, וכל עניינה הוא עקיצה כביכול לכיוון הממשלה. כאמור, זה באמת כל כך פשוט (נשמע יותר טוב באנגלית, אבל אין לי כוח להפוך את המקלדת עכשיו).
נעמיד פנים שהמצב הכלכלי מצוין, אכול ושתה "כי מחר נמות" אבל לא נמות לעולם, הכל דבש. כמה אפשר לחיות ב"נדמה לי"?

Harrington

Well-known member
מנהל
נעמיד פנים שהמצב הכלכלי מצוין, אכול ושתה "כי מחר נמות" אבל לא נמות לעולם, הכל דבש. כמה אפשר לחיות ב"נדמה לי"?
שאלה מצוינת. אשמח אם תעדכן כשתדע, כי בינתיים מי ששוב ושוב שוגה לגבי תחזיותיו ביחס לישראל, זה כבודו.

משתפרת1

Well-known member
מרוב העלאת מסים מדברים אצלנו דווקא על הורדת המע"ם ב- 5% כדי לעודד את הצרכנים לקנות, כדי שהעסקים יפעלו (וישלמו מסים*.

SupermanZW

Well-known member
מרוב העלאת מסים מדברים אצלנו דווקא על הורדת המע"ם ב- 5% כדי לעודד את הצרכנים לקנות, כדי שהעסקים יפעלו (וישלמו מסים*.
זו תהיה בכייה לדורות, מקריבים את העתיד לטובת ההווה אבל יגיע הזמן בו לא ישאר מה להקריב והמחיר יהיה כבד מאוד.

SupermanZW

Well-known member
אם

לא יחלקו את הכסף היום, אנשים יתמוטטו רגשית וכלכלית.
יבואו ימים טובים, הלב עם הצעירים שישלמו יותר כדי שהיום יהיה טוב לקשישים ולנכים.
לא צריך לחלק כסף, צריך לעזור למשק לחזור לתעסוקה מלאה והכל יסתדר. תרומות מזון ימנעו מאנשים למות מרעב, אבל בכל אופן לא לחלק כסף!!! לא להקריב את העתיד לטובת ההווה!

מקסים 45

Well-known member

והקשר לדברי הוא?
אולי שוב יורידו 0 מהשקל, או ימצאו לירה חדשה.

שמלת תחרה1

Well-known member

המיסים יעחו, אין ברירה, ואם לא על ידי נתנתיה, ע"י ראש הממשלה הבא/שר האוצר הבאה.

SupermanZW

Well-known member
המיסים יעחו, אין ברירה, ואם לא על ידי נתנתיה, ע"י ראש הממשלה הבא/שר האוצר הבאה.
לכן הייתי נגד כל הצעדים הכלכליים שנעשו בתקופת הקורונה.
סגר זה רע.
השבתת המשק זה רע.
חלוקת מענקים זה רע.
העלאת מיסים זה רע.
העלאת קצבאות זה רע.
צריך להסיר מכשולים מהכלכלה כדי להגיע לשגשוג.

למעלה