שמחה שמצאתי את הפורום הזה

semiasexual

New member
שמחה שמצאתי את הפורום הזה

תוך שיטוט אקראי עליתי על הפורום הזה, וחיבת לציין, זה ממש משמח אותי. לפתע מרגישה שאולי אהיה מובנת בנושאים שהם עילה ללעג ולאי הבנות מרובות בחברה הנורמטיבית. עיינתי בחלק מהשרשורים כאן, ואני מנסה לחשוב האם אני עונה להגדרה של "א-סקסואלית", עד כמה, האם גם ההגדרה הזו עשוייה להיות מורחבת וגמישה יותר כך שתכלול המשגות מוחלטות פחות ועוד. לפני שאתן לעצמי מענה, אולי אתאר בקצרה סיטואציות בחיי, תבניות חוזרות בתחום היחסים המיניים, בידוד פרמטרים במשוואה המורכבת לגילוי האמת על עצמי, וכך אתקרב למענה. באופן מפורש אני יכולה להגיד שאינני אדישה לחלוטין למין. אני בהחלט מוצאת עצמי לעתים כמהה למגע מיני, אבל, יחסית לנורמה, או לכל הפחות למה שמוצג בתרבות הפופיליסטית (ובננו, כמה תרבות זו מייצגת את המציאות של מרבית האנשים והנשים) ובשמול-טוקס של חבר'ה על "עם מי שכבתי אתמול" ו"כמה נהניתי" וכד', מוצאת שאני הרבה הרבה פחות נמשכת לנושא. אין לי צורך רציני לנהל שיחות על מין, הנושא נראה לי טרחני לא אחת, חוזר על עצמו. סרטים כחולים לא ממש עושים לי את זה, ולגבי מערכות יחסים שהייתי בהםם: אם בתחלה עוד היו פעמים של מין מלא, מהר מאוד מצאתי את עצמי לילה אחר לילה מנסה להתחמק. עם זאת, חיבת להדגיש משהו חשוב למשוואה: אינטימיות מאוד מאוד חשובה לי, לא רק אינטימיות מנטלית, אלא גם כזו הקשורה במגע. אני כן זקוקה למגע, אבל הייתי מגדירה אותו פחות כמיני ויותר כחברי, בעצם לא בטוחה. אני כן אוהבת להתחבק, להתכרבל עם השני במיטה, פה ושם גם להתנשק, אבל זה לא עונה על ההגדרה של יחסי מין במובן המלא יותר של המילה. זה לא שאף פעם אין לי התעוררות מינית, ולראייה, יש תקופות שאני מאוננות לא אחת. אבל כשזה מגיע ליחסים עם אחר, המיניות קצת מתפוגגת. ולא, אני לא חושבת שזה נובע מבעייתיות פסיכולוגית של תקשורת, או חשש, או תגובה פוסט טראומטית. מי שהיו איתי במערכות יחסים, הרגישו עם הזמן תיסכול אדיר מהעניין הזה, וזה היווה תמריץ לסיומם של קשרים. זה מתסכל אותי, ואת הצד השני , כמובן. יש לי תחושה, שאני נופלת על הגדרת הא-סקסואליות, רק במינונים לא מוחלטים לגמרי. למשל, כמו שעל הספקטרום של הטרוסקסואליות מוחלטת בצד אחד להומוסקסואליות מוחלטת בצד השני יש רצפים וגווני ביניים, מדוע לא לחשוב על הרצף סופר מיני-א מיני ישנם גווני ביניים. אולי בין אחת לעשר ברצף הזה, הייתי מוכנה להמר שאני שלוש (כאשר 1 זה אסקסואל). אני מאוד רוצה לשמוע את הדעות שלכם/ן, להתערב בפורום, משהו בתוכי מסמן לי שהגעתי למקום הנכון, שאזכה כאן לתמיכה, אולי גם אכיר אנשים ונשים כמוני, דבר שיעזור לי לצאת מבדידות מסוימת. תודה, סמי-אסקסואל

e i t a n 1 2 3

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

או קיי.אנסה לענות לך בדרכי ולפחות על סמך החוויות שלי... אישית,אני מבין אותך בהרבה מאוד אספקטים בהם נגעת כששטחת את חוויותייך והמאוויים הרצויים יותר והרצויים פחות. בפורום זה קיים מגוון יחסית רחב של דקויות בהעדפות השונות של המשתתפים (במקרים אלו המגוון הוא יותר בסוג ההעדפה הרומנטית או הויתור על רומנטיקה.יש א-מיניים החפצים במגע ויש שלא למשל). באוכלוסיה הכללית לדעתי,המגוון אינו שונה ואף רחב יותר גם אם לא מוצהר פעמים רבות (לעיתים ממש סמוי מהעיין...).קיים ספקטרום רחב עם ניואנסים רבים אותם תיארת: למשל ישנם זוגות כביכול "מיניים" ואולם אחד מבני הזוג או לעיתים שניהם בעלי דחף מיני אפסי או קרוב לזה.האחרון לא יגדיר עצמו א-מיני אולי משום שנאמר פעם בחודש הוא חש צורך לפורקן כלשהו כזה או אחר,אך על ה"סקאלה" או הספקטרום הקיים, הוא אכן קרוב יותר לא-מיני מוחלט. ישנם זוגות "רגילים" שיש ביניהם חשיבות רבה יותר למגע אינטימי ונגיעות מיניות מעטות,וישנם כאלה ללא כל "מיניות ממשית" אלא ליטופים ונשיקות בלבד ויש שאינם חפצים גם בזה.זה מה שנפלא ומדהים בעולם שלנו.כל אחד הוא מיוחד על פי מה שמרחיב את דעתו ואת חושיו. ואם שתי נשמות תאומות הכמהות לאותו הדבר בדיוק נפגשות - הרי זה רגע של אושר ביקום לדעתי....(וסליחה מראש על הפואטיות הקלה..) אני,אישית,בהנחה שביום מהימים אמצא לי זוגיות הולמת,הכרחי יהיה מבחינתי שיהיה בה מגע וחיבה.אין כלום בין זה לבין מין ,אבל מגע רומנטי מפנק ואוהב חייב להיות ועל זה אני לא אתפשר ,אם הדברים יגיעו לכדי קשר זוגי עם האחת המיוחדת ביום מהימים.... אך שוב,מדובר בעניין מאוד אישי ,ולשאלתך : כמובן שקיים ציר מגוון מהסוג שתיארת,ללא ספק. ו....תהיי רגועה בטוחה ושלווה...,בכל רגע נתון יש תמיד מישהו בעולם הזה,שבאותם רגעים ממש חולק את אותם לבטים .תמיד יש.אם תחפשי אותו ותהיי מוכנה לזה באמת - את תמצאי.היקום מזמן לנו הזדמנויות רק כשאנחנו באמת מוכנים להן ופתוחים לקבלן. הכי חשוב שתבחרי את דרכך בלב שלם והגשמה.משם הדרך אל האושר מתקצרת לטעמי...מנסיון. מאחל לך שבוע נפלא ואושר אמיתי. איתן

semiasexual

New member
תודה איתן, ועוד הערה

מגיל יחסית צעיר, נגיד ראשית שנות העשרים שלי חיי (עתה אני כאמור באזור אמצע שנות השלושים) אני מגדירה את עצמי כמי שנמשכת לנשים. זה לא שלא יצא לי להתקל בקטעים מיניים עם גברים, אבל מעט מאוד מאוד, וכמי שהיא גם סמי א-סקסואלית, מפגש כזה הוא מראש מועד לכשלון. ידוע לרובנו, לפחות אני רוצה להניח, שגייז עדיין אינם לגמרי שויי זכויות ונתפסים כנורמליים בחברה שלנו על כל רבדיה. כנגד זאת קמה תנועה פוליטית וחברתית ענפה לאיסור הפליה על רקע של העדפה מינית. כיוון שהאישיו כאן הוא "העדפה מינית", נוצרים בלבולי מושגים, וכך דו-שיח שמאוד מאפיין קבוצות של גייז רווי בתכנים על מין ומיניות, ודברים סטייל "לעשות אהבה", "סקס ורוקנרול" וכד'. הדברים הללו מופרזים בפרט בשיח הציבורי והפרטי של הומוסקסואלים גברים. יש איזו צפייה, סטיגמה, שהומוסקסואלים חייבים להיות משוגעים על סקס, כמו שיש סטיגמה שגברים בכלל מחויבים להיות משוגעים לדבר. הומוסקסואל שהוא גם א-סקסואל עלול למצוא עצמו מבודד. עם לסביות הסטיגמה היא פחות חריפה, אבל גם כאן שמה לב להמון שיחות סביב "מי שווה במיטה" וכאלו מין. בשלוש מערכות יחסים זוגיות שהיו לי עם נשים, על סף תום השנה השנייה התחילו הטרוניות על שום התדלדלות יחסי-המין המלאים. אני מאוד נהניתי מלהתכרבל, להתגפף קצת, להחזיק ידיים, להתנשק, אבל להן, והן היו מאוד מיניות _(למה דווקא אלו נפלו עלי) זה הרס. בשנתיים האחרונות חל בי סוג של מהפך תודעתי. פתאום אני מוצאת עצמי מסתכלת על גברים בצורה אחרת. פתאום הם קצת מושכים אותי, לפעמים, לא כמו עם נשים, אבל הרבה יותר ממה שפעם. ופתאום אני מסוקרנת לנסות , לפחות לנסות, ליצור סוג של מערכת זוגית דוקא עם גבר. וכשמצאתי את הפורום הזה, התמלאתי בסוג של תקווה וריגוש, שכן עבורי גבר א-מיני זה דבר לא מאיים ומאוד נוח. אני מוצאת, שגברים שיש לי איתם קליק אינטלקטואלי, מנטלי, שיש לי על מה לדבר איתם לעומק, באופן רדיקלי, עשויים לעשות לי את זה.

e i t a n 1 2 3

New member
מצב מורכב ומעניין..

קודם כל לטעמי זה נהדר שאת משתדלת ,בכל אופן, ללכת אחרי צו ליבך,ומסוגלת באומץ להיות קשובה לשינויים החלים בו. עצם המודעות המפותחת שלך בכל רגע נתון (לפחות לפי ההשתלשלות שתיארת) למקום האישי הפנימי בו את חשה יותר שלמה מלאה ומגשימה את עצמך,היא לא עניין של מה בכך,ורבים יותר האנשים הנמלטים מתודעתם,או לפחות אינם מניחים לה להתבהר ולצוף ברמות שזה מתרחש אצלך. וביחס למערכות קודמות שתיארת : לטעמי,יש יתרון עצום בכל היכרות אנושית (גם אם אינה זוגית כמובן) שמתחילה ממקום של כנות הדדית והצהרת כוונות ,גם אם כמובן אינה נעשית כמו חוזה משפטי. אותנטיות וישירות מונעות הרבה אי נעימויות ותיסכולים מיותרים בהמשך.ישנם המונים שבאופן טבעי יתמזגו עם תפיסת עולמך,לו רק הדברים יובהרו בעדינות מלכתחילה.זה חוסך,לעניות דעתי, הרבה אנרגיות מיותרות שניתן לתעל לכיוונים טובים יותר,וגם מונע יאוש ממערכות שלא צלחו בעבר. ואולם את בהחלט צודקת שבמובנים רבים,על אף הפלורליזם החברתי והנאורות (לפחות נאורות לכאורה...) של ימינו,עדיין קיימים תחומים אפורים רבים בהם קשה לאינדיווידואל להתנהל, כלומר : בעוד שלמשל להומוסקסואל 'מיני' קיים כיום ,בניגוד לאפשרויותיו בעבר,טווח אפשרויות איכותי ונרחב למימוש תשוקותיו ו/או אהבותיו,עדיין ,לאוכלוסיות שאיפיונן דק יותר (כמו למשל הדוגמא שנתת - הומוסקסואל שהוא א-מיני למשל),אין כיום כר מרעה נוח ומכובד על מנת ליצור קשר זוגי מסוג זה. יכולתי בנקל לתת עוד דוגמאות אין ספור לאוכלוסיות מיעוט בחברה העולמית הדמוקרטית, שאינן זוכות לחשיפה בתודעה הציבורית ומכאן שאינן זוכות לאמצעים אינטרנטיים ואחרים שעשויים לשפר את איכות חייהם וטווח אפשרויות ההגשמה האישית שלהם בתחום המיני הזוגי או האחר.(למשל העדפות מיניות חלקיות,למשל צורות חיים זוגיות אלטרנטיביות וכו'). בכל אופן,ההמלצה שלי היא שתעשי עם עצמך משהו הקרוב במהותו ל"סיעור מוחות" עצמי, כדי להבין לעומק איפה נקודת האיזון הטובה ביותר עבורך,אילו כוחות וכמיהות פועלים בך כיום ומהיכן הם מגיעים ?,על איזה צורך הם עונים ? איזה צורך חשוב יותר ערכית עבורך (או עבור הסיפוק שלך מחייך)? איפה השלווה וההגשמה הזוגית שלך עשויים לבא לידי ביטוי בצורה העזה ביותר. משם,אחרי שתבהירי לעצמך את נקודות היסוד האלה,יהיה לך הרבה יותר קל להבהיר לעצמך את מקומך , לצאת החוצה מתוך ההרהור הפנימי,ולמצוא את כל מה שחיפשת.הכל אצלך בפנים. מקווה שעזרתי במשהו. מחזק את ידייך בכל דרך שבה תבחרי. peace and love איתן

p019

New member
מעניין

העלת נושא שביגללו אני לרוב מתנגדת לערבב בין א-מיניים להומוסקסואלים. מבחינה של מיעוט באוכלוסיה והמעבק ההומוסקסואלי - יש לשני הקבוצות הללו מין המשוטף, אבל עדין, התחושה שלי (אם כי לא בדקתי) היא הומוסקסואלים שיפגשו כקבוצה - כיוון שהמין הוא מה שמשוטף להם, יתעסקו בעיקר בזה. בפורום הועלו מספר פעמים תלונות על כך שכפורום א-מיני אנחנו מתעסקים יותר מידי במין. ואנחנו בהחלט מישתדלים להוסיף לו תכנים חברתיים שלא קשורים בכלל בנושא. זה נראה לי הבדל מהותי בין שתי הקבוצות. בכל מקרה, אם נחזור לסיפור שלך. כמו שציינתי בהודעה הקודמת שלי, משיכה ריגשית יכולה להיות מסווגת לקבוצה באוכלוסיה או לא. בכל מקרה, נשמע לי כי היתה לך רטיעה מגברים בגלל המין וברגע שקלטת שאפשר לקיים מערכת יחסים זוגית ללא מין, הרגשת יותר חופש גם אם גברים. האמת, זה גם עבר עלי לפני שגילית שיש עוד א-מיניים בעולם, אם כי ברמה תאורתית בלבד. נשמע לי שאת שהפורום עזר לך להבין את עצמך קצת יותר טוב, ועל כך אני שמחה. אם כי אני חושבת שאדם יכול להפתיע את עצמו כל יום מחדש, לא?:

הומוסקסואלים עוסקים גם

בזכויות שלהם להתחתן, ולאמץ ילדים זה של זה, לפחות מבחינת אקטיביזם, פעילות שרואים על פני השטח. מקשרים הומוסקסואלים למין בגלל המוחצנים שבהם, אבל יש הרבה דברים שמשיכה לבני מינך משנה, ממשיכה לבני המין השני. מה שמביא לבעיה אחרת, מכיוון שהמוחצנים נוטים להיות פעילים, הומוסקסואלים שראיתי בדוכני הסברה, בעצומות, בפעילויות, כששאלתי אותם על א-מיניות ביטלו אותה, ובמקרים רבים לא הצליחו להבין על מה אני מדברת. יתכן שבגלל שלא רציתי לספר שאני כזו, אלא להעלות את הרעיון. האנשים הללו, שפגשתי, פועלים בכל הכוח למען הכרה בשונות, שאם יש תחום שונות אחד שאין בו שחור ולבן, זה מוזר להם. הם מרגישים שונים מהסטרייטים מבחינת הסקס, אבל א-מיניים סטרייטים וא-מיניים הומואים מרגישים אותו הדבר לגבי סקס. אולי זה מה שגרם לאנשים האלו לא להבין בכלל מה זה אדם שלא נמשך מינית.

p019

New member
ברוכה הבאה../images/Emo135.gif

העלת נקודה שבאמת כבר לא הזכרנו בפורום מזמן. את צודקת, להיות א-מיני זה לא נקודה במרחב. יש אנשים שונים, אם סוגים שונים של תופעות והתבטויות. יש גם אנשים שלמרות היותם מיניים המשיכה המינית שלהם מעוד נמוחה. מתי שהוא קראתי מישהו שתיאר את המשיכה נמינית ככפתור של רדיו (צר לי שאני לא זוכרת מי - אבל זה היה בAVEN). יש אנשים שאצלם זה גבוה ויש אנשים שאצלם זה נמוך. כאשר א-מיניים הם אנשים שכפתור הרדיו נימצע על 0 (או קרוב מעוד לשם). בכל מיקרה, א-מיני הוא אדם שאינו חש "משיכה מינית". הוא יכול לחוש משיכה ריגשית (מי יותר ומי פחות). יש גם כאלו שכשים משיכה ריגשית רק כלפי גברים או רק כלפי נשים. אני אישית לא חושבת שנימשכתי ריגשית למספיק אנשים כדי לסווג את עצמי כך
. האמת, אני הייתי מסווגת את עצמי עלפי בסיס התייחסותי אחר
. סכלה נוספת היא ה:"התעוררות מינית" כפי שציינת. יש א-מיניים שחשים זאת ויש שלו - וכמובן, כל הספקטרום באמצע. בכל מיקרה, אדם א-מיני לא חש התעוררות מינית כלפי אדם אחר (לרוב לפחות). בקשר לאינטימיות (חיבוקים ונשיקות וכו) - אני חושבת שבמקרה הזה אין הבדל בין א-מיניים למיניים - יש שמעוניינים יותר ויש פחות - בקרב כל האוכלוסיה. לא? בכל מיקרה, ברוכה הבאה

למעלה