שמחות של קולגות

שמחות של קולגות

ל"ג בעומר מאחורינו, עונת החתונות לפנינו, וזה הזמן לדבר על סוגיה שמוכרת לכל אחד פחות או יותר: הזמנות לאירועים של קולגות, מהסוג שכוללים ציפיה למתנה כספית נדיבה, כשלרוב מה שמניע להגעה לאירוע ומתן הצ'ק הוא אי נעימות. ככה, אנשים מוצאים את עצמם מגיעים לחתונות של אנשים שהם לא מכירים בגלל שאבא/אמא של החתן/כלה עובדים איתם ו"לא נעים", מביאים צ'קים לבר מצוות של ילדים שהם לא פגשו מעולם ו/או לבריתות, כשלא תמיד מדובר באנשים שאתם מיודדים איתם ולפעמים אפילו לא באמת מחבבים אותם... אבל לא נעים וכו'... וכולם באים... וכולם נותנים צ'ק...

מהצד השני יש תופעה הפוכה - והיא של אנשים שמזמינים לשמחות שלהם רק חלק מעובדי החברה - את אלו שהם מיודדים איתם יותר, אבל זה מצב שיוצר פתח גדול לא פחות לאי נעימויות, כי אנשים עשויים להיעלב שלא הוזמנו ובאופן כללי זה מרגיש פחות נעים ולא מקובל.

יש גם מצבים אחרים, כמו מקרה שקרה לי, שהתחלתי לעבוד במקום חדש זמן קצר אחרי שאחת העובדות הותיקות ילדה בת, והיא קיימה אירוע אחרי חודשיים שעבדתי שם ונוצר מצב (הגיוני מאוד) שכל העובדים מלבדי הוזמנו לאירוע, והיו מי שטענו שהיא הייתה צריכה להזמין גם אותי למרות שלא הכרנו בכלל, בעוד מבחינתי זה היה נראה ממש מיותר ואם היא הייתה מזמינה אותי זה היה מעמיד אותי במצב לא הכי נעים, וגם התחושה הייתה שהיא מנסה להוציא עוד מתנה ולא שיש כאן הזמנה כנה.

מה עמדתכם בנושא שמחות של קולגות? איזה סיפורים מעניינים יש לכם לספר בנושא? גם סיפורים מהצד השני, של בעלי השמחה, יתקבלו בברכה.

a wild rose

New member
מוכר ובאמת מעצבן

כשזה קולגה שמתחתן או נולד ילד זה עוד מילא, אבל כשקולגות מזמינים אותי לחתונות של הילדים שלהם אני תמיד מחפשת תירוצים לא להגיע, האירועים האלו מספיק מעיקים באופן כללי וכשלא מכירים את הזוג זה עוד יותר מעיק. אני לא הבנתי את התופעה הזאת אף פעם - למה שזוג צעיר ירצה בחתונה שלו אנשים שהוא לא מכיר בכלל? מה שכתבת על הבריתה שציפו שעובדת שלא מכירה אותך תזמין אותך נשמע באמת הזוי, למרות שיכול להיות שחשבו על זה שאת תרגישי לא בנוח שכולם מוזמנים ואת לא. אני גם הוזמנתי לאירוע קצת אחרי שהתחלתי מקום עבודה, היה מדובר בחתונה והרגשתי שזה לא מתאים ללכת לחתונה של עובדת שבועיים אחרי שהתחלתי לעבוד במקום כשאני עוד לא באמת מכירה אותה וגם היא הזמינה אותי רק מתוך נימוס וברגע האחרון, ובגלל שלא נשארו לה הזמנות לתת היא אמרה לי את הפרטים בע"פ ושלחה לי במייל צילום של ההזמנה...
&nbsp
יש עוד תופעה מעצבנת וזה שמחות של הבוסים ושל הילדים של הבוסים, שבמקרים כאלו מצפים שהצ'ק יהיה יותר נדיב מהרגיל ואוי ואבוי אם מישהו לא יגיע, ובמצב כזה גם אם לא מגיעים מצפים שתתנו מתנה אז עדיף כבר כן להגיע ולאכול... הייתי פעם באירוע כזה, כשנולדה נכדה לבוס והוא הזמין את כולם לבריתה, והוא קיבל את כולם יפה ובא לשבת איתנו חלק מהזמן, אבל הבת שלו לא טרחה אפילו לבוא ולהגיד שלום לעובדים של אבא שלה ולהודות לנו שהגענו ואולי אפילו להראות לנו את התינוקת, כולם דיברו אחרי זה על ההרגשה הלא נעימה שנוצרה. הבוס שלח אחרי זה מייל גורף לכולם עם תודה על כך שבאנו ותודה על המתנות וציין שזה בשם כל המשפחה, אבל ההרגשה הלא טובה נשארה.

למעלה