שמחת בית השואבה היום בברסלב צפת:

שמחת בית השואבה היום בברסלב צפת:

היום בערב תתקיים אי"ה שמחת בית השואבה בבית הכנסת הגדול של ברסלב בעיר העתיקה. ממה שראיתי בשנה שעברה באים לחגיגות אנשים (ונשים, עזרת נשים פתוחה) מכל המגזרים ומצטרפים למעגל הרוקדים. תזמורת גם תהיה. איש הרוח מוביל את האירוע בנגינה על קלרינט ומצטרפים אליו האורגניסט הקבוע שמלווה אותו באירוע הזה (כינורי שמו) והשנה הם מביאים נגן נוסף שילווה אותו , אני לא זוכרת את שמו אני רק זוכרת שנאמר לי שהוא מעולה. אז כל מי שבאיזור, חובה להכנס ולראות. ומי שלא מזדמן לאיזור יצטרך להסתפק בתמונות שאצלם הערב אי"ה ובל"נ, שאותם אפתח ב"נ רק שמחת תורה.

ושכחתי: הקפות שניות

הקפות שניות במוצאי החג באותו המקום בדיוק, עם אותה התזמורת.

shirha

New member
אריאלה

בס"ד את מכירה משפחה שמארחת באזור?הייתי רוצה להגיע לחג ולשמחת תורה.

לצערי הרב לא אבל...

יש את אכסניית "אסנט". חברה שלי שנתקעה כאן בצפת שבת אחת התאכסנה שם. הם זולים מאוד ומדובר במקום נקי ואם אין לך איפוא להתארח בארוחות החג אפשר להגיד להם והם מסדרים לך משפחה מארחת לארוחות (משפחה חרדית כמובן, אם אני לא טועה מדובר במשפחה חב"דית אבל אני לא בטוחה אז אל תתפסי אותי במילה). אבל...נדמה לי שיש 4 מיטות בחדר. כשחברה שלי היתה לא היתה תפוסה מלאה והיא היתה רק עם עוד אחת בחדר. אבל זה ממש לא נורא. יש להם אתר באינטרנט מכיוון שבמקום יש שיעורי תורה בתחומים שונים. אז הנה לינק עם הפרטים איך מגיעים ל"אסנט" ויש שם גם מס' טלפון. אגב, אם את מגיעה לאיזור שלא תפספסי את ההקפות השניות שסיפרתי עליהם בברסלב. ו...לא, זה לא בגלל שבעלי שיחי' מנגן שם
הריקודים שם והרקדנים הוירטואוזים שיש שם...וכמובן לראות את הרב קעניג מוביל את ההקפות...זה משהו שמי שנמצא באיזור חייב להגיע. תראי, אני לא חסידה של הרב קעניג, אני לא ברסלברית, אבל יש לו לרב קעניג אצילות כזאת שאני מתפעלת ממנה כל פעם מחדש.

shirha

New member
תודה על האינפורמציה.

בס"ד התארחתי פעם באסנט,הם באמת מאוד זולים,משהו כמו 50 ש"ח ללילה ואכן ניתן להתארח במשפחות חבדניקיות. אני כ"כ רוצה לראות את הרב קעניג,אף פעם לא ראיתי אותו אך שמעתי עליו רבות. ב"נ אם אני אגיע אז בוודאי שאהיה שם. חג שמח.

למעלה