שמחת חיים

שמחת חיים ../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif

אתם אנשים שמחים? מחייכים הרבה ביום יום? לאחרונה התפתחה המודעות לגבי כוחו של הצחוק, ויש סדנאות צחוק שאומרים שמחוללות פלאים בבריאות הפיזית והנפשית של האדם. מה זו בעצם שמחת חיים? מה מרכיב אותה? האם אדם שמח הוא זה המאושר בחלקו? או אולי אחד שיוצא הרבה לבלות? או זה שיש לו המון אהבה להעניק? ואיפה אתם בכל זה? שיהיה יום שמח

BellA עלמה

New member
שמחת חיים

הוא אדם ששמח בחלקו נראה לי. באופן אישי משתדלת לחייך לשמוח במה שיש לי ובדברים הקטנים של החיים.

opalit

New member
שמחה

אני בהחלט לא. אין לי.אבל אני שמחה בחלקי. אין לי מושג מה המרכיבים, אולי ההסתכלות על הצד הזוהר של החיים, התבוננות בו ולקיחת אנרגיות ממנו. אני מכירה אישית שני אנשים, דומיננטים בחיי, מדהימים שבשביל להבין מהי שמחת חיים צריך להכיר אותם. בלי שנטי, בלי פלספנות, הם שמחים. הם קמים בבוקר אחרי שבוע קשה ,בעבודה, בזוגיות, בבית, והם שמחים וצוחקים, תמיד ידעו לחייך. צועקים בוקר טוב ופותחים את החלון ב-6 בבוקר ונכנסים ליום עבודה מטורף. כמה כיף כמה מצחיק. לראות את זה עושה לי טוב וחיוך פנימי וחיצוני. לגבי הסדנאות צחוק אני מ-ת-ה ללכת...

שכחתי מה זה

בימי הרווקות שלי הייתי שמחה והשתוללתי. עכשיו, זה הכל למען מישהו ולמען הילדים ואני נעלמתי.

לקשמי

New member
שמחת חיים

עוד משהו שאני צריכה עוד הרבה לעבוד עליו, אבל בסך הכל אני חושבת שמהבחינה הזאת, המצב אצלי היום יותר טוב מבעבר. האינטואיציה אומרת לי שמתכון לשמחת חיים הוא להודות לאלוהים על כל מה שיש, כי שום דבר אינו מובן מאליו. וכן, שמחה מתחברת אצלי גם עם אהבת חינם. (בדיוק כמו החתימה שלי
)

מה זאת אומרת אהבת חינם?

זה נשמע מעניין, אבל לא הצלחתי לדמיין לעצמי למה את מתכוונת.

לקשמי

New member
אהבת חינם

גם אני עונה לפי איך שאני מבינה ורואה את זה: אהבת חינם היא אהבה שפשוט אינה תלויה בדבר. לאהוב מישהו לא בגלל שהוא כזה וכזה, אלא פשוט לאהוב. בלי סיבה. זה קשה אבל אני חושבת שכדאי לשאוף לזה.

אהבה ללא תנאים....../images/Emo99.gif

בהחלט משהו לשאוף אליו. היחיד שאני אוהבת בלי תנאים כיום - זה הכלב שלי, והוא זה שלימד אותי בעצם לאהוב כך. גדלתי על אהבה עם תנאים, וזה עדיין טמוע בתוכי בצורה מסויימת. הייתה לי מערכת יחסים ארוכה, שגדלה להיות אהבה ללא תנאים, אבל מצד שני, היו שם הרבה דברים מודחקים מתחת לפני השטח. מרגישה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד בתחום הזה, הנקי, ללא תנאי.

אופירA

New member
מנהל
השמחה חדרה אלי

בכל הכוחות. ואני כ"כ סבלתי מחוסר שמחת חיים. אני זוכרת טוב איך הפסיכיאטר שם את האצבע על הנקודה, שהמצבים הנפשיים שלי זה לא סתם דיכאונות שונים, אלא חוסר חדוות חיים, חוסר שמחת חיים. ואח"כ הוא עסק בלהתאים לי תרופות שיחזירו לי שמחת חיים (יש תרופות שממש פועלות על זה עפ"י המחקרים), אבל שום תרופה לא הכניסה לי שמחת חיים. כולן לקחו לי את הכוחות. (הפסיכיאטר גם לקח לי את החסכונות - 800 ש"ח לשבוע ובסה"כ 30,000 ש"ח...בלי להתבלבל!) המקום הנכון ביותר בשבילי היה טיפול פסיכולוגי אצל מטפלת מדהימה. היא ידעה לקרוא בשם למה שאני מרגישה, ולתאר לי את המשמעות של ההרגשות שלי ממקום שהוריד לי את כל הספקות. וככל שהספקות ירדו, חדרה לי שמחת החיים! זה היה מדהים לראות איך השמחת חיים מופיעה ומתבייתת בצד הפחדים, הקשיים, החרדות והניסיונות הקשים. היו לי כוחות וחולשות זה בצד זה. שמחת חיים למרות הצרות! מרגע שקשרתי קשר טוב עם עצמי ומצאתי את מקומי - זה התמצית של שמחת החיים שלי. אני מגלה את עצמי צוחקת המון, שרה לעצמי, חווה מצבי שלווה, מצבים אנרגטיים ותחושת אושר (שפעם ידעתי להגיע אליה רק במצבי מאניה... רק שכעת היא טבעית ואמיתית...) יכולת להעניק אהבה - בהחלט מזין שמחת חיים. יכולת לשמוח בחלקך - אדרבא! בילויים - מה הקשר?

מעניין

הורדת הספקות כדרך חזרה אל שמחת החיים. מעניין. לא חשבתי על זה אף פעם בצורה הזו. אצלי, שמחת החיים חזרה, כמוך, בעזרת טיפול פסיכולוגי שדגל במעבר לחשיבה חיובית. בכל פגישה קיבלתי המון חיזוקים. בעצם, זה כאילו ריפא את התקופה בעבר שלי שבה לא קיבלתי חיזוקים לבטחון העצמי. ברגע שמשהו ילדי (או ילדותי, עמוק פנימה) התחזק, ומשהו מההווה קיבל סוג של השלמה - חזרה אליי שמחת החיים.

אצלי שמחת החיים דיי רחוקה ממני...

מעניין אותי איך הצליחה הפסיכולוגית שלך לחבר אותך לעצמך ולשמחת החיים, אופירה.

one smile

New member
השרשור הזה הזכיר לי

את המאמר שנתקלתי בו לא מזמן- צחוק כשיטת ריפוי. http://naturemed.co.il/article/article_25.html ובהמשך לשאלה שלך, אני לא חושבת שבהכרח חיוך מראה תמיד על שמחה. אפשר לחייך הרבה חיצונית גם כשהשמחה לא ממש שוררת בפנים.

אופירA

New member
מנהל
אני לא יכולה לחייך בלי שמחה

החיוך לא מתכווץ לי אפילו בכוח, אם אין שמחה בפנים. אבל אני משוכנעת שאם יכולתי לחייך, זה היה פועל פנימה על התחושה, ומעורר את השמחה, ולו רק במעט.

../images/Emo51.gif על הקישור -

הוספתי אותו אל קישורי הפורום (תחת חשיבה חיובית). מסכימה מאד. חיוך יכול להיות מזוייף. קראתי איפהשהוא שאם מסתכלים מקרוב אפשר לזהות חיוך אמיתי וחיוך מזוייף. שהשרירים שפועלים בשני החיוכים הם שונים. לפעמים זיוף של חיוך יכול להביא את זה האמיתי

one smile

New member
נכון את צודקת

לגבי מה שקראת, היה משהו כזה באתר של BBC [אם אני כבר בקטע של קישורים היום
] http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/surveys/smiles/ ותאמת, זיוף של חיוך יכול להביא את האמיתי. אני זוכרת שפעם קראתי שלעמוד מול מראה וסתם לחייך לעצמך יכול באמת לגרום להרגשה יותר טובה [אני צריכה לזכור לנסות את זה לפעם הבאה כשאני קמה במצברוח רע]

s h i r k u s h

New member
שמחת חיים ../images/Emo9.gif

אני ידועה באופטימיות שלי בד"כ, למרות שהשנה האחרונה הייתה רצופת אכזבות ועל כן לא ממש הראיתי אופטימיות אבל בד"כ אני מאוד שמחה וצוחקת המון ואנשים משום מה לא מבינים את זה- כל הזמן אומרים לי: "למה את מחייכת כל הזמן?" ואני עונה להם שמעדיפה לחייך ולצחוק מאשר להיות עצובה כי להיות עצוב לא נותן לי כלום בחיים, לחייך ולצחוק נותן לי התחלה טובה וסיום נעים של היום. לדעתי אדם שמח הוא אדם שמאושר בחלקו, שרואה את חצי הכוס המלאה.

למעלה