שמחת חיים

red janis

New member
שמחת חיים

שלום שמי קרן רגב (אלישר),מהרצליה, הגיעה אלי מטופלת בת 24, סטודנטית, מתוקה, שקטה וביישנית עם תלונה עיקרית של ריחשושים באוזניים, קולות של גלים ורוח, לא ממש צלצולים. עייפות של חוסר QI ונטייה לחרדות לדעתה רק בגלל האוזן. אבחנה-חולשה וסטגנציה בכבד, חוסר דם וחולשה באדמה. היום לאחר חודש וחצי של טיפולים, צריכה להשתדל לשמוע את הריחשושים, לעיתים לא מצליחה, הרבה יותר אנרגטית ויש לה לפעמים אפילו מצב רוח טוב. (ציינה שלדעתה שמחה תלויה בגורמים חיצוניים). השאלה שלי היא היא- כיום מבחינה פיזית מצבה יותר טוב אך מבחינה נפשית הייתי רוצה לראות אותה יותר פתוחה, מתקשרת ועם יותר שמחת חיים. למישהו יש רעיון מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה? היא באה מהמגזר המסורתי, כבר יש לחץ לחתונה, ואמורה למצוא את בן זוגה בעצמה... אני בטוחה שיותר קלילות ושמחת חיים תתרום מאוד לעיניין.

ינוקא1

New member
יש פתגם סיני שאומר

"סוס מנצח לא מחליפים". את כבר מטפלת בה ותוך חודש וחצי הבאת אותה להישג יפה מאוד , פשוט תמשיכי כך ותמשיכי גם לדבר איתה. אני חושב שהעיקר במקרה מהסוג הזה הוא בנייה של דם , כאשר יש בלב מספיק דם גם הSHEN מתפקדת הרבה יותר טוב. הדם יוצר מעין "ריכוך" של הקושי , ויאפשר לה להיפתח לדברים שאולי עד עכשיו היא לא אפשרה לעצמה. בקיצור - תמשיכי כך.

RanLoel

New member
שמחת חיים

היי קרן, כמובן שחסרים הרבה פרטים באבחנה אבל באופן כללי, לפי הפרטים שנתת, אני הייתי מנסה לעבוד על אנרגיית העץ. העץ יוכל למשוך את העודף מהמים (החרדות וקולות המים המגיעים לאזניים) ולהזין את האש שתתרום לשמחה ולקלילות. בהצלחה רן

מסכים עם רן אבל את צריכה לאבחן

מה נראה לך פתולוגי כרגע אחרי הטיפול שנתנת עד כה. למשל איזה נטיה דומיננטית יש לה מבחינה נפשית? מודאגת, עצובה, מפחדת, תקועה? ואיך זה בא לידי ביטוי פיסי (שינה, הרגלי אכילה, דופק, לשון, רגישות של נקודות כגון MU). יכולים להיות המון גורמים שונים לחוסר שמחת חיים ולכל אחד יתאים טיפול שונה. שנת 86 מתאפיינת בהשפעה חזקה של אנגיית מים אז יש נטיה לקור ותנועה אנרגטית כלפי מטה אבל זה יכול ליצור גם ריאקציה הפוכה כתגובה. במצבים ריגשיים יעוץ והכוונה שלה זה לא פחות חשוב מהדיקור שאת נותנת

miriamr

New member
מצטרפת לנאמר

שלום, מצטרפת לרן ואייל. נראה כי באמת מדובר בחוסר איזון מסוים בין אש למים. אפשר להתייחס לשני מודלים בטיפול (לראות מה יותר מתאים לה). אחד זה מעגל ההזנה - מים-עץ-אש ועל זה דיבר רן, השני הוא ציר היצירה - מים ואש ואז ניתן לעבוד על האדמה שאמורה לאזן ביניהם. אם היא ילידת שנת 86' באמת יש שם נטייה של משחק בין אש למים (לצלול לעומקים - סגירות, חולמניות ואף דכאון ואז לעלות לגבהים - שמחה ומיצוי עצמי). יש בשנה הזו גם נטייה להרבה אדמה. אותה אדמה יכולה לקבע או לחלופין לאזן ולאפשר ציר שסביבו הכל מתארגן. אם האדמה שלה חזקה היא תאפשר לה לממש את הפותנציאל שלה גם בריאותי וגם בהתמודדות עם הסביבה. מקווה שעזרתי טיפה, בהצלחה מרים רייך מטפלת ברפואה סינית עתיקה ילדים ומבוגרים

RanLoel

New member
זה נכון

אבל אני הייתי נזהר עם האדמה, היא עלולה לשאוב מהאש ולהחליש אותה. שוב, מאוד תלוי בסימפטומים ובאבחנה.

keren hason

New member
שמחת חיים

הי קרן, נראה לי שאת בדרך הנכונה. יישר כח. חוץ מזה אני חושבת שחשוב מאוד להקשיב לדבריה של המטופלת. כאשר היא אומרת שהשמחה תלויה בגורמים חיצונים הייתי מבקשת ממנה להבין מה משמח אותה מאותם דברים חיצונים ולחזק אותם. מתוך לא לשמה בא לשמה. שיהיה בהצלחה קרן חסון מטפלת מוסמכת ברפואה סינית טווינה וסוזוק

קרן רגב

New member
תודה רבה על התגובות ! תענוג של פורום

מבחינה נפשית היא משתפרת מיום ליום, אך עדיין שומעת גלים ורוחות באוזן שמאל מפעם לפעם... אמנם בעוצמה הרבה יותר חלשה אך לא עבר לגמרי, לא ברור למה, אנחנו ממשיכות גם עם צמחים, אולי נצליח להעלים , מקוה שבקרוב. קרן רגב הרצליה

למעלה