שמחת ט' באב

הסמינר

New member
שמחת ט' באב ../images/Emo65.gif ../images/Emo65.gif ../images/Emo65.gif

שלום ישראל הייתי אתמול בלילה (ליל ט' באב) בכותל המערבי בירושלים הבנויה לתפארת, פגשתי שם אלפי יהודים שבאו לבקר את האתר ההיסטורי, לשמחתי היה פתוח המוזיון החדש והנפלה ליד הכותל, וכן מינהרות הכותל שנפתחו רק לפני כמה שנים. מה נגיד לכם, השמחה הייתה גדולה מאוד, לאחר אלפי שנים שהיהודים היו בגלות נרדפו ונטבחו ונשרפו, סוף סוף אנחנו כבר בירושלים הבניה לתפארת, ניתן היה לרואת על פניהם של אלפי המבקרים את השמחה של ירושלים הבנויה. ירושלים מעולם לא היה אפילו עשירית ממה שהיא היום, עיר גדולה ומפוארת בשלטון יהודי וחזקה, בקיצור לאחר אלפי שנות גלות יש לנו מה לשמוח, אילו היו כאן הנביאים והנביא ישעיהו שכתבו את מגילת איכה אין ספק שהיו עושים חג הכי גדול שאפשר ביום ט' באב, אני לא מבין למה אנחנו ממשיכים להתבכיין בתפילה "ובנה ירושלים עיר הקודש במהרה בימינו" האין זה ברכה לבטלה, הרי ירושלים טרם היה כהיום לתפארתה, כנראה להתבכיין זה גם תענוג. לאילו שמתגעגין לבית המקדש גם יודעים שלפעמים עדיף הגעגועים מאשר הדבר עצמו, ואם מתעקשים על בית המקדש שישנו את התפילה ל "ובנה ביהמי"ק". אשרינו שזכינו לחיות בדור שירושלים בתפארתה, שלום חג שמח

lala897

New member
עכשיו גם יהודים נרצחים ונטבחים

לצערינו בתוך ירושלים הבנויה שלך, אם לא שמת לב..

הסמינר

New member
פרופורציה בבקשה

אנשים נהרגים בכל מקום בעולם גם במקום הכי בטוח. תן מספר: כמה נהגרו בזמן החורבן? וכמה נהרגים עכשיו?

התולעת 1

New member
מדוע יום זה גורם לך יותר צער מט' בא

אני מניח שהרומאים הצדיקים ומלאי הרחמים בכלל לא היו אשמים במצב. האם לדעתך חיסול שיטתי של אנשים חסרי הגנה על ידי צבא של כ500.000 חיילים רומאים צמאי דם, רחוק בהרבה מהמושג: "חיסול שיטתי" ? ההבדל המהותי היחידי בין עכשיו ובין חורבן הבית, הוא שעכשיו מתקשר גם לחילוניות וגם לדת, ואילו החורבן מתקשר משום מה רק עם הדת. קשה לך אולי להודות בכך, אך זהו ההבדל היחידי. ואגב, מה עם יום הזכרון לחללי צה"ל ? צר לי מאוד שאני נאלץ לרדת לרמה הזאת של השוואת שקי גופות, אבל אם כבר אנו עוסקים בכך, מדוע יום זה גורם לך יותר צער מט' באב ?

vizini

New member
אולי כי בניגוד לך הוא מכיר אישית

כמה מהאנשים שלזכרם נקבע יום הזכרון לחללי צה"ל?

גוססי

New member
די עם השטויות!

מספיק עם הדמיון המזרחי המשתולל!! בפתיל קודם שמענו על עשרות מליוני יהודים שנהרגו (וזאת בעת שכל אוכלוסיית א"י מנתה בסביבות 2 מיליון נפש), ועכשיו אנחנו שומעים על 500000 חיילים? אילו קשקושים מדהימים! והרי העובדות ההיסטוריות: בדיכוי המרד הגדול לקחו חלק 5 לגיונות, כאשר כל לגיון כולל כ-5400 חיילים. עשו את החשבון בעצמכם (ולמתקשים בכך, מדובר על פחות מ-30000 חיילים).

גוססי

New member
ורק לצורך השכלה כללית:

מצ"ב תרשים ארגוני של לגיון אופייני.

lala897

New member
א. אני בת!!!../images/Emo13.gif

ב. אין לי מספרים. אבל אם כבר מדברים על נביאים אז תקרא את הנבואות איך אמורה להיראות ירושלים הבנויה ותראה שזה עדין לא הגיע.

התולעת 1

New member
היי

אתה מוכן להוריד הילוך, ולהסביר לנו מה בדיוק אתה רוצה לומר ?

blablash

New member
חחחחח שטויות במיץ עגבניות.!

ב"ה כנראה שבתשעה באב לא למדת קצת היסטוריה על י-ם. אלא רק חזית בשגיונות... ירושלים הייתה עיר מדהימה בית המקדש היה אחד המבנים היפים בתבל עד כדי כך שהרומאים לא רצו להרוס אותו בגלל יופיו ובסוף הרבו אותו רק משתי סיבות, כי ראו שהיהודים לא נכנעים עד שלא יהרסו את ביהמ"ק. וכי מפקדי הצבא באו בתלונות, שהלא בשביל מה נהרגו להם כלכך הרבה חיילים? תעלות הניקוז שבנה הורדוס, פועלות עד היום הזה. השליטה של היהודים בזמן ההוא בירושלים הייתה מוחלטת (כל זמן בית ראשון ורוב הזמן בבית שני) בקיצור יש עוד הרבה מה להאריך, אבל נראה לי שאין טעם. מי שקורא קצת מה שהגמרא כותבת, או קצת מה שהמדרש כותב, או קצת מה שההיסטוריונים אומרים, לא טועה טעות חמורה כמו שאתה טועה.

למעלה