שמחת תורה

may55

New member
שמחת תורה

על פי המסורת קוראים בתורה בשבתות, בראשי חודשים ובמועדים. גאוני בבל חילקו את התורה ל-54 פרשיות אותן קוראים מדי שבת בבית הכנסת כך שבשמיני עצרת מסיימים את הקריאה. מנהג זה יצר יום של שמחה שנקרא "יום אחרון של חג" ו"יום הספר" שהחל משלהי תקופת הגאונים החלו לקרוא לו "שמחת תורה" וסביבו נתהוו מנהגים רבים. לכן מצאתי לנכון להביא לכם קישור מיוחד עם הסבר על הספר הייחודי שהוא תירגום לתורה עם פיוטים והסברים: "מעם לועז" של ר´ יעקב כולי. זהו ספר בלאדינו כתוב בכתב רש"י.

רותי ב.

New member
מאי, כבר אמרתי לך

שאני אוהבת אותך? על כל מה שאת משכילה אותנו ובכלל????? אמנם הקישור הזה יושב בקישורים כבר זמן רב, אבל מלא תודה על שהבאת אותו, לעוד קריאה, ועוד דעת.

RORGAD

New member
בואנוס דיאס קרידוס אי קרידאס מיאס|ח

אוי אס שמחת תורה: מפי אל מפי אל יבורך כל ישראל, מזל טוב לשריקה שבנך השתחרר מהצבא, הבת שלי שרתה בנחל והיתה שנתיים ביריחו בהאחזות, כשכביש בלבד הפריד בינם לבין בני הבליעל, גם אני לא ישנתי כל הזמן הזה, והייתי במתח נוראי עד כדי כך ששלוש שנים, כן שלוש שנים (שנתיים של הצבא ושנה של הנסיעה שלה להודו) שילשלתי, כל הבדיקות שעשיתי הראו שהכל בסדר וזה היה פסיכולוגי, עד שהיא גמרה את הצבא ואני נשמתי לרווחה, אבל רק חודשיים עד שהיא נסעה להודו, ועוד פעם לא ישנתי שנה שלמה עד שהיא חזרה,בינתיים גם הספקתי לקבל התקף לב והייתי בטיפול נמרץ עשרה ימים, וזה בגלל שקראתי בעיתון שבגואה יש הרבה סמים וידעתי שהבת שלי שם, למרות ששמכתי עליה במאה אחוזים פחדתי נורא, אז ככה שתקחי הכל בפרופורציה לא כמוני, ושיצליח בכל מעשה ידיו. ולך רוזלין, את כל כך מתוקה שהדבורה עקצה אותך דווקא בקצה האף? את צריכה לשים הרבה קרח, ולהוציא את העוקץ אחרת האף יתנפח, ויהיה כמו קציצה, מסכניקה, סה בורלארון דה טי טוז איז´אס, אמה יא אז דה ראיר, אבל זה מצחיק, תודי. ולכם יקירים שלי באמת התגעגעתי מאוד, אתמול הייתי בטיול מהמם בבנימינה, מלווה עם סיפורים ורכילויות על המקום ששם נולדו, אהוד אולמרט, אהוד מנור, ועוד רבים וטובים, רכילויות על המושבה והאנשים שבה, שנחלקה לשכונות על פי סדר נטייתם הפוליטית, שכונת הציונים, החרותניקים, המפאייניקים וכו´... היה מאוד מעניין, גם שרנו שירים של אהוד מנור, והיינו ביקב בנימינה, אכלנו שם ארוחת צהריים חלבית מצויינת, ומשם נסענו לקיסריה, לעתיקות קיבלנו הסבר מאלף, מצאו שם הרבה עתיקות בזמן האחרון, למדנו על התקופה (התקופה הרומית והמלך הורדוס) הטיול היה שייך לחוג לידיעת הארץ, מאלף, יפה, חזרתי מלאת חויות וידע, אגב זו הסיבה שבשבוע שעבר קראתי את הספר תולדות ארץ ישראל, רציתי להיות מוכנה לטיול. שיהיה לנו חג שמח, ובערב אם אתם יוצאים להקפות, תנשקו מרחוק (FLY KISS) ותתפללו על עם ישראל, שיהיה לנו שקט, בטחון, שלווה, כלכלה טובה, והכי חשוב לשיר לרקוד ולצחוק כל הימים, איך אני מברכת את היקרים שלי? שהפנים יכאבו לכם מרוב צחוק. חקשמח.

למעלה