שמח במטבח-יום א'

חנהפ

Active member
משתפת בעוגת קונקורד התותים שהכנתי לשבת

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_17.html[/URL]


מתחילים בהכנת מחית התותים
בערך 1/2 ק"ג תותים מנוקים ושטופים
יש לרסק
לבשל כ- 10 דקות עם 1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
כעת יש לנו מחית תות בוהקת בצבעה האדום,
שתשמש אותנו לחלקי העוגה השונים.

בסיס: עוגה בחושה ורודה
רכיבים:


קערה 1: 2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/4 כוס ממחית התות מעורב עם 1/4 כוס חלב
קערה 2: 1 כוס +כף קמח
1 כוס גדושה סוכר
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
85 גר' חמאה
אופן ההכנה:
להכין ולערבב את החומרים כמפורט קערה 1
להכניס את החומרים היבשים לקערת מערבל, להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות
לעבד עד שכל החמאה ניטמעת בקמח
להוסיף את תכולה הקערה הראשונה
לערבב רק עד שכל הקמח מעורבב עם הנוזלים
אם צבע הבלילה בהיר מידיי, אפשר להוסיף טיפה צבע מאכל אדום.
להעביר את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 26
לאפות בחום 170 מעלות 25 דקות
להוציא ולקרר
עוגת גבינה משויישת בתות:
רכיבים:
2 מיכלים גבינת שמנת (400 גר')
1 שמנת חמוצה
1/3 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי העוגה
לרפד תבנית בנילון אפיה, לשמן, לצקת את בלילת הגבינה
בעזרת כף לנטף ע"פ העוגה ממחית התות
לשייש עם להב של סכין
לאפות בחום 165 מעלות כשעה ורבע
להוציא את העוגה ולקרר
גנאש שוקולד לבן ותות:
רכיבים:

200 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה
4 כפות מחית תות
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד הלבן עם השמנת
לערבב היטב, כשמצטנן להוסיף את מחית התות, לערבב ולהניח להתקרר
ציפוי:
1/2 1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
את הציפוי יש לחלק 1/3 ו- 2/3
ל1/3 להוסיף 2 כפות ממחית התות
תותים פרוסים לאורך לעיטור
הרכבת העוגה:
את הבסיס יש לחצות לרוחבו ל- 2 שכבות
לעוגה הזאת נשתמש בשכבה אחת
(מי שלא מפחד מעוגות גבוהות במיוחד,
יכול בכיף להניח את השכבה השניה של העוגה הבחושה על עוגת הגבינה)
בתחתית התבנית נניח את הבסיס - שכבה מהעוגה הבחושה הורודה
לצקת מחצית מגנאש השוקולד הלבן, למרוח את העוגה
להעביר בזהירות את עוגת בגבינה ולהניח ע"פ הגנאש
לצפות גם את עוגת הגבינה בגנאש
זה הזמן לעשות הפסקה ולשלוח את העוגה להתייצבות במקרר.
אחרי כמה שעות
להכין את הציפוי
למרוח את 1/3 הקצפת הורודה
למרוח מעל את הקצפת הלבנה
לעטר בתותים

 

Maldini Girl

New member
מרק חורפי זול ומנחם

בשל קוצר בכסף הלכתי לשוק. שאלתי את הבחור "מה זול?" ואז עניתי לעצמי "תפוחי אדמה זה זול, לא?"
אז נקנו כמה תפוחי אדמה גדולים, קופסת שימורים אחת של גרגירי חומוס. וכמעט זהו בעצם.
&nbsp
1 בצל גדול חתוך לטבעות/ חצאי טבעות
1 קופסת שימורי חומוס מסוננת ממים
תפו"א קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
כמה גבעולי סלרי רחוצי היטב, חתוכים לשליש/ חצאים.
קצת שמ"ז
מלח, פלפל, מעט חוויג' וכמון.
&nbsp
בשמן זית על אש נמוכה מאדים את הבצלים בסיר עם מכסה סגור, תוך ערבוב מידי פעם.
מוסיפים את החומוס, תפוחי האדמה והסלרי, מערבבים. מוסיפים מים עד שמכסים את התכולה ומוסיפים מלח, פלפל, חוויג' וכמון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית אש להתרככות מלאה.
מסננים מהמים, טוחנים את כל התכולה ומתחילים להחזיר את המים בהדרגה. אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד מים.
מתקנים טעמים ומגישים.
מומלץ להגיש עם זילוף של מעט שמן זית למעלה.
&nbsp
&nbsp
אפשר כמובן לשפר עם חמאה ו/או שמנת ו/או חלב. אני חשבתי שזה מיותר.
סה"כ יצא מרק בריא , סמיך ומפנק. כראוי לחורף שמתקרב אלינו ממחר.
 

ady18

Well-known member
יש הרבה שאריות

חורשט
קוסקוס
והמרק ירקות שלו...
 

TCHM

New member
קצת מסוף שבוע - קינוחים...

עוגת מוס שוקולד ומוס ערמונים.

 

ybo4

New member
האם אוכל לקבל את המתכון של הסמיפרדו?

להיום כבר מאוחר לי, אבל לפעם הבאה. הילדים שלי פריקים של שוקולד.
תודה רבה
 
אצלי בקטנה מסוף השבוע. צילמתי בשלבי ההכנה.

פתחנו במרק ירקות עשיר .
ירקות אפויים בתנור.
אושפלאו בוכרי עם כתף בקר והמון גזר (בתמונה רואים עדיין בסיר לפני ההגשה רק את האורז).
לילדים שניצל ביתי בפירורי פנקו.
טחינה וחומוס ביתיים. מטבולה שהכנתי בהליך מקוצר . פלפלים קלויים וקלופים כולל פלפלים חריפים, שימורי עגבניות איטלקיים והמון פרוסות שום.
לקינוח רק גלידה לילדים ופירות. משפחתי משתדלת להמנע מקינוחים. אני מזדהה ומקבלת למרות שחייבת להודות שמאוד חסרה לי האפיה.
לכן אופה כעת חלות מקמחים מלאים ולחמניות כנ"ל.
 
למעלה