שמח לבשר..

OREAL1111

New member
שמח לבשר..

פיתון המיתכדר מזוויג זכר שלי שבר צום של,אפשר להגיד שנה. לאחר הרבה סבלנות,ניסיונות ושינויים (מבחינת האוכל) הוא אכל 2 עכברים חיים משוחררים,עכבר חי מפינצטה ועכבר מומת מפינצטה,ניסיתי לתת לו עכבר מופשר אך זה כבר לא הלך. אני ממש שמח ומקווה שתגובת האכילה המצונית שהייתה לו היום תמשיך באופן קבוע. תאחלו לי (או לו) בהצלחה :).
 

avishai mp5a5

New member
מזל טוב

הגיע הזמן ובסוף עוד פעם אתה נישברת ונתת לו עכברים לא הוא נישבר ולקח חולדות אבל לא נורא מזל טוב!
 

רן333

New member
אני מסכים עם ההערה שלך.

אני חושב שהצעת פריטי טרף שונים במהלך צום של הנחש בד"כ לא תורמת, ובמקרים רבים יכולה לקלקל: הנחש עשוי להתרגל לאכילת סוגי טרף שההאכלה בהם אינה נוחה למגדל.
 

OREAL1111

New member
אבישי,אני בעיקרון..

מנסה להחזיר את המישקל שאיבד בזמן הצום בעזרת עכברים,אני לא רואה בזה סוג של "כניעה". רן אני מודע לתוצאות של ההאכלה ב"ממתקים" אבל אני לא חושב שעכברים מהווים בעיה.
 

רן333

New member
הבעיה אינה אובייקטיבית;

זה עניין של נוחות, שתלוי בעיקר במגדל. לי נוח מאוד להאכיל בחולדות: זה יוצא זול יותר, מאכילים בפריט טרף אחד בכל ארוחה, ונראה לי שבצורה הזו קל לי להחזיר נקבות שהטילו למשקל הגוף הרצוי שלהן במהירות רבה). אבל אם נוח לך להאכיל בעכברים, אז אני לא חושב שיש בזה דבר רע או פסול. עכברים בהחלט אינם מהווים בעיה (עבורנו, לפחות
).
 

OREAL1111

New member
כמו שהזכרתי...

בתגובה שלי לאבישי,כרגע המטרה שלי היא להחזיר את המישקל שאבד. קודם כל שאני אשלים את "המשימה" הזאת ואז אני אנסה להעביר לחולדות.. גם אני כמוך הייתי מעדיף להאכיל בחולדות אך ניסיתי בהמון צורות שונות להעביר את ההאכלה לחולדות אך ללא הצלחה. כמובן שלא מהווים בעיה :)
 

רן333

New member
אם אתה מעדיף חולדות,

אז לדעתי - ההאכלה בעכברים היא טעות. אולי הנחש חוזר לאכול מהר יותר בצורה הזו, אבל לטווח הרחוק אתה עשוי לשלם על זה מחיר: בחלק מהמקרים הנחש נעשה בררן, ומתעקש לאכול עכברים בלבד. גם אם המטרה היא עליה במשקל, לפעמים רצוי להתאזר בסבלנות ולחכות שהנחש יחזור לאכול חולדות. פיתונים מתכדרים שאוכלים חולדות גדולות מסוגלים לעלות במשקל בקצב מהיר מאוד בהשוואה לכאלה שניזונים מעכברים בלבד. מהסיבה הזו, מגדל ש"לא יכנע" לנחש וימשיך בגישת ה"חולדות או כלום" יכול להרוויח בטווח הרחוק גם בתחום המשקל. במחשבה שניה, הרווח לא בהכרח מוגבל לטווח הרחוק. יתכנו מקרים שבהם ההתעקשות של המגדל תשתלם גם בטווח הקצר מאוד: יתכן שאצל מגדל עקשן מספיק הנחש יחזור לאכול מאוחר יותר, אבל מכיוון שהנחש הזה יאכל חולדות, הוא יעלה במשקל מהר מאוד, ויוכל להדביק את קצב העליה במשקל של נחש שחזר לאכול מוקדם יותר אבל ניזון מעכברים. **האמור לעיל מתייחס לפיתונים מתכדרים**
 

OREAL1111

New member
אני מסכים...

עם מה שאתה אומר אבל יש לי כמה חששות ואחד מהם הוא שהנחש פשוט לא יחזור לאכול. כבר שמעתי כמה פעמים על פיתונים מיתכדרים שפשוט לא מוכנים לקבל חולדות כמזון ואוכלים אך ורק עכברים... עם אני אבחר להיתעקש ולא להינכנע לנחש, איך אני אוכל לדעת מתי הגבול? מתי הצום יכול ליפגוע בנחש בצורה בריאותית? האם באמת מדובר בצום טיבעי ולא סירוב למין המכרסם? אני הבנתי שלרוב הנחש פשוט יאכל לבסוף אבל עם זאת שמעתי על סרבנים לא קטנים לחולדות. הניגוד פה לא ממש טוב.
 

רן333

New member
אין לי קריטריון מדוייק

שיקבע מתי הצום מתחיל להיות מסוכן לנחש. אין ספק שגם פיתון מתכדר שלא יאכל לאורך תקופה ארוכה מספיק - ימות ברעב. אבל כשמדובר בנחש שמוחזק בתנאים הנכונים, ומציעים לו מדי פעם חולדה בגודל מתאים - הוא יעדיף לאכול חולדה מאשר לגווע ברעב. הסיכוי לכך שפיתון מתכדר (בריא, ושמוחזק בתנאים מתאימים) יסרב לאכול עד שימות הוא נמוך מאוד, שלא לומר אפסי. לכן, אם מדובר בנחש שכבר אכל חולדות בעבר - אני מתעקש איתו בלי שום גבולות; בסוף הוא יחזור לאכול. אם מדובר בנחש שעוד לא אכל חולדה מימיו, וחשוב לי שהוא יאכל חולדות - הייתי מתעקש גם איתו לאורך זמן רב מאוד. הייתי כמובן עוקב אחריו: מסתכל עליו היטב מדי פעם, כדי לודא שהוא לא רזה בצורה קיצונית. אבל בסה"כ - אם מדובר בנחש בוגר, ואם בתחילת הצום הוא היה בריא ולא רזה במיוחד - אני מאמין שהייתי מחכה לפחות שנה וחצי, וכנראה שיותר, לפני שהייתי מתחיל אפילו לחשוב על האכלה בעכברים. כל זאת, כאמור, בהנחה שחשוב לי להעביר את הפציינט לחולדות. אם זה לא חשוב לי במיוחד (למשל: אם יש לי מלאי גדול של עכברים, או אם מדובר בנחש צעיר מאוד, שהעדפות המזון שלו עשויות להשתנות בצורה טבעית עם הזמן), אז אני לא מתעקש בכלל, וממשיך להאכיל בעכברים.
 
מזל טוב, הגיע הזמן

טיפ קטן, אחרי שנחש לא אכל הרבה זמן מומלץ להאכיל אותו מעט בארוחות הראשונות ולא כמה שיותר "כדי לפצות אותו". הקיבה שלהם מתכווצת ולפעמים הרבה מזון גורם למתיחה לא טובה של הקיבה וכתוצאה מכך הקאה. לכן מומלץ להעלות את כמות המזון וגודלו בהדרגה.
 

רן333

New member
אף פעם לא נתקלתי בבעיות כאלה

אצל פיתונים מתכדרים.
 

ינאי 15

New member
אצלי יש גם כן צום אצל שניים מהנחשים

שלי. האחד - כרכן טקסס, שלא אכל אחרי הנשל האחרון שלו (לפני כקצת יותר מחודש)שום חולדה (מדובר בחולדות בגודל של עכבר ואפילו קצת יותר גדולות ), החלטתי לתת לו חולדה בת כשבועיים והוא אכל אותה אחרי חצי שעה בערך. כעבור שבועיים אחרי נסיונות לא מוצלחים נתתי לו עוד וולדה של חולדה בת כשלושה שבועות בערך והוא לא אכל אותה, הוא לא מוכן לאכול כלום, כשאני שם לו חולדה בטרריום הוא מתעלם ממנה ולא ניגש לעברה, ובקושי לשתות הוא שותה. וגם הנשח השני - קינג סנייק קליפורניה בן יותר מ - 9 שנים, לא מוכן לאכול חולדות, הייתי נותן לו חולדות בגודל של עכבר בוגר או קצת יותר גדולות, גם וולדות של חולדות הוא לא אוכל. הוא עושה רושם שהוא רעב ולעומת הכרכן שלא כל כך פעיל, הוא פעיל מאד, אך בטרף הוא לא נוגע. לא הצלחתי למצוא פתרון לצום, האם כדאי להמשיך ולנסות לגרות אותו כל 5 או 7 ימים. הקינג באורך של 1.40 + - והכרכן בסביבות ה - 1.30 מטר. האורכים אינם מדוייקים, עדיין לא יצא לי למדוד אותם.
 

X Gal51m X

New member
מזל טוב

יש איזה מאמר על הצום שלהם?? הם לא נהיים תוקפניים בתקופת הצום?
 

רן333

New member
ככלל, הם לא נהיים תוקפניים

כמעט בשום שלב, כולל תקופות של צום. יש מגדלים שמדווחים על תוקפנות מסויימת מצד נקבות בתקופה שלקראת ההטלה וגם מייד אחריה, אבל לי לא יצא להיתקל בהתנהגות תוקפנית של נקבות במצבים האלה. ההזדמנויות היחידות שהיו לי להיתקל בתוקפנות מצד פיתונים מתכדרים היו במקרים של נחשים צעירים מאוד. בהמשך הם בד"כ נרגעים. ככה זה היה בכל המקרים שבהם נתקלתי. חומר חשוב ומעניין על פיתונים מתכדרים (ועל פיתונים בכלל), כולל על ענייני צום למיניהם, אפשר לקרוא בפינת ה-Mail Bag של VPI. הפינה מכילה שאלות שהופנו לדייב ברקר, אחד המגדלים המוכרים רציניים של פיתונים, ותשובות שלו (חלקן מפורטות מאוד). התכתובות שם מסודרות לפי חודשים, אבל ניתן לבצע חיפוש בארכיון לפי מילה שמעניינת אותך. ניסיתי לתת קישור לשם, אבל כרגע נראה שקיימת בפינה הזו תקלה כלשהי. אחרי שהיא תתוקן, תוכל להגיע לפינה הנ"ל דרך האתר www.vpi.com.
 
למעלה