שמח שהפורום חידש את פעילותו

יופי טובה'לה

שאת נכנסת לפורום. כל אחד מהותיקים זו זריקת חיזוק לפורום המחודש..
עקבתי אחרי קורותייך בפייס ואף הגבתי באיחולים ובצערים.
גאיה הנכדה שלי כבר בת קרןב ל 17 ונתן הנכד בן 15 וחצי.
שבת שלום

אירילה

New member
היי טובה ,לאורית יש כרגע מטפלת מצויינת

היינו כנראה צריכים לעבור כמה מטפלות גרועות ביותר עד שהגענו לנחלה , מנסיון למדתי אצלן לא לפתח ציפיות אלא רק לקוות.
חמותי כבר חגגה 80 ואמנון כבר בן 82 ובקרוב בל"ג בעומר יחגגו 60 שנות נישואין וכשמגיע מועד זה הניה שוקעת ואני מאמין שזה קשה.
אתמול ביקרנו אותו ותמיד בכל ביקור אני מתגעגע לאמנון של פעם.

מטפל/ת

זה באמת מפעל הפיס לזכות במטפל/ת טוב, ב"ה התברכתי במטפל מצויין, אפילו שלפעמים חורק קצת אבל מי לא? הכל בפרופורציה...מאחלת לכל אחד שצריך מטפל/ת שיזכו בכזה!!!

יש לנו מזל עם מטפלות

אם יש נושא אחד שאינני מתלונן עליו, הוא שבורכתי למזמלי בדורות של מטפלות פיליפיניות ומטפל נפאלי שמסורים מאד לאלפי ועוזרים גם לי.
אכן גרשון, אתה עומד לחגוג בעצב. תתנחם שאנחנו זוכרים אותכם, ואני בכל הזדמנות מספר על שהבחנת במצב של אמנון בגלל נהיגה פרועה שלו.
כל הכבוד לך שאתה ממשיך להיות פעיל במונית וכמדריך.

אירילה

New member
שמח שהפורום חידש את פעילותו

קודם כל תודה ליענקלה ששלח מייל והודיע על פתיחתו של הפורום בחזרה ושמח לראות שישנם עדיין כמה מהחברים.
אצל אמנון המצב השתנה כמו אצל כולם , קרוב לשנתיים שאינו מתהלך כבר ויושב בכסא גלגלים , לאחרונה החל לרזות מאוד ו"הבחור" כבר בן 82 .
לעומת זאת אצל אורית כנראה שדמנציה ווסקולארית עומדת "להגיע" , שילוב של ארוע מוחי וסכרת ובטח של אלצהיימר במשפחה יביא את אורית למצב הזה.
אנחנו במעקב אצל פסיכוגריאטר בירושלים , בתחילה ביקש לדעת את תרופות שאורית נוטלת , משום שהיו תרופות שעלולות לפגוע בזכרון ובריכוז , חלקן הופסקו וחלקן הורד המינון.
היום אורית מקבלת אקסלון במינון של 6 מ"ג פעמיים ביום , למרות שלא מאובחנת כדמנטית , במינימנטל היה לה 23 .יחד עם זאת אני כבר מוכן לבאות מתוך תקווה שהמצב אולי לא ימהר להגיע.
אורית גם היום כבר בכסא גלגלים , לפני שנתיים נפלה והרגל הבריאה נשברה ב 3 מקומות , 2 שברים בקרסול ואחד בשוק , היתה בשיקום 4 חודשים ברעות ביד אליהו.
זהו המצב חבר'ה יקרים.
אני ממשיך בטיולים לחו"ל , באחד הטיולים לפני עליה למטוס בארץ פגשתי את טובה בדיוטיפרי ודיברתי בטלפון פעם אחת עם אריאלה.
למנהל הפורום: הייתי מנהל הפורום אם אני לא טועה כ 5 שנים והפורום היה תוסס ,ערכנו מפגשים ומידי פעם שילבנו אורח מקצועי בפורום שענה לשאלות חברי הפורום , חשוב ליידע את עמדא על חידוש הפעילות של הפורום והם יםיצו את זה בקרב קבוצות התמיכה.
מאחל לך הצלחה ושמח שסוף סוף מישהוא הרים את הכפפה מחדש.
בשורות טובות לכולם
גרשון

אירילה

New member
ועוד טיפ למנהל הפורום

להיזהר משרלטנים ונוכלים שהיו לנו בעבר בפורום ,כאלה ש"המציאו" תרופות לאלצהיימר. אני הייתי מוחק וחוסם ועם יד על הדופק כל הזמן.
לצערנו יש כאלה שמנצלים מצוקות.

המלצות מסחריות

אכן הזכרת לי שהיו שרלטנים שבכדי לא לזהות שמטרתם מסחרית היו מתחזים כאילו למטפלים וממליצים על תרופות שונות. בודאי שהיה נכון להעיף ולחסום אותם. פחות הסכמתי לכך שלדעתי בזמן האחרון לפעמים מחקת הודעות מחברים מהיימנים, שלדעתך יכלו לפגוע בחברים אחרים. דעתי היא כמה שפחות להתערב מבחינת צנזורה כל עוד לא מדובר בקללות וכדומה.

לגאיה, גרשון, רון

מבחינת המטופלים שלנו, תמיד היינו באותה סירה אלא שלפני שנים, כאשר מצב יקירינו היה יותר "טוב" השינויים בהתנהגויות בהשוואה היו שונות ולעתים מנוגדות. כיום, בדיוק לפי הספר, כולנו התקדמנו והזדקנו בכמה שנים. עלינו הצלולים כל אחד עם הפעקאלע האישי שלו אבל לגבי המקורבים הדמנטיים, אני רואה שכולם כיום במצב דומה מאד.

ברכות על הנכדים.

גרשון: המצב המנטלי של אורית כבר השתנה לפני שנים. זה היה ברור ממה שתארת. טוב שעדיין אינה מוגדרת כדמנטית, אבל מבחינת התייחסות אליה אני מניח שאתה מבין בעצמך שאין טעם לבוא אליה בטענות באשר לאי אכפתיות שלה, ואם יש צורך, לשקר לה (מה שקראנו "שקר לבן") כשהמטרה שהמענה יהיה מרגיע ככל האפשר.
יש לי חבר שלאשתו ז"ל היתה דמנציה וסקולרית. אני לא הבחנתי הבדל ונראתה לי בדיוק כמו חולת אלצהיימר. יתכן שההבדל בין שני סוגי הדמנציה הוא הסיבה להיווצרותן ואילו התוצאה זהה. אני מזמין את רון להתייחס לסוגיה זו.

סוגי דימנציה- מה בין מחלת אלצהיימר ו- דימנציה ווסקולארית

משתתפי פורום יקרים,
התהליך של תסמונת דימנטית הוא דומה ותלוי עפ"י רוב ב- "גוף" ה"חולה" (כיצד הגוף של המטופל מגיב למחלה).
בד"כ המדובר באותה ה"דימנציה" גם אם המדובר במחלת אלצהיימר
או בדימנציה ע"ש לוי או דימנציה ווסקולארית.
עקרונית החלוקה בין סוגי הדימנציה נחלקת למאפיינים ניווניים או
ווסקולאריים (כשקיימים גורמי סיכון- מחלת הסכרת, אירוע מוחי, יתר לחץ דם) או מעורבים (המשלבים מרכיב
ניווני ומרכיב ווסקולארי). למחלת אלצהיימר ישנם וריאנטים רבים כגון : מאפיין משפחתי, גנטי , המתבטא בגיל צעיר.
דימנציה ווסקולארית היא "הפכפכה" כי קיימים מצבים בהם האדם מאוד קוהרנטי ומצוי בפוקוס מבחינת הקשבה
ויכולת קליטה ומתן מענה הולם לסיטואציה. לעומתם ישנם מצבים של "היפוך מאורות" בהם המטופל שרוי בבלבול
חוסר התמצאות ולעיתים גם הפרעות התנהגות או סימפטומים פסיכיאטריים.
מחלת לוי שאף היא דימנציה עם תנודתיות במצב הצלילות, עשויה להתבטא בנפילות חוזרות, מצבים של הופעת
האלוצינאציות ראייה בפרקי זמן קצובים ודיי קבועים במהלך היממה ובסיומם האדם חוזר למצב של צלילות וקוהרנטיות.
ולמה זה חשוב?
על מנת להתאים טיפול בצורה המדוייקת והאמינה ביותר.
אתם מוזמנים להרצאות במרכז בשיבה בריאה שבדיזינגוף סנטר- היום ב- 1800 מקיימים הרצאה בנושא הטיפול
במימד הרב והבין צוותי עבור מטופלי אלצהיימר
ד"ר רון בן יצחק

ענתי44

New member
יותר משמחה על חידוש הפעילות של הפורום

תודה לגרשון שהקים אותו בזמנו. לפני עשור שאמי אובחנה זה היה עבורי בית שני ומאוד הצטערתי שנסגר. מאחלת שיהיה פורום פעיל תוסס שיתן מענה לכל בני המשפחות שמתמודדים עם המחלה הארורה הזו.

למעלה