שמייח במטבח

שמייח במטבח


התכתבתי קצת עם יאיר והצעתי לו להקים פינה חדשה שבה נשתף דברים שהכנו מידי יום.
זה יכול להיות מאפה, זה יכול להיות סלט, זה יכול להיות אפילו סנדביץ' שווה במיוחד וזה יכול להיות תבשיל שעבדנו עליו שעות.

אז מזמינה אותכם כל יום לשתף מה הכנתם, כמובן להוסיף תמונות ומתכונים.

אז הנה מתחילים

מה מסתתר בתוך הסירים שלכם היום
 
משתפת משלשום ואתמול, היום עדיין לא בישלתי


שלשום הכנתי כנפיים עם מרינדה של מיץ תפוזים, מעט צ'ילי מתוק ופפריקה אדומה לצד שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ומניפות תפוחי אדמה בתנור.
&nbsp
אתמול סתם הכנתי לעצמי תפוחי אדמה מוקרמים-האמת שהרבה זמן לא אכלתי ויצא לי ממש טעים.
תמונות אין לי , לצערי אבל מבטיחה להתחיל לצלם

&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
היום לא יצא לי לבשל, אז אני אנצל את הפינה לשני דברים

קודם כל להודות לפרפרי אהבה על הרעיון ועל היוזמה.
&nbsp
הדבר השני לספר על מאכל שאכלתי ביום שני בנצרת קטעייף.
&nbsp
מי שלא מכיר, מדובר על מאכל מהמטבח הערבי. מכינים אותו במיוחד רמאדאן לצאת הצום. בנצרת יש כמה מקומות בהם מכינים את המאכל הטעים הזה בכל השנה.
&nbsp
ההכנה מורכבת מכמה שלבים. קודם כל מכינים מעין פנקייק בקוטר בינוני, כאשר ההכנה שלו היא רק על צד אחד. כאשר בחלק העליון נוצרות בועות מורידים מהמשטח ושומרים בצד.
&nbsp
לפני ההגשה לוקחים את הבצק, ממלאים אותו בתערובת של אגוזים או גבינה, מקפלים היטב לצורת סמבוסק ומכניסים לשמן חם לטיגון של כמה דקות.
&nbsp
כשמוכן שופכים מעל סירופ סוכר ומגישים.
&nbsp
כן, זה טעים ומשמין כמו שזה נשמע.
&nbsp
במקום שאכלתי הכינו את הסירופ עם עלי גרניום שנתנו לסירופ טעם מיוחד. לשמחתי, הסירופ שם לא היה מתוק מדי ולכן הוא לא פגע בעדינות ובטעמים של הקטעייף.
 
מאותו בצק אני מכינה בגירסה מלוחה

לפני שנים בתכנית טעמים הופיע אורח שהכין את הכיסונים הנפלאים האלה ומאז הפך לאורח על שולחני. היתרון הגדול שאין צורך בטיגון בשמן עמוק כפי שעושים בעטייף המתוק. מצרפת את המתכון שכאמור במקור מטעמים:
כיסוני בצק במלית גבינת פטה בצל ירוק ונענע

המצרכים לכ-30 כיסונים:

½ כוס מים פושרים
10 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח
½ 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון.

למלית:
250 גר' גבינת פטה מגורדת
3 כפות יוגורט כבשים
1 כף נענע קצוצה
2 כפות נענע יבשה
1 בצל ירוק קצוץ.

לרוטב יוגורט (להגשה):
250 מ"ל יוגורט כבשים
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ
2 שיני שום כתושות
1 כף רשאד קצוץ.
לצנן היטב.
להוסיף גרגרי רימון לקישוט.

ההכנה:

לצקת לקערה גדולה ½ כוס מים פושרים, להוסיף שמרים וסוכר. לערבב ולהשהות כ 10 דקות.
להוסיף לתערובת תוך בחישה את הקמח ואת המים הנותרים. עד לקבלת בלילה אחידה.
לכסות בבד לח ולהשהות לתפיחה ל כ-20 דקות.

להבריש מחבת כבדה בשמן ולחמם היטב. להנמיך להבה. לצקת כף גדושה מן הבלילה למחבת. להטות את המחבת כך שהבלילה תתפשט ולטגן עד לקבלת בועות בחלק העליון. להוציא מבלי להפוך ולהמשיך לטגן את יתר החביתיות.
לערבב את חומרי המלית ולהניח כף גדושה במרכז החביתית. לכסות בחביתית נוספת. (הצד המטוגן כלפי חוץ), להדק היטב את הקצוות.
להמשיך כך עם כל החביתיות. (אם הן גדולות, אפשר למלא חביתית אחת ולסגור לסהרון).
לטגן את החביתיות במעט שמן כדקה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.
להגיש חם עם רוטב יוגורט קר.
 

עדיקים

Active member
משאריות האתמול


אתמול הכנתי פלוט פעם ראשונה. זה כמו באגט צר וארוך.
עשיתי מהמתכון של מיקי שמו, יצא נחמד אעשה עוד שינויים ואנסה להגיע לתוצאה טובה יותר פעם הבאה.
היום לקחתי מהמקפיא חתיכה שנשארה ואכלתי עם גבינה מותכת, ליד אכלתי סלט ירקות ויצאה אחלה ארוחה.
 
שמייח במטבח- יום ה'


מה בסירים היום

&nbsp
האם אתם מתחילים את ההכנות לשבת בימי חמישי כבר או מחכים ליום שישי ומבשלים

&nbsp
לא לשכוח לצרף מתכונים ותמונות
 

raya

Well-known member
במטבח.....
אף פעם לא מתחילה לבשל בימי חמישי ולפעמים גם לא בימי שישי.
קורה שאני מכינה את ארוחת הצהרים לשבת - בשבת לפני הצהרים.
ובינתיים מסיימים את השאריות מראש השנה.
הכנתי חמין מקרוני לפי מתכון שהביאה shron17 שיצא מוצלח מאוד.
לא צילמתי והמתכון נמצא בקישור:
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=179246290[/URL]
רעיה
 
אנחנו לא ממש מציינים את השבת, אבל כן משתדלת

להכין משהו מיוחד.
אני מאוד אוהבת לאכול טרי כך שלא מכינה מראש, גם אין עניין של שמירה על השבת כך שזה לא בעיה להכין ביום שישי עצמו

&nbsp
ממש הרגע הכנתי לנו משהו שלא הכנתי מלא זמן- פסטה ברוטב שמנת פטריות
 

Maldini Girl

New member
הלכנו לשוק מחניודה וקנינו חצילונים

עשינו מהם ממולאים עם בשר טחון ואורז, עם נענע ובהרט. ואו. יצא מדהים.
 
קציצות ברוטב קארי


שלום
למרות שלא קבלתי אף מענה על בקשתי למתכון, אני נחוש להכין את זה מחר.
מוזר לי שהמוצר שהיה פעם "חלב קוקס" החליף שמו ל-"נוזל קוקוס".
אולי כדי לא להפחיד חרדים מהמילה "חלב". כמו שעל מוצרים שמכילים בשר

כתוב בשר "אחר". למיטב הבנתי מדובר גם באותו דבר.

אני רוצה להכניס לקציצות בצל קצוץ, פטרוזיליה, שום, וביצה.
לטגן
ורק אח"כ להכניס לרוטב לבישול. אני עדיין מתלבט בין רוטב קארי מבקבוק (קיבלתי מתנה פעם במיא טומי), או באבקת קארי (תבלין) או בקנור הודי?
הנוזל יהיה על בסיס חלב קוקוס. אם יהיה חסר נוסיף מים.

זו תהיה פעם ראשונה!
 

yair_bar

New member
מנהל
מה זה משנה לך מה כתוב על האריזה?

שים לב שיש הבדלים בסמיכות של המוצרים.
&nbsp
תכין עם הרוטב בבקבוק בשילוב תבלינים יבשים (קארי ואם יש גם גראם מסאלה).
&nbsp
אל תשים הרבה חלב קוקוס ותכין לך בסיס לרוטב משני בצלים מגורדים דק על פומפיה ו-4 עגבניות מגורדות ו-3 שיני שום מגורדות.
&nbsp
זה נותן סמיכות וגוף לרוטב.
&nbsp
קציצות עוף תכין עם המרכיבים שציינת ותיבול לא אגרסיבי מדי - שיספגו טעמים מהרוטב.
&nbsp
בתאבון
 

נופשתתת

New member
אני מתחילה את הרוטב ככה:

בשמן קוקוס
תבלינים יבשים
זרעי כמון
עלי קרי
שורש כורכום טרי
גינגר טרי
צילי טרי
שום
אה, קצת קינמון.
לזה מוסיפה את החלב קוקוס
וכמובן תועפות כוסברה.
יש נוזל קוקוס, חלב קוקוס וקרם קוקוס.
&nbsp
&nbsp
 

ady18

Well-known member
אצלי

הפעם ללא בשר
וקליל
הכנו סלט ירוק
טחינה ירוקה
סלמון בתנור עם עשבי תיבול
לערב שישי:
לזניה גבינות
ללא מתוקים
 
למעלה