שמיכה ראשונה ל-2014

justmom

New member
שמיכה ראשונה ל-2014

השמיכה הראשוה שסיימתי בשנה החדשה - הדוגמה נקראת Tumbling Blocks או Baby Blocks והשמיכה עצמה היא charm quilt- כל בד מופיע בה רק פעם אחת. במאה התשע-עשרה אהבו מאוד לעשות שמיכות charm וקראו להן גם beggar quilts כי נשים היו מבקשות/מקבצות (beg) ריבועי בד מחברות כדי לא לחזור על הבדים. השמיכה תפורה ביד ומותופרת ביד, והבדים הם רפרודוקציות של בדים מהמאה ה-19.

Miss Moo

New member
WOW זו לא מילה...

מדהים!!!
לי היה לוקח מהמאה ה- 14 ועד היום להשלים שמיכה כזו :)

מטריף (ואני באה למשש אותה בלייב אם זה לא היה ברור :))

פרח46

New member
שמיכה נהדרת. ממש שמיכה קלאסית.

שילובי הצבעים מעולה.
אני אוהבת מאוד את העובדה שתפרת הכל ביד.
זה נותן טאץ' ששום מכונה לא יכולה להתחרות בכך.
כל הכבוד

justmom

New member
תודה רבה לכולכן

על התגובות החמות. ולשאלות - גודל השמיכה כ-1.5 על 2 מטרים - זו שמיכת טלוויזיה (שהבן הקטן שלי בן ה-12 כבר השתלט עליה). כמה זמן? אין לי מושג, אני עובדת על כמה שמיכות במקביל. תפירת ה-top לקחה כמה חודשים, אבל לסירוגין עם עוד עבודות. התיפורים לקחו משהו כמו חודשיים - כל מעוין מתופר בשלושה מעוינים קונצנטריים. ושוב תודה

© RoNa

New member
כבוד

איך אוספים כל כך הרבה בדים?
כמה סוגי בדים יש פה?

תפורה ביד ומתופרת ביד....

פשוט מדהים. איפה עוד חיים בקצב כזה כמו של פעם שיש זמן ופנאי לעבודות כאלה?

מ י כ ל פ

New member
היא נפלאה ומהממת

זוכרת שראיתי אותה התהליך והערצתי כבר אז
עכשיו עוד יותר

justmom

New member
ושוב תודה רבה ותשובות

איך אוספים בדים? על פני שנים, וגם בהחלפות - אני חברה בכמה קבוצות באינטרנט שבחלקן עשינו החלפות של scraps, שמאוד מגדילות את המאגר (ל-charm quilts לא צריך חתיכות בד גדולות - ריבוע של 5 אינץ' מספיק בדרך כלל). חלק מיצרני הבדים גם מוכרים מכל אוסף charm packs, ריבועים של 4 או 5 אינץ' מכל בד בקולקציה מסוימת, וגם זה מאוד מתאים לשמיכות מהסוג הזה. לא חייבים לקנות חצי מטר מכל בד כדי להגיע לגיוון. פה יש בדים כמספר המעוינים - אין לי מושג, אני חושבת שאיפה שהוא בסביבות ה-500.
גודל המעוינים - הצלע של כל מעוין היא באורך 3.75 אינץ', משהו כמו 7 ס"מ. אטין לי מושג איפה יש הדרכות - אני מכינה את הדוגמאות שלי לבד מהסתכלות בשמיכות עתיקות. העיקרון בשמיכות כאלה הוא לתפור את המעוינים ליחידות של 3 שנותנות משושה, ולהקפיד על אותו סדר - בהיר-בינוני-כהה. אח"כ כשתופרים את המשושים לשורות מקפידים שוב שהבהיר יהיה תמיד באותו מיקום - נניח מאוזן ולמעלה, כמו בשמיכה שלי. זה מה שנותן את אפקט התלת-מימד. נראה לי שאפשר למצוא הדרכות בחיפוש בפינטרסט על tumbling blocks quilt tutorial.
ולמי ששאלה על קצב החיים - יש לי שלושה ילדים שהקטן מהם בן 12, ואני עובדת ותמיד עבדתי במשרה מלאה. לעבודה ידנית לא צריך את פלחי הזמן הגדולים שדרושים לתפירה במכונה - אני לוקחת איתי לכל מקום שקית עם חתיכות גזורות, חוט ומחט ומחברת בלוקים (או עושה אפליקציות). יש לי כמה וכמה שמיכות שנתפרו בהמתנה שהילדים שלי יסיימו שיעורי שחייה, חוגי ג'ודו וקראטה - you get the picture. את התיפורים אני עושה בערב, מול הטלוויזיה, אם יש לי זמן. וזה מה שעשיתי גם כשהילדים שלי היו קטנים מאוד (התחלתי לתפור שמיכות טלאים כשהבת הגדולה שלי שהיום בת 24 הייתה בת שנה). ועוד משהו - הנשים במאה התשע עשרה, שתפרו שמיכות מופת שהיום מוצגות במוזיאונים, עבדו הרבה הרבה יותר קשה מאיתנו והיה להן הרבה פחות זמן פנוי. הן היו צריכות לבשל כל יום, לכבס כביסה ביד (וגם לסחוט ולתלות אותה), לגדל את התוצרת, להדליק אש בתנור פחמים כדי לאפות - שום דבר לא היה מוכן, הכול היה צריך להכין מאפס. וגם החיים של נשים עירוניות היו הרבה יותר מפרכים משלנו. אם הן יכלו, גם אני יכולה.

למעלה