שמיכת פוך ???

שו

New member
שמיכת פוך ???

הרבה אמהות מספרות כאן בגאווה שהן מכסות את עולליהן בשמיכת פוך. עד כמה שידוע לי זה מאד לא מומלץ לילדים קטנים , לא כך???

גם אני שמעתי שעד גיל שנה אסור

ובכל זאת אני כיסיתי את שחר בשמיכת פוך בחורף שעבר כשהיה בן חודש חודשיים! לא ידעתי שאסור. טל

_גלית_

New member
למה אסור?../images/Emo2.gif

האם מדובר בשמיכות של פוך אמיתי או גם סינטטי? ואם לא פוך, במה כדאי לכסות בחורף?

נעה גל

New member
אסור בפוך אמיתי בגלל אלרגיות

בפוך סינטטי (וזה מה שמוכרים בכל החנויות כשמיכות של ילדים) מותר.

anat30g

New member
אסור בפוך נוצות

משתי סיבות עיקריות: סיבה ראשונה - פחד מהחנקות - הפוך האמיתי - מנוצות - כבד יותר מפוך סינטטי וילד שנתקע מתחת קשה לו לחלץ את עצמו, קשה לו להעיף את השמיכה מעליו, והוא לא מסוגל לנשום מתחת לפוך אמיתי, שהחומר לא רק כבד יותר - אלא גם צפוף יותר. סיבה שניה - אלרגיה - וגם זה קשור לנשימה - נוצות עלולות לגרום לאלרגיה אצל תינוקות, עוד חשש שהשמיכה תקרע והנוצות יצאו... הילד עלול לא רק לקטוף התקף אלרגיה רציני - אלא גם להחנק. ועוד סיבה שבגללה לא כדאי להשתמש בפוך נוצות אצל תינוקות וילדים קטנים - זה שהם מלכלכים את הפוך, מרטיבים אותו, פיפי, בקבוק נשפך ועוד צרות. פוך סינטטי אפשר לכבס - פוך אמיתי זה כבר פרוצדורה רצינית יותר - ואי אפשר לכבד פוך נוצות כל שבוע - זה הורג את הפוך, בעוד ששמיכה סנטטית אפשר אפילו פעמים ביום ולא קורה לה כלום. ענת

דיאנה1

New member
ואני שמעתי שזה נכון רק לגבי פוך

נוצות זול. הפוך היקר, ממוך, נקי יותר ולא אמור לגרום לאלרגיות. בנוסף, הוא הרבה הרבה יותר קל מפוך סינטטי (לי יש כזה ואני יכולה להעיד על כך, הוא שוקל פחות מחצי ק"ג וזו שמיכה של מבוגר) ולכן סכנת החנק לא רלוונטית כאן. מה שנכון הוא שזו שמיכה שאסור לכבס, כי זה הורס את המוך. אפשר רק ניקוי יבש וגם זה רצוי לא יותר מדי. זו גם שמיכה מאד יקרה וחבל שתהרס. לכן באמת בגיל שבו הם מרטיבים את השמיכה זה לא כדאי. אבל בגיל שבו החיתול עדיין לא דולף אין עם זה בעיה.

נעה גל

New member
אני חושבת שאת צודקת

מכיוון שיש לי פוך אמיתי... אין מה להשוות את משקל הקל של שמיכת פוך לזה של שמיכה אחרת, ועוד יותר מזה, בגלל שזו שמיכה "נושמת" (בניגוד לפוך סינטטי) אין סיכוי להחנק מתחתיה... פשוט נכנס חמצן.

אני חושבת שרובן מתכוונות לפוך

סינטטי כמובן. לפחות אני כשאני אומרת על שמיכת הפוך של תומר אני מתכוונת לפוך סינטטי (הולופייבר). שירלי.

למעלה