שמים את שדרות במרכז

yossiovadya1

New member
שמים את שדרות במרכז

כמו שאתם יודעים המצב בשדרות לא משתנה. וכבר למעלה מ-7 שנים תושבי שדרות ועוטף עזה חיים בפחד מתמיד בפני הקסאמים. אנו חניכי המכינה הקדם צבאית "מכינת עמק בית שאן" לא מוכנים לשבת בשקט לנוכח המצב בדרום. לכן בין התאריכים 27.5 ל-29.5 החלטנו ליזום אירוע הזדהות ותמיכה על מנת להגביר את המודעות ולחזק את תושבי שדרות ועוטף עזה. בתאריכים אלו אנו מתכננים להקים אוהלים בגן וולובלסקי שבתל אביב (הגן המשולש, מול רכבת צפון), לצאת לתהלוכות ברחבי העיר עם חומרי הסברה, פעילות עם בתי הספר בתל אביב בשיתוף עם ילדי שדרות וכן מופע ענק בליווי אמנים, זמרים ואנשי רוח. מטרתנו היא לעורר הזדהות ואמפתיה למצבם הקשה של תושבי שדרות ועוטף עזה, וכן לקרוא לקהל הרחב להדרים ולסייע לתושבים. לרגע אחד כולנו צריכים להתאחד. נשים וגברים, דתיים וחילונים, צעירים ומבוגרים. רק ביחד נוכל לשנות את המצב! המעוניינים להצטרף ולקחת חלק באירוע או לקבל פרטים נוספים מוזמנים ליצור עמנו קשר. חמ"ל האירוע : 052-8266268 מייל- [email protected]

tulkin

New member
לדעתי

יהיה יותר מועיל אם נתאחד לקצת יותר מרגע אחד....

ghatto

New member
ואז ?

האמפטיה האדירה והמאוחדת שלנו לתושבי שדורת תעצור את הקסאמים ואולי אפילו תגרום לחמאס ולג'יהד האיסלמי להבין ששלום זו הדרך היחידה ?

seani

New member
לא, אבל אולי האמפטיה האדירה

והמאוחדת שלנו תגרום: א) לממשלה להבין שאי אפשר להפקיר תושבים רק כי הם נימצאים רחוק מהמרכז, וצריך להגן גם עליהם. ב) לתושבי שדרות להרגיש שהם לא לבד ג) נצא מהבועה התל אביבית ונבין שגבולת המדינה הם לא עד איקאה בצפון ועד טיב טעם בדרום. ד) כל התשובות נכונות

p i t e r פן

New member
"הבועה התל אביבית" -

זו קלישאה שחוקה אך מקוממת. אני חושב שמידת האכפתיות של התל אביבים מסבלם של תושבי שדרות אינה קטנה מהאכפתיות של תושבי שדרות בכל הנוגע לתושבי הצפון או של תושבי הצפון כלפי תושבי ת"א וחוזר חלילה. יש הזדהות עם הכאב ויש כעס ויש חששות, ומצד שני בני האדם בכל המקומות הללו מנסים להמשיך לנהל אורח חיים נורמלי. מרגיז אותי המנהג המגונה הזה של הפניית אצבע מאשימה כלפי איזה תל אביבי רק בגלל שהוא העז, רחמנא ליצלן, לשבת בבית קפה או לצאת לקניות ולא רץ ברחבי העיר עם שלט תמיכה בשדרות 24/7. למען הסר ספק, אני לא תל אביבי.

seani

New member
לצערי הרב,אני מודה ומתוודה כי

אני חלק מהבועה. מה שהרגיז אותי זה העובדה שאני חושב כמו ghatto רק עם הבדל אחד: אני חושב במה זה שאני אבוא יעזור ? איך העובדה שאני אלך להפגין תשפיע ? ולכן אני לא עושה כלום פרט ללשבת ולדבר עם חברי על כמה שהמצב בלתי נסבל. אבל אחרי שקראתי את התגובה שלו (שמבחינתי ghatto פשוט שם לי מראה מול הפנים) חשבתי על זה שכמוני יש לפחות עוד 10 שחושבים שזה שהם יפגינו לא יזיז לאף אחד. וזאת נקודת מחשבה שגויה. בשורה התחתונה, כולנו מודעים לזה שאם היו יורים על ת"א, ירושלים, רעננה, ב"ש וכו' אף אחד בהנהגה לא היה עובר על זה בשקט. אבל בגלל שמדובר באופקים, כולנו אומרים שאי אפשר להמשיך ככה אבל לא עושים כלום. ולכן אנחנו צריכים לצאת מהבועה (שאנחנו לא יכולים להשפיע) ולהתחיל לדרוש מהממשלה לפעול בנידון (ולא לקבל את זה שהיא אומרת בבג"ץ שהמדינה לא מחויבת להגן על אזרחיה).

p i t e r פן

New member
כשהיו פיגועים בת"א,

התנהגות "ההנהגה" הייתה שונה באופן מהותי, לטענתך? עד כמה שזכור לי, לא ממש. גם אז עשו את אותם הדברים שעושים היום. וגם אז הייתה תקופה נוראית ומתסכלת בה עשו ועשו, והפיגועים פשוט לא פסקו.

seani

New member
כשהיו פיגועים בת"א הוסיפו מאבטחים

לקניונים ולתחבורה הציבורית. בנוסף, מיגנו את האוטובסים.

p i t e r פן

New member
מיגנו את האוטובוסים? נגד מה? נגד פצצות?

אני לא צוחק, אבל אני שומע את זה בפעם הראשונה (ובתקופה המדוברת למדתי בתיכון בת"א, נסעתי אליו כל יום מהפריפריה באוטובוס, ומעולם לא נתקלתי באוטובוס ממוגן). ואם כן, אז כפי שאתה בטח זוכר - זה לא ממש עזר. המאבטחים וכו' אלו אמצעים פסיכולוגיים בעיקר - כוסות רוח למת. גם היום יכולים לתת לתושבי שדרות כל מיני פתרונות סרק בשביל ההרגשה הטובה, אבל זה לא באמת הפתרון. ואני לא אומר שלא צריכים למצוא להם פתרון, אני רק אומר שגם כשהיה חרא בת"א לא הצליחו לפתור את הבעיה ממש, אז אני לא חושב שיש כאן אפליה נגד תושבי שדרות. אולי יש אזלת יד כללית של ההנהגה, לא יודע.

seani

New member
איזור תא הנהג היה ממוגן, הוסיפו מנגנון

שמאפשר לנהג לסגור באופן מיידי את הדלתות כאשר היה אדם חשוד. ואכן תפקיד המאבטח הוא להרתיע. אבל למה את ישובי עוטף עזה לא ממגנים ? אני לא אומר שצריך לצאת למבצע ולשרוף את עזה או לחלופין לשבת ולעשות שלום (כי פה אנחו כבר ניכנסים לדעה פוליטית). אבל כן צריך למגן אותם. ולא להגיד שזה לא תפקיד המדינה מצד אחד ולסרב לקבל מימון פרטי למיגון מהצד השני (למרות שהצעת המימון לא באה לשם שמים)

ghatto

New member
כמה דברים

להראות לתושבי שדרות שהם לא לבד - זה הדבר הטוב היחדי שזה יגרום. להראות משהו לממשלה ? הממשלה מכירה את כל העובדות בשטח טוב מאוד. מה אתה רוצה שהממשלה תעשה ? מלחמה כמו בלבנון לפני שנתיים ? אתה רוצה שיהרגו יותר חיילים שם בעזה מאשר אזרחים כיום (חיילי מילואים כמותי למשל) ? מצה אתה חושב שתשיג בלחץ על הממשלה ? כל ירי הטילים הזה בקושי תלוי בה. בנוגע למיגון - כן צריך למגן וכן צריך אולי לעזור להם עם אלטרנטיבה. ובנוגע לבועה התל אביבית - רוב הזמן זו סתם אימרה. יש בה מהאמת, אבל לא ניתן להכליל כל כך הרבה אנשים. לרוב יש פשוט את לחץ חייהם להתמודד איתו.

משוש30

New member
מה זה למגן? למגן כל בית בשדרות נגד קסאמים?

כל אוטו? לשים גג אטום במקומות הפתוחים? זה פשוט בלתי אפשרי. לא כלכלית ולא אחרת. מה גם שלמרות הקושי הפסיכולוגי העצום של התושבים, מספר האבדות יחסית קטן. אני יודעת שזה נשמע נורא אבל זה משהו שחושבים עליו כמתחילים לדבר על מיגונים. חושבים גם על זה שאין שום אפשרות כלכלית למגן את הכל כולל המרחבים הפתוחים ואין שום אפשרות ריאלית כזאת גם אם היה המון כסף. אני גרתי בגילה כשירו מבית ג'אלה והבית של ההורים שלי ממוקם נפלא עם נוף לבית לחם ובית ג'אלה גם יחד... וגם אז לא חשבתי שצריך למגן. יותר נכון לא האמנתי שזה אפשרי בכלל. הפתרון הוא לא במיגונים אלו או אחרים ולא בכניסות חוזרות ונשנות לעזה "להראות להם". הפתרון הוא מדיני וכיון שאין שום כיון לפתרון הזה כולנו סובלים. ושלא יהיה לאף אחד ספק קל שבקלים. ליבי לגמרי עם תושבי שדרות שמשלמים את המחיר של הסכסוך הזה. וכן, הם משלמים מחיר גבוה יותר מהמחיר של מי שגר בתל אביב, מטבע הדברים, אבל זה בטח לא אשמתם של התל אביבים. זה גם עניין של תקופות. היו תקופות בהן החיים בתל אביב ממש לא היו פיקניק

seani

New member
א) ציינתי כבר שאני לא מדבר על פעולה צבאית

או לחלופין על מו"מ כי פה אני באמת לא חושב שאנחנו יכולים להשפיע. ב) אני כן חושב שיש מקום להרחיב את המיגון הקיים, והכוונה היא בפרוש לא לעטוף את הישובים בכיפת בטון. אבל כן אפשר להוסיף מחסות ברחוב, למגן טוב יותר את בתי הספר הגנים ושאר המוסדות הציבוריים. הבעיה עם הקאסמים היא שזה נשק פסיכולוגי. ונתינת תחושת מיגון ואיכפתיות אולי תעזור במעט לתושבים האיזור. ופה אני חושב שיש לנו חובה מסויימת. בשורה התחתונה הם נימצאים שם יום יום במציאות הזאת עם הקשיים הכלכליים, חלקם רוצים לעזוב אבל אין מי שיקנה מהם את הדירה, וגם אם כן אז במחיר מצחיק (זה המקום היחיד בארץ שבו דירה בקומה האחרונה עולה פחות מדירה מקומה הראשונה). ואני חושב שיש לנו את החובה המוסרית לדרוש שיגנו עליהם יותר ממה שעושים עכשיו. גם אם זה לא הכי כלכלי.

משוש30

New member
בקיצור מה שאתה מציע זה לעשות כאילו

עוזרים להם, להוציא כסף רב, לגרום להם להאמין שזה באמת ישנה משהו, וכל זאת רק כדי שהם ירגישו כאילו עוזרים להם כשבעצם זה לא באמת עוזר? אני לא מזלזלת בקושי הפסיכולוגי, אבל אתה (את?) באמת מאמין שמחסות ברחוב יעזרו נגד קסאמים? אולי אפשר באמת לדאוג למיגון פרטני של בתי ספר וגנים וגם זה א. לא ברור כמה יעזור ב. האפקט יהיה, כנראה, בעיקר פסיכולוגי. בינתיים רב ההרוגים ןהפצועים, אם אני לא טועה, נפגעו בחוץ או בבית ולאו דווקא במוסד כלשהו. בקרוב יהיו להם טילים עם טווח יותר רחב ואז מה? אשקלון? אשדוד? אני נורא מבינה את הרצון לעשות משהו, אבל המשהו הזה צריך להיעשות על ידי הממשלה ולכן אם רוצים לעשות משהו צריך לצאת להפגנות כל אחד לפי נטייתו הפוליטית. אפשר כמובן גם לבוא לשדרות, לקנות מתושבי שדרות, להופיע בשדרות ולעשות עוד פעילויות להעלאת המורל אבל שוב, נדמה לי ש"מיגון" זה פשוט סוג של שקר לא יעיל, יקר ובלתי ניתן למימוש. .

seani

New member
מה שאני מציע לעשות שה את מה

שהתושבים מבקשים: למגן אותם. ואני דווקא כן חושב שפריסה של אמצעי מיגון ברחוב תעזור ולו רק בגלל שבזמן ירי המחסה יהיה קרוב יותר. לגבי אשדוד ואשקלון, אני מניח שכאשר יהיה ירי מסיבי על ערים אלו תבוא כבר תגובה. נ.ב. אחד ההרוגים נהרג במכללת ספיר.

היית בשדרות? ראיתא ת המרחקים של הבטונדות הממג

נות? או שאתה מגיב רק למה שהתושבים מבקשים. תשמע, כתושב מפוחד, שכבר כמה שנים טובות נמצא תחת התקפות של טילים, שבהן אין לו יום ולא לילה, והוא מת מפחד, התביעה הטבעית היא לעוד אמצעי מיגון. העניין הוא - שלא ממש גדולים המרחקים. והכיתות רובן מוגנות. ובכל בית כבר בנויים חדרי ביטחון בצורה זו או אחרת. ועם כל הכבוד - התושבים מבקשים, זה יופי, אבל - יש מקום לחשיבה כלל ארצית וכלל לאומית בעניין הזה. ואתה יודע מה, אני אסתכן ואומר עוד משהו - יש גם משהו בכושר העמידה שיכול ליצור את הפסקת הקסאמים הזו. וזה לא משהו שקורה כעת. כשהיתה מללחמת המפרץ הראשונה והטילו כאן מדי ערב טילים שהיה כל ערב חשש שהם כימיים - אנשים מסוימים ברחו ממקומות המגורים שלהם. צ'יץ' קרא להם אז "עריקים". אני לא חשבתי שהם עריקים, אבל בהחלט הבנתי, אפילו כילדה, שיש משהו לא הגיוני בה שמישהו עוזב את הבית שלו דווקא ברגעים האלה, שבם הוא אמור להגן על הבית שלו. הבריחה והקיטורים ובקשות הרחמים - הם אולי לגיטימיים כשהם נעשים בשטח ולא הופכים להיות מין משהו שחורטים על דגל הקיום של שדרות. אני לא בטוחה שאני מעבירה בצורה מסודרת את מה שאני רוצה לומר, וגם לא רוצה להיכנס לדיון פוליטי ושל אידיאולוגיה , אבל ... כלפי חוץ חייבים לשדר חוזק וחוסן. זה מה שהבטיח את קיומהשל מדינת ישראל עד היום. אינ לא חושבת שמישוה בממשלה יושב בשקט וולא מוטרד ממה שקורה בשדרות. אינ בטוחה שגם הם מתוסכלים מאוד מאזלת היד שלהם. ובמידה מסוימת - אינ אפילו חושבת שזה נכון מצדם שהם אל ממהרים לשלוח עו דועוד בטונדות, כדי להראות שכאילו "עושים". הם יודעים שזה לא הפתרון, ולפחות לא משלים את התושבים.

p i t e r פן

New member
עם העניין הזה אני לא מסכים.

מסכים עם מה שכתבת בתגובה למשוש, אבל ההודעה הזו קצת מקוממת אותי. אני חושב שזה פשוט לא הוגן ולא הגיוני לצפות מאנשים לשדר איזשהו "חוסן לאומי" מדומה על חשבון חייהם ועל חשבון הילדים שלהם. האם לתת לטיל קסאם להרוג אותך בבית זה איזשהו סוג של גבורה בעיניך? כל מי שיכל לצאת משדרות מבחינה כלכלית ומעשית - עשה כן, ואני לרגע לא מאשים אותם. אזרחים בעורף אינם צריכים להיות גיבורים כמו חיילים בשדה קרב, מה לעשות. על החייל מוטל להגן על מטרות כלל לאומיות מעצם היותו חייל. ברגע שהוא לבש מדים ולקח נשק הוא חי עפ"י אמות מידה אחרות. האזרח בעורף - בהחלט טבעי והגיוני בעיני שהוא יחשוב קודם כל על הישרדותו ולא על כך ש"לא נברח משדרות, כדי שהערבים יראו שאנחנו חזקים". אני חושב שבארץ ההבדל בין חייל ובין אזרח הטשטש בצורה לא בריאה. נכון, כל העם צבא וכל אחד, כמעט, היה או יהיה חייל, אבל עדיין...

מסכימה עם משוש הפעם.

נכון - הבעיה בשדרות היא לא בעיה פשוטה. אילו היתה פשוטה - כבר היו מוצאים לה פתרון. היו שנים רבות שבת"א ובירושלים אנשים חששו לצאת לרחוב ולעלות על אוטובוסים. היתה תקופה ארוכה שבה ירו על תושבי גילה. כמה מיגנו אותם? כמה אוטובוסים המשיכו להתפוצץ? המצב בשדרות גרוע- אבל הפתרון , לטעמי, הוא לא במיגון. המיגוןכמו שאמרה משוש הוא עניי ן של עזרה פסיכולוגית, אבל איתה - אי אפשר להכניע את המלחמה הזו. לתת תמיכה מורלית לתושבי שדרות, כן. לתת להם תרומות בכסף או בזמן - כלומר להביא אותם לנפוש במרכז או במקוומות אחרים מרוחקים מקסאמים - כן, אבל - להוציא מליוני שקלים על עוד בטנדות שגם מכערות להם את השכונה ויוצרות מצ ב לא טבעי ויוצרות סטרס גדול יותר, וגם שבסופו של דב ר- אם ייפול טיל ביןהבטונדות ואדם בדיוק יהיה באותו המקום - הרי הוא ייהרג ממילא - נו , הרי אי אפשר להקיף ולכסות כל מילימטר מרובע בהגנות. וכשהחיפאים במלחמה האחרונה ישובו תחת הפגזות הקטיושות יומם ולילה (אמנם לאזמן ארוך , אבל בכל זאת העצמות והכמויות והצפיפות עשו אפקטים גדלוים יותר) - מישהו חשב ללכת למגן שם? לבעיה של שדרות ושלנו (כמדינה) צריך למצאו פתרון. צריך להפסיק את ירי הקסאמים. זה הפתרון היחידי. לא למגן ולא להגן. פשוט - למצאו דרך להפסיק את הירי. ואת זה הממשלה צריכה לעשות. (ברגע שחבריה יתפנו איש מחקירתו, כמובן)

למעלה