שמינית ווקל - מיסה קריאולה (ועוד)

trilliane

Well-known member
מנהל
שמינית ווקל - מיסה קריאולה (ועוד)

אני עושה כמצוותה של שלי ומדווחת: ראיתי אותם היו באודיטוריום שטריקר בת"א, מחר ב-12 בצהרים הם באבו גוש. אני מודה שאני עייפה מכדי לכתוב תיאור (אסתפק ב"היה אחלה") ופשוט אעתיק לכם פרטים מהתוכניה, כדי שתוכלו לדעת למה כדאי ללכת. אגב, ההופעות האלה הן הופעות פרידה מכנרת, זמרת סופרן מוכשרת וחמודה (אני לא מכירה אותה, אבל כך היא נראית ונשמעת...), שטסה עוד 10 ימים ללונדון ומצטרפת לסווינגל סינגרס (שיהיה בהצלחה!). יחד עם השמיניה (המתוגברת בעוד זמר וזמרת לצורך המיסה) מופיע הרכב פולקלורי לטינו-אמריקאי בכלים אוטנטיים. התוכנית: * מחרוזת ברוח האנדים (ההרכב) * El Condor Pasa (כנ"ל) * מיסה קריאולה * Carnavalito El Huma Huakuenyo שמינית ווקאל א-קפלה: * בא-באך-באכייאנס-ברזילראס (י.ס. באך/וילה לובוס) * פוגה במי מינור (באך) * El Paisanito - שיר עם ארגנטינאי, נוסח עברי -חירם אמיר, עיבוד - וורד סווינגל * Besame Mucho * פוגה בסי במול מז'ור (באך) * שיר ספטמבר - מאת קורט וייל ופרנק לסר * מחול החרבות (חצ'טוריאן) * מחול הונגרי מס' 5 (ברהמס), מילים: חירם אמיר * Pastime Woth Good Company (מאת הנרי השמיני) * מרש צה"ל * ירושלים של זהב * Tico Tico (דרייק ואבראו) להדרן הם שרו עוד 2 שירים שאני לא יודעת את שמם, את "הנה שנה עוברת" בשפת המקור (מה שהפרברים שרים) וסיימו סופית עם "גלוריה" מתוך המיסה. מצטערת על כמות הקרדיטים המועטה, הכנסתי רק את אלה שחשבתי שהם הכרחיים, אני ממש ממש עייפה כרגע, אני בדרך לישון... הפרטים להופעה של מחר (שבת, 15.3.2003) כנסיית יערים, אבו-גוש, 12:00 כרטיסים ניתן להשיג (ע"ס המודעה בעיתון) ב: ת"א: "קסטל" 6045000-03 (או 5000* מבזק) חיפה: "גרבר" 8384777-04 ירושלים: "בימות" 6240896-02 "קלעים" 6256869-02 * בקופת הכנסיה ביום הקונצרט * באינטרנט באתר כרטיסים: www.cartisim.co.il למחזיקי ישראכרט וכו' - הנחה של 50 ש"ח תמורת 315 נקודות

shellyland

New member
../images/Emo51.gif וכמה הערות:

הנה שנה עוברת נקרא בספרדית La peregrinacion והוא הקטע השני (מתוך 6) של יצירה שהולחנה על ידי אריאל רמירז יחד עם פליקס לנוס בשנת 1964. זוהי סדרת שירים דמויית-קנטטה בה מעניק רמירז לכל פרק בסיפור הולדת ישו זהות אתנית דרום-אמריקאית, בכך שכל אחד מ-6 השירים מאופיין בסוג מקצב או ריקוד שונה. באוקטובר של אותה שנה הקליט רמירז גם את המיסה קריאולה. שתי היצירות מנוגנות בעזרת כלים ארגנטינאים ולטינו-אמריקאים מסורתיים, כמו: צ'רנגו (גיטרה קטנה עם חמישה מיתרים כפולים), קנה (סוג של חליל), סיקו (חליל פן בוליבאני), תוף לגוארו וכלי הקשה נוספים. בדרך כלל לא מבחינים בין שתי היצירות, אם בגלל הקרבה בנושאים שלהן או בגלל סוג המוזיקה הדומה, ונהוג לכנות את שתיהן "מיסה קריאולה" - כינוי שגוי אך מקובל. את השיר La peregrinacion אפשר למצוא בדיסק האוסף "אמור - נוסטלגיה לטינית" בביצוע יפה של Los Fronterizos (גם שם כתוב שזה מתוך המיסה קריאולה) וכן בביצוע מקסים של מרסדס סוסה באלבום בו היא מבצעת את שתי היצירות. את המיסה קריאולה עצמה ניתן למצוא בארץ בהרבה מאוד ביצועים שונים.
Tico Tico נקרא Tico Tico no Fuba. יש ביצוע נהדר של דניאל בירנבויים באלבום Brazilian Rhapsoddy ולמיטב זכרוני יש גם גרסה עברית, נדמה לי שציפי שביט שרה אותה (אבל אני ממש לא בטוחה). השורה היחידה שאני זוכרת משם היא: "מדעתי קוטי קוטי להוציאני..."
לגבי El Condor Passa - מצ"ב פייל שקיבלתי לפני המון זמן מגרי רשף, ובו גרסאות שונות לשיר.
טריל - האם את יודעת אם יש להם עוד הופעות, מלבד ההופעה מחר באבו-גוש?

trilliane

Well-known member
מנהל
אם הייתי יודעת, הייתי כותבת...

נו, ולפחות צדקתי לגבי La peregrinacion

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, הם הקליטו את היצירה בדיסק

כך שמי שלא יזכה לשמוע את ההופעה, יוכל להתנחם בו...

גם כשאניתי ראיתי את המיסה

שבוע טוב לשלי ולכולם אני ראיתי את המיסה קריאולה בים המלח בסוכות האחרון וגם שם הביצוע כלל גם את השיר " הנה שנה עוברת", כך שהשידוך הזה כנראה הוא די נפוץ... לגבי טיקו טיקו - האם את מתכוונת לקטע שנמצא גם באלבום "האוסף הברזילאי" ( 88 FM)בביצוע של דניאל בירנבאום? כי אם אומנם כך, אני חושב שזה קטע מה זה גרוע... ולשלי - בהצלחה גדולה הערב ובכלל נעם

shellyland

New member
תודה נעם - היתה אכן הצלחה גדולה ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת על איזה אוסף אתה מדבר - לי יש אלבום של דניאל בירנבוים שנקרא Brazilian Rhapsoddy ואני מוצאת אותו מקסים. באיזה אוסף ברזילאי השיר הזה מופיע?

shellyland

New member
בדקתי בדיסק ובחיי שאת צודקת!

בארנבוים. עם A. ולמה את עוד לא ישנה?

לשלי - פורים (שלנו) שמח

לשלי היקרה ערב טוב התשובה פשוטה יש אלבום אוסף "האוסף הברזילאי"(דיסק כחול) יצא בשיתוף 88 fm . גם את המלצת עליו. בדיסק הזה יש קטע של דניאל בירנבוים שהוא "נפילה" לדעתי, בלשון המעטה... אך שאר הדיסק חביב מאוד ( לעוף כמו ציפור, אצלי בבית, ועוד ועוד). פורים שמח נעם

למעלה