שמיעה אבסולוטית

Song Goldy

New member
שמיעה אבסולוטית ../images/Emo13.gif

שלום, יש לי שמיעה אבסולוטית, ולאחרונה אמרו לי ששמיעה כזו עוברת בגנים...בתורשה...האם זה נכון? כי לא נראה לי שלאמא או לאבא שלי יש שמיעה אבסולוטית... זוהי לא תכונה שמפתחים עם הזמן, ככל שמתנסים יותר במוסיקה? (אני עוסקת במוסיקה מהגן וכיום אני בכיתה י'...) תודה רבה מראש!

shigaoni

New member
אני אגיד לך מה שאני יודעת...

אבל אין הרבה הרבה ידע בנושא אז קחי את זה בחשבון.. יש שמיעה אבסולוטית שמתפתחת ושמיעה אבסולוטית מלידה... אם במקרה שלך זה שמיעה אבסוליטית שהתפתחה עם השנים אז זה לא יעבור בגנים כי זוהי תכונה נרכשת ואם זוהי שמיעה אבסוליטית מלידה זה יכול לעבור בתורשה אבל זה לא גם אומר שאם יש לך שמיעה כזו יהיה גם לילדים שלך... אמרתי לך מה שאני יודעת לגבי הנושא.. תקנו אותי אם אני טועה...

CaFFee84

New member
בשורה התחתונה...

אם זה היה משהו מלידה, כנראה שלהורים שלך יש משהו. ואגב, תקחי בחשבון את האפשרות שגם דברים שעוברים בתורשה לפעמים קופצים דור, זאת אומרת שאולי לסבא או לסבתא שלך יש שמיעה אבסולוטית.... בכל אופן זה גם יכול להתפתח עם הזמן מגיל צעיר מאוד.

כל תכונה מולדת עוברת בגנים

אם נולדת איתה או לא - אתה אמור לדעת. אבל בכל מקרה גם אם יש לך את התכונה זה לא אומר שלהורים שלך יש אותה ולהיפך, ואני קוטע את ההודעה לפני שאני אתחיל לחרטט על גנוטיפים ופנוטיפים

Song Goldy

New member
חחח..אוקיי..תודה רבה לכולכם!

באמת הייתי סקרנית בעניין
שוב

SHEX

New member
המממ../images/Emo95.gif

אם את יודעת לזהות צלילים אז כנראה שיש לך שמיעה אבסולוטית תבקשי ממישהו שינגן לך צליל כלשהו ונסי לראות אם את יודעת איזה צליל זה בלי שהוא יגיד לך...

dombi7

New member
לדעתי זה לא מספיק כדי לבדוק

אין לי שמיעה אבסולוטית ואני יכול לשיר כל תו שתבקש ממני כי פיתחתי בשנה האחורנה שמיעה פנימית של הצלילים. שמיעה אבסולוטית תתאפיין בכך שאם אני אנגן לך 5 צלילים באותו הזמן את תזהי את כולם. לא רק אחד כל פעם. יש לי חבר שאני יכול לנגן לו עשרה צלילים בבת אחת עם כל האצבעות והוא יזהה את הכל. זה די מדהים לראות את זה.

למעלה