שמירה זכויות על רעיון לפני תחילת עבודה בחברה

dancos

New member
שמירה זכויות על רעיון לפני תחילת עבודה בחברה

אהלן,

אני על סף חתימת חוזה בחברה גדולה ומעוניין לשמר את הזכות על פרוייקט מקורי שלי (אשר עבדתי עליו עוד לפני תחילת ההעסקה הצפויה).
החברה ביקשה שאמציא נייר בן עמוד המגולל את הרעיון בקווים כלליים על מנת שיאשרו אותו מול היועץ המשפטי שלהם.

1. האם יש למישהו כאן מסמך בעל צביון דומה שיוכל לשמש עבורי כטיוטה?
2. האם יש משפטים / נקודות שחובה לציינם על מנת שהמסמך יהיה בר תוקף?
3. כל דבר אחר שיכווין אותי.. כי מצאתי את עצמי די אבוד אל מול -word..

אציין שאין לי רקע משפטי וכד'..

תודה רבה!!

שמירה על רעיון

נדמה לי שאתה נכנס לפינה שחשוב שתזהר בה.
לא ברור מה אתה רוצה - האם החברה הולכת להשתמש ברעיון שלך ואתה רוצה אחוזים או שאתה רוצה רק לשמור את הזכויות ברעיון בלא קשר לעבודתך בחברה.
האם הרעיון מקביל למה שתעשה בחברה?
לכל מצב יש פתרון משפטי אחר.
לא אוכל לעזור לך בניסוח הרעיון, אבל אוכל להמליץ מאוד להתייעץ עם עו"ד. ניסוח הסכם סודיות שהחברה תחתום עליו מצד אחד, כמו גם מעבר על סעיפי הקניין הרוחני בהסכם שלך מצד שני, שניהם הם אלמנטים משפטיים שיש להם חשבות רבה בהגנה על הזכויות שלך ברעיון, ובצורה הזו לא ניתן לתת יעוץ של ממש.

לא יודע אפילו ממה להתחיל

מזה שרעיון הוא נחלת הכלל?
מזה שאפשר לפתח רעיון לכדי אמצאה ולרשום עליה פטנטים?
מזה כעובד, אתה לא אמור להעביר למעביד זכויות קנייניות בנכסים רוחניים שיש לך (אם יש לך)?
בזה שלא מגלים סודות בלי הסכם סודיות ואי תחרות? גם לא למי שמבטיח לך שיתן לך מקום עבודה, כל עוד שאין הסכם חתום?
או בזה שנשאלת השאלה, אם תפוטר, מה יהיה דין הרעיון?
אני רואה בזאת שאלת תם, ואני מפנה את תשומת לבך למה שכתבת בעצמך: אין לך רקע משפטי.
עכשיו אגלה לך סוד גלוי: 97% מהאנשים שיש להם רקע משפטי, לא יודעים לטפל בבעיות משפטיות של קניין רוחני.
המסקנה: קבע מהר פגישה אצל עורך דין שיש לו ידע וניסיון בטיפול בקניין רוחני, לפני שתגרום לעצמך נזק כלכלי בלתי הפיך.

למעלה