שמירה על הגוף בקפוארה

kranves

New member
שמירה על הגוף בקפוארה

קפוארה יכולה להרוס גוף וקפוארה יכולה לחזק גוף. המקום שהפגיעה בו היא הכי שכיחה בקפוארה הוא שורש כף היד. שורש כף היד לא נועד להחזיק את כל משקל הגוף עליו ולכן צריך לשמור עליו מאוד. בכל חימום להשקיע לפחות דקה בחימומו, כל תרגיל שמבצעים בו קפיצה לידיים לעשות אותו בטכניקה נכונה ולנחות בעדינות כדי למנוע פגיעה, כשעושים פליק פלאק לא לקפוץ גבוה מידי כדי לא לנחות על הידיים בעוצמה.

benny afro

New member
צודק..קצת קשה לשמור על זה

אבל,נשתדל, לי אישית היה דלקת בשורש כף היד, דבר שבגללו הייתי צריך לקחת אנטיביוטיקה ולהתאמן עם מגן יד... הדבר הבא הכי פגיע זה הברכיים... גם בזה יש לי בעיות עכשיו.

jennie 00

New member
חחחחח היה לי בדיוק אותו דבר../images/Emo70.gif

|ועוד בדיוק לפני הבטיזאדו שליייי

jennie 00

New member
כן תודה../images/Emo61.gif

אני אישית יודעת את זה כי כבר עשיתי לעצמי נזקון קטנטן...(דלקת) אז...
ז-ה-י-ר-ות!

יש...

טכניקה לשמור על כף היד, והעצם קודם אסביר ממה נובעות הבעיות בידים ובכלל במפרקים, זה נומא ממאמץ יתר ומעומס יתר, הדרך למנוע אותם היא בעצם לחלק את משקל הגוף לכמה נקודות כך שפחות משקל ישב על שורש כף היד, כשלמשל עושים נגטג'יבה תראו שהיד שלכם נוגעת ב6 נקודות על הרצפה 5 האצבעות ושורש כף היד, כך המשקל של הגוף מתחלק ל6 והסיכוי לפגיע יותר נמוך. כך עושים עם היד בכל תרגיל שבה היד על הריצפה. ד"א לוקח זמן ללמוד איך לעשות את זה בכל תרגיל אבל זה עוזר המון
נ.ב זה Ze Colmeia מדבר מחברה שלי....

Escova

New member
את זה אמר אדם חכם...

ואני לא מתכוון לזאקומיא... וחזרה לנושא... כדי לשמור על הגוף, דבר ראשון ! ! ! חימום ! ! ! זילזלתי בחימום פעם אחת, הייתי מושבת לחודש... לא כדאי... להשאר תמיד בכושר... שהאימון לא יהיה פסגת המאמץ שלכם... למה אני מתכוון ??? שזה שאתם באים לאימון פעמיים בשבוע, לא פותר אתכם מלעשות כלום... תתאמנו בבית, ולא על קפוארה, חזקו שרירים, התרגילים הפשוטים (כפיפות וסמיכות...) הם הכי יעילים... להגיד לכם "אל תעשו שטויות" זה יעיל כמו סיוויק בישורת, עם מכל ריק... ובתור אחד שעושה בעצמו שטויות... על מי אנחנו עובדים ??? לא שווה להתאמן פצועים, תלוי בפציעה גם, אבל רוב הפציעות, זה פשוט רק יחמיר... תמיד אפשר לנגן... זה בערך איך שומרים על עצמך בעולם האכזר של הג'וגות והמוחתלים...

TIS

New member
כבר חשבתי שאני מיוחד...

גם לי הייתה דלקת בגידים ביד ימין עד לא מזמן, והייתי מושבת מכל אימון שיד ימין משולבת בו. אפילו האו. לא מזמן התחלתי להפעיל אותה שוב(נמאס לי שהיא מושבתת) ועכשיו קצת עבר לי אבל בטח עוד מעט זה יחזור וישתק אותי לחלוטין....

GATINHA

New member
ב ר כ י י ם !!!!!!!!!!!

תזהרו בירידות לנגצ'יבות שמהן עולים בפתאומיות לתרגילים שונים (בייחוד לאקרובטיקה!)... ובנחיתות מסאלטות לא לנעול ברכיים...

למעלה