שמירה על המוח , שמעתי אתמול

אלן 5

Member
לשנות התנהגויות והרגלים,למשל,,מי שרגיל עשית דברים תמיד ביד ימין,, את אותם המעשים לעשות ביד שמאל
כגון צחצוח שנים ביד ימין לשנות לעיתים יד ולצלצח ביד שמאל, וכו, וכו,,
,

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לשנות התנהגויות והרגלים,למשל,,מי שרגיל עשית דברים תמיד ביד ימין,, את אותם המעשים לעשות ביד שמאל
,
לגזור, לסרוג פתאום ביד שמאל, משימה בלתי אפשרית.
מעדיפה לאכול אגוזי המלך כדי לשמור על בריאות המוח.

אגוזי המלך הם מקור נהדר לחומצות שומן אומגה 3, שמוכרות כחשובות במיוחד לבריאות המוח. מחקרים מראים כי תזונה עשירה באומגה 3 מסייעת לשמור על תפקוד קוגניטיבי תקין ומפחיתה את הסיכון לירידה קוגניטיבית. בנוסף, אגוזי המלך מכילים גם פוליפנולים, שהם נוגדי חמצון המסייעים להגן על תאי המוח מפני דלקות ונזק חמצוני

boriska1

Active member
לגזור, לסרוג פתאום ביד שמאל, משימה בלתי אפשרית.
מעדיפה לאכול אגוזי המלך כדי לשמור על בריאות המוח.

אגוזי המלך הם מקור נהדר לחומצות שומן אומגה 3, שמוכרות כחשובות במיוחד לבריאות המוח. מחקרים מראים כי תזונה עשירה באומגה 3 מסייעת לשמור על תפקוד קוגניטיבי תקין ומפחיתה את הסיכון לירידה קוגניטיבית. בנוסף, אגוזי המלך מכילים גם פוליפנולים, שהם נוגדי חמצון המסייעים להגן על תאי המוח מפני דלקות ונזק חמצוני
2-3 אגוזים ברזילאים, מי שיכול גם כמה אגוזי מקדמיה. ובכלל אגוזים זה טוב

boriska1

Active member
2אגוזי ברזילאי ואני מסודרת.
כן. אבל אצלי כ100 גרם אגוזים למיניהם, מחליפים גם ארוחה ביום. ועוד כמה פירות. לא אוכל אגוזי מלך, פשוט לא אוהב. כדאי להוסיף גם חמוציות (קפואות, הם ללא סוכר וללא תחליפי סוכר, ללא חומרים משמרים), פירות יער מוקפאים. זה מה שאני אוכל בכל יום, חוץ מהימים שלא בא לי. וכמובן כמה שיותר ירקות שורש מבושלים, כולל המרק שבו בושלו. רוצה מתכון?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כן. אבל אצלי כ100 גרם אגוזים למיניהם, מחליפים גם ארוחה ביום. ועוד כמה פירות. לא אוכל אגוזי מלך, פשוט לא אוהב. כדאי להוסיף גם חמוציות (קפואות, הם ללא סוכר וללא תחליפי סוכר, ללא חומרים משמרים), פירות יער מוקפאים. זה מה שאני אוכל בכל יום, חוץ מהימים שלא בא לי. וכמובן כמה שיותר ירקות שורש מבושלים, כולל המרק שבו בושלו. רוצה מתכון?
פירות יער מאד ממולץ לחולי גאוט.

lemner40

Well-known member
,
תנסה
היום במקום לחזור אליך הביתה
תחזור לבית השכן
במקום לקחת את הרכב שלך
קח את הרכב של השכן
וסע לעבודה של השכן
ונראה אם הרופא שצריך לעשות לך ניתוח היום,
יעשה את זה עם יד שמאל במקום ימין שהוא רגיל
נראה איך זה יעבוד

משתפרת1

Well-known member
,
כדי לשמור על פעילות המוח מה שצריך זה להפעיל את המוח. הוא אמנם איננו שריר, אך תרגול שלו עובד לטובתו.
נסו להשתתף באיזה חוג לימודי, חפשו תחביבים חדשים, תקשיבו להסכתים או הרצאות זום בנושאים שמעניינים אתכם. אל תתנו למוח לקפוא.

Harrington

Well-known member
מנהל
מעניין אם יש באמת מחקרים שמאשרים את כל התזות בעניין. שנים סיפרו לנו שביצוע תשבצים למשל (קרי תרגילים להפעלת המוח) מונעים ניוון שלו לעת זקנה. הלכה למעשה, כלל לא בטוח שזה עומד במבחן המציאות. נדמה לי שזאת הייתה יותר סברה מושכלת, כלומר משהו שנראה לחוקרים הגיוני ולכן הביעו אותו, מאשר משהו שנחקר, נבדק ונמצא נכון.

מניח שזה לא שונה לגבי שיטות סבתא למיניהן ואולי דווקא שם הדברים בדוקים קצת יותר, אם כי יתכן באותה מידה שהדברים מבוססים בס"ה על לוגיקה לא מוכחת.

למעלה