שמירה על טריות הירקות לאחר הקניה ?

polop

New member
שמירה על טריות הירקות לאחר הקניה ?

1. מה השיטה הטובה ביותר לשמור על סלט ירקות ? (אין לי חשק להכין כל יום סלט ירקות) 2. מה השיטה הטובה ביותר לשמור עלים למניהם (נענע, כוסברה וכד'...) תודה רבה

עוז46

New member
לשמור משומר

טוב נו, אין מה לעשות, את הסלט צריך להגיש טרי. המחיר גבוהה, והחלק החשוב בירקות הם הוויטמנים למיניהם, שמתנדפים מתפרקים, די מהר, כמו השמנים האתרים, למחרת אולי הסלט זה סיבים אבל אפשר יותר בזול לאכול קש. עלים למיניהם במקרר בטמפרטורה בערך 6 מעלות בסביבה יבשה אטומה (כמו קופסה במגרת הירקות). אני מזמן הפסקתי לעטוף בניר עיתון כל מיני ירקות . וסלט גזר רצוי מאוד עם טיפת שמן לספיגת הכתום הזה נו מה שמו?

polop

New member
היי תודה לכם

1. מהי השיטה הטובה ביותר , לשמור על הסלט ליום המחרת ? קופסת פלסטיק עם מכסה ? קערה פלסטיק עם ניילון נצמד ? קערה ועל זה צלחת ? 2. בלי שום קשר, האם זה נכון ,שבסלט ירקות , חובה להוסיף שמן זית, בשביל לקבל את הערכים התזונתיים ? תודה רבה

כמה תשובות...

1. לדעתי השיטה הטובה ביותר היא קערת זכוכית עם מכסה פלסטיק וללא תיבול כלל. - ואת העגבניות פרוסות ולא קוביות ולשים אותן למעלה ולא למטה. וביום למחרת לתבל. 2. נכון חלקית, חלק מהויטמינים והנוטיירינטים הם מסיסים בשמן כמו הליקופן שבעגבניה והבטא קרוטן שבגזר באותה מידה אתה יכול לשים טחינה השומניות היא זו שמבצעת פה תפקיד.

polop

New member
תודה רבה !

אני לא אוהב סלט עם תיבול כלל , אלא רק את הירקות חתוכים , האם יש צורך להוסיף מעט שמן , בשביל לקבל את הויטמנים (למשל מהעגבניה?) כמה הכי מעט אפשר? תודה

למעלה