שמירה על מסת שריר

The Marine 5000

New member
שמירה על מסת שריר

אני בן 17.5...אני אחרי דיאטה שבמהלכה הורדתי די הרבה במשקל...כרגע יש לי אחוז שומן גבוהה אז אני בחיטוב - עושה המון אירובי ומרים משקולות... הבעיה היא שמצד אחד כמה שיותר אירובי זה יותר טוב כדי לשרוף קלוריות ולרדת באחוזי שומן - זו המטרה שלי...אבל מצד שני יש גם סכנה לא קטנה לשרוף שריר... איך אפשר לעשות הרבה אירובי ובמקביל גם לשמור על מסת שריר? זה אפשרי? כי אני פשוט "חולה אירובי" מה שנקרא ויש מצב שזה בעיה (אירובי 6 פעמים בשבוע...3 פעמים בשבוע 45 דק' אירובי לאחר 40 דק' אימוני משקולות ועוד 3 פעמים בשבוע מרתון אירובי של 90-100 דק') אשמח לקבל תשובה...

oridoron77

New member
כמויות קצת מוגזמות

אני אנסה לענות לך בצורה מסודרת, על מנת שתבין את הנחות היסוד הבסיסיות של הכושר הגופני. 1. אתה נמצא על אחוז שומן גבוה לטענתך. האם קבעת על דעת עצמך את התפריט היומי? הגיל שאתה נמצא בו כרגע הוא קריטי מבחינת גדילה. אם יווצר מצב (וזה די נפוץ) שתהיה על תפריט שמכוון להרזייה בתקופה הזאת, אתה עלול לסבול מחסרים תזונתיים שהגוף זקוק לתקופת הגדילה, ואתה לא תממש את פונטציאל צמיחת העצמות שלך (מה שישפיע את פונטציאל הגובה שלך). כדי להצליח לרדת באחוזי שומן על תפריט מאזן קלורי שלילי, בזמן תקופת גדילה, צריך לבנות תפריט מאוד מדוקדק ומאוד מסויים. את זה יכול לתת איש מקצוע כתזונאי\ת (עם עדיפות לתזונאי\ת ספורט). לידיעתך. 2. אפשר לאבד מאסת שומן ולכמעט ולא לאבד מאסת שריר בדרך, והכל שוב מתקשר לתזונה שתהיה מתוכננת לכך בהתאם לנתונים האישיים שלך (מה אתה עושה ביום יום, מה אתה עושה באימונים, מבנה גוף וכו...). 3. כמות האירובי שאתה מתאר הינה מוגזמת. להצליח לבצע 6 אימוני אירובי כמות שתיארת, ועוד בתקופה שאתה מכוון לאבד שומן (ולממש את פונטציאל הגביהה שלך) היא די בגדר מימוש כל התרחישים הפחות טובים: א. אי מימוש פונטציאל גביהה ב. איבוד מאסת שריר ג. פציעות. אני מאוד ממליץ לך לקבל תוכנית אימונים אישית מותאמת ממדריך מוסמך (ועדיף אחד שעומד ניסיון מאחוריו), ותפריט תזונה כמה שיותר מהר. בהצלחה אורי

למעלה