TOMA המקורית
New member
שמירה על משקל תקין
יש לי באופן טבעי נטיה להשמנה ואני עולה במשקל בקלות רבה. אומנם שנים אני שומרת על משקל תקין על ידי הקפדה על תזונה מאוזנת. בעבר תזונה שלי היתה מבוססת על הרבה חלבונים ( עופות, דגים, ביצים ומוצרי חלב דלי שומן) הרבה ירקות ופירות ומעט מאוד פחממות. תמיד הגדלה כמות הפחממות הביאה לעליה במשקל.
כעת אני אני שלושה שבועות לאחר מעבר לתזונה טבעונית, וכבר עליתי קילו וחצי במשקל. ואני באמת רואה שמאוד קשה לבסס תזונה טבעונית על חלבון, אלה בעיקר על דגנים וקטניות ( פחממות) וירקות. אני עדיין מקפידה על כמויות אוכל מבוקרות, דגנים כמובן מלאים, ללא קמח לבן וללא סוכר. מאוד חסרים לי מוצרי חלב, ולא כל כך בגלל הטעם אלה בעיקר בגלל שבמוצרי חלב יש הרבה מוצרים דלי שומן וקלוריות. כל התחליפים שמצאתי, שהם למעשה מבוססים על סויה, הם מכילים הרבה מאוד שומן ( מעל 15% שזה המון מבחינתי כי בחיים לא עברתי את ה5% ). אפילו חלב סויה מכיל 1.6% כאשר תמיד שתיתי חלב 1%. יוגורטים דלי שומן תמיד היו עבורי ארוחת ביניים מצויינת , וכעת אני מוצאת את עצמי אוכלת לרב פרי ( מה שלבד לא משביע) או פרוסת לחם/ לחמית עם אבוקדו/טחינה/שקדיה /חמאת בוטנים -כולם ממרחים עתירי שומן.
ובכלל אני מרגישה שחסרות לי אלטרנטיביות מספיק דיאטתיות. הכל נראה לי נורא משמין - אגוזים, טחינה, סויה, אבוקדו, דגנים וקטניות בכמות הרבה יותר גדולה מאשראכלתי בעבר. והינה התוצאה כבר נראת על המשקל.
אי אפשר לבסס את מרבית התזונה על סלטים, וירקות. לפחות אני לא מסוגלת.
בקיצור אני מתקשה לבנות לי תפריט שמצד אחד יתבסס על עקרונות הטבעונות ויהיה מגוון ומשביע ומצד שני יהיה מאוזן מבחינת הקלוריות. יכול להיות שאני לא מכירה את החלופות, ויכול להיות שאין חלופות?
מבואסת
.
יש לי באופן טבעי נטיה להשמנה ואני עולה במשקל בקלות רבה. אומנם שנים אני שומרת על משקל תקין על ידי הקפדה על תזונה מאוזנת. בעבר תזונה שלי היתה מבוססת על הרבה חלבונים ( עופות, דגים, ביצים ומוצרי חלב דלי שומן) הרבה ירקות ופירות ומעט מאוד פחממות. תמיד הגדלה כמות הפחממות הביאה לעליה במשקל.
כעת אני אני שלושה שבועות לאחר מעבר לתזונה טבעונית, וכבר עליתי קילו וחצי במשקל. ואני באמת רואה שמאוד קשה לבסס תזונה טבעונית על חלבון, אלה בעיקר על דגנים וקטניות ( פחממות) וירקות. אני עדיין מקפידה על כמויות אוכל מבוקרות, דגנים כמובן מלאים, ללא קמח לבן וללא סוכר. מאוד חסרים לי מוצרי חלב, ולא כל כך בגלל הטעם אלה בעיקר בגלל שבמוצרי חלב יש הרבה מוצרים דלי שומן וקלוריות. כל התחליפים שמצאתי, שהם למעשה מבוססים על סויה, הם מכילים הרבה מאוד שומן ( מעל 15% שזה המון מבחינתי כי בחיים לא עברתי את ה5% ). אפילו חלב סויה מכיל 1.6% כאשר תמיד שתיתי חלב 1%. יוגורטים דלי שומן תמיד היו עבורי ארוחת ביניים מצויינת , וכעת אני מוצאת את עצמי אוכלת לרב פרי ( מה שלבד לא משביע) או פרוסת לחם/ לחמית עם אבוקדו/טחינה/שקדיה /חמאת בוטנים -כולם ממרחים עתירי שומן.
ובכלל אני מרגישה שחסרות לי אלטרנטיביות מספיק דיאטתיות. הכל נראה לי נורא משמין - אגוזים, טחינה, סויה, אבוקדו, דגנים וקטניות בכמות הרבה יותר גדולה מאשראכלתי בעבר. והינה התוצאה כבר נראת על המשקל.
אי אפשר לבסס את מרבית התזונה על סלטים, וירקות. לפחות אני לא מסוגלת.
בקיצור אני מתקשה לבנות לי תפריט שמצד אחד יתבסס על עקרונות הטבעונות ויהיה מגוון ומשביע ומצד שני יהיה מאוזן מבחינת הקלוריות. יכול להיות שאני לא מכירה את החלופות, ויכול להיות שאין חלופות?
מבואסת