שמירה על נהלי העבודה בזמן חירום

שמירה על נהלי העבודה בזמן חירום

בזמן שאנחנו מתכוננים להפסקת האש
, בואו נדבר על נושא נהלים בעבודה ואיך אוכפים אותם/מגמישים אותם בזמן חירום:

יצא לי להיחשף השבוע לסיפור מעניין: בחור נחמד ביצע קניות בחנות מחשבים, וכאשר נשמעה אזעקה נאמר לו שאינו יכול להצטרף לעובדים במתחם הממוגן היות שהוא ממוקם במחסן החנות, ועל פי נהלי המקום ללקוחות אסור להיכנס לשם ובכלל, אסור ללקוחות לעבור את הדלפק. הוצע לו לגשת לחניון הסמוך ולנסות לאתר שם את המתחם הממוגן - כל זה בזמן שהאזעקה ברקע.

אני מניחה (ומקווה) שהאמירה הזאת מקורה בטמטום אישי של העובדים, שמשום מה לא טרחו לחשוב שבמקרים כאלו ניתן להפר את הנהלים וסביר להניח שאף מנהל לא יזקוף זאת לחובתם. מנגד, אני תוהה איך לא תדרכו את העובדים מה לומר ללקוחות במקרה של אזעקה - לי יצא להיות בסופר בזמן אזעקה, ואמנם סופר זה שונה מחנות מחשבים, אבל עדיין - היה ברור שהעובדים הונחו לדאוג לביטחון של הלקוחות, לצד כריזה שכללה הסבר היכן ממוקם המתחם הממוגן העובדים דאגו לכוון את כולם והתפזרו ברחבי הסופר תוך שהם מוודאים שכולם נוטשים את העגלות, דלת הכניסה נסגרה והכל נעשה בצורה מסודרת ומאורגנת.

מה לכם יש לספר בנושא? כיצד תודרכתם (אם תודרכתם) לסייע ללקוחות בזמן חירום? ו-בכללי, יש הנחיות בנושא גם בזמני שגרה? במדינה כמו שלנו, נראה שתדריכים שכאלו נדרשים באופן קבוע.

nofi1456

New member
אצלנו

המחסן שלנו הוא הממ"ד.
בשגרה, המחסן חייב להיות נעול כי יש בו המון סחורה וכל מיני דברים שללקוחות לא אמורה להיות גישה אליהם, וגם זה נמצא סמוך לשירותים אז הרבה לקוחות מתבלבלים ונכנסים לשם בטעות..
מאז שהתחיל כל המצב הזה, זה בדיוק להפך -
הפעם אוסרים עלינו לנעול אותו ומתדרכים אותנו (כל יום!) שבזמן האזעקה אנחנו צריכים לעזוב הכל ויש לנו מקסימום דקה להיכנס לשם, וכמובן גם הלקוחות שנמצאים בתחנה!

אותו מקרה בחנות המחשבים נשמע לי הזוי.. גם אם לא הייתי מקבלת תדרוך מפורט הייתי מפעילה שיקול דעת מינימלי..
יש נהלים ויש פיקוח נפש!

yaelmmmmm

New member
יוווווו

פשוט לא מתקבל על הדעת! ממש חוצפה.
בדיוק בגלל זה פיקוד העורף ייצר הנחייה לאנשים לפתוח את הבתים ואת הלב לעוברי אורח.
אני לשמחתי היום ישבתי במול זכרון בזכרון יעקב ועובד חביב בשקם אלקטריק פשוט הוביל אותנו לחדר הממוגן ואף הציע שתייה... הוא היה נחמד עד כדי כך שהזהיר אותנו שפיקוד העורף מבקש לשהות 10 דקות במרחב הממוגן.
תענוג!

1Shir

New member
שברו שיא של גועל נפש, הוא קנה אצלם למרות זאת?

מן הסתם לא

ואני חייבת לומר שזה שיא של שירות גרוע - נכונות לאבד לקוח, תרתי משמע...

1Shir

New member

מזל שויתר על הקנייה - מקווה שגם הבהיר להם מדוע באופן בהיר!
במקומו הייתי מתפוצצת מזעם/עלבון - כי זה באמת שיא חדש.

LemonLimeLilach

New member
לנו אין ממ"ד בעבודה

אני יושבת במשרד מכירות שעשוי מגבס... כשהאזעקות התחילו להתקרב אלינו (שפלה) ניגשנו לבניין ממול, דפקנו על אחת הדלתות וביקשנו את הקוד של האינטרקום כדי שנוכל לרוץ לחדר מדרגות של הבניין. מי שפתחה לנו נתנה לנו את הקוד (אחרי כמה ימים שהאזעקות כבר נהיו שכיחות פתחו את הדלת לגמרי וחסכו לנו עוד כמה שניות) והזמינה אותנו לממ"ד שלה אם יהיה צורך. מאוד התרגשנו.

בינתיים לא היו לנו לקוחות בזמן אזעקה... מיותר לציין שהלקוחות התמעטו עד מאוד בימים אלה
אם יהיה לקוח, פשוט נגיד לו "אחריי" ושירוץ איתנו לבניין המדובר.

זה דבר שנעים לשמוע

זה כבר שגור ומוכר שבזמני מלחמה כולם נהיים אחים (למעט במקרים מסוימים כמו זה שהבאתי
), אבל זה עדיין מרגש ומשמח להיתקל במקרים כאלו - להשאיר את הדלת פתוחה אגב זה לא רק במקרה כמו שלכם, אני למשל מתוכנתת לרוץ לבניין סמוך במקרה של אזעקה שתופסת אותי ברחוב, ובמידה ויהיה מדובר בבניין שיש לו אינטרקום, לא יהיה לי ממש מה לעשות. אני מניחה גם שתושבי בניינים כאלו יעדיפו במצבים כאלו שלא ידרשו להקליד את הקוד במידה והאזעקה תתפוס אותם בחניה/בכניסה.

את אחותי תפסה אזעקה כשהייתה בתחנת אוטובוס, והיא נכנסה לבית אוכל סמוך יחד עם עוד עוברי אורח, כשעובדי המקום השאירו דלת פתוחה על מנת שעוברים ושבים יוכלו להיכנס, ואני מניחה שזה קרה בעוד בתי עסק.

Subi777

New member
אישית, הייתי מדווח על העסק הזה לפיקוד העורף

אסור להשתמש במרחב המוגן לטובת מחסן כאשר יש התרעות באיזור.

למעלה