שמירה על סוללה

rubGol

New member
שמירה על סוללה

קניתי למחשב סוללה חדשה אחרי שהקודמת שבקה חיים, השאלה איך הכי טוב לשמור עליה שתעבוד תקופה כמה שיותר ארוכה.
לתת לה להגיע ל-100% ואז לנתק את החשמל או לכבות את הטעינה, יש כזאת אפשרות בניהול של הסוללה (אני לא בטוח שזה עושה משהו)
מתי כדאי לחבר את החשמל שוב, כשיש הודעה על סוללה חלשה או שהמחשב עובר למצב המתנה?
צריך לעשות משהו מיוחד בפעם הראשונה כי זאת סוללה חדשה?

EB10000

New member
אם זו סוללה סינית חלופית זה לא ישנה הרבה.

כעקרון סוללת לטיום ייון חדשה רצוי לא לטעות מיד. להשתמש עד שהיא מתקורנת ואז לטעות עד ל 100% ללא שימוש. שוב להשתמש ללא חשמל עד להתרוקנות מלאה פעמיים נוספות. לאחר מכן להשתמש ללא חשמל עד שהיא מגיעה ל 50% ולטעון, אלא אם כן אין ברירה. גם לטמפ' יש חשיבות. רצוי שלא לאפשר לנייד להתחמם בעיקר בזמן הטעינה. למחשבי מותג אפשר לרכוש שתי סוללות ומטען חיצוני שמבצע טעינה איטית מאד בזרם נמוך (8 עד 12 שעות טעינת לילה) תוך בקרת טמפ'. זה יקר אבל מבטיח אריכות חיים לסוללה.

כאשר היא מתרוקנת מתחת ל 50% הטעינה נעשת עי בקרת הזרם (זרם קבוע). תהליך זה יותר הרסני מאשר טעינה עי בקרת מתח מעל ל 50%. בנייד איכותי אפשר להשאיר מחובר לחשמל בלי חשש כי יש בקר שמפסיק את טעינה ועובר למצב trickle שטוען רק כשצריך. סוללה סינית חלופית בכל מקרה לא תשרוד לך יותר משנה...

rubGol

New member
קניתי סוללה מקורית

אני עובד עם סוללה עד שיש הודעה על רמה קריטית שמחייבת מעבר למצב המתנה ואז
אני מטעין עד 100% ואז מכבה את הטעינה דרך הניהול של הסוללה (אם זה בכלל עובד) ואז אני עובד על החשמל הרגיל.

למעלה