שמירה על קשר עם חברים בזמן שמוצאים זוגיות..?!

upup

New member
שמירה על קשר עם חברים בזמן שמוצאים זוגיות..?!

שלום אנשים יקרים :)
רציתי לקצת לשאול לדעתכם ולראות מה הייתם הייתם עושים במצבים כאלה מה שנקרא.. :p

זה ידוע שיש חברים טובים שברגע שמוצאים זוגיות הם די נעלמים.
יש לי 4 חברים הכי קרובים שבעצם רוב הזמן אני מבלה איתם.
ברגע לאחד מהם הייתה חברה הוא די נעלם, לא עשינו מזה יותר מדי עניין , אבל זה נגמר והוא "חזר אלינו".
לפני כמה זמן הכרתי מישהי ואנחנו יוצאים.
והבעיה היא שדי קשה לי לשלב גם אותה גם עבודה גם לימודים וגם חברים, אז יוצא הרבה פעמים שאני מביא אותה ליציאות איתנו . כשבאות עוד ידידות זה בסדר אבל שרק החברים באים, זה באמת לא אותו דבר כמו להיות איתם לבד.
מאחר והשבוע די עמוס, נשאר רק הסופש פנוי לזה, ואני די משתגע איך לחלק את הזמן ביניהם.
הם די התחילו לעשות לי "קטעים" ולרמוז לי שאני נעלם להם. מצד שני הבחורה גם רוצה יחס , ויוצא שאני פחות מתייחס אליהם מבעבר, זה די מפריע לי אבל אין לי ממש פתרון.
איך אתם מחלקים את הזמן בין חברים טובים\ זוגיות?

L i n t u

New member
לא כזה קשה..

יום חמישי להקדיש לחברים ויום שישי לחברה או ההיפך, לפי מה שנוח (רק לא לקבוע יום מסויים שתמיד יוקדש לחברה, חברה טובה שלי הודיעה מראש שהיא רואה אותנו רק ימי חמישי כי בשישי היא עם החבר ושבת עם המשפחה ואם אנחנו לא יכולות זו בעיה שלנו וזה כבר קצת מגעיל לדעתי)

אייני

New member
אין כ"כ פתרון, למעט לבקש הבנה משני הצדדים.

בסה"כ, להיעלם אתה תיעלם סביר להניח. זה עניין פשוט - יש לך פחות זמן פנוי, אז מן הסתם תצליח להיפגש איתם פחות. השאלה היא - כמה פחות. זה משחק עדין, בין החברה שלך לבין החברים שלך, ואתה צריך לשים לב לשני הצדדים.

ככה, שכדי שיהיה לך יותר קל אני מציע לך לדבר עם שני הצדדים. גם עם החברה שלך וגם עם החברים שלך. שכל צד יידע שאתה משתדל בשבילו, ותנסה להיות גמיש בשבילו מצד אחד, ומהצד השני שאתה גם מנסה להשתדל בשביל צד אחר, ולכן יכול להיות שתשנה פגישות, תדחה, תאלתר, וכד' - כדי לנסות להוציא את כולם כמה שיותר מרוצים. רק שחשוב להבהיר שאתה לא מושלם וכנראה שיש סיכוי שמתישהו מישהו יתאכזב, ואתה רק מבקש הבנה, ויותר חשוב - שאם הם מתאכזבים, שיבואו ויגידו לך. כדי שלא יהיה מצב למשל שיקרה משהו, אתה תיפרד מהחברה, תבוא לחברים שלך ותגלה שהם כבר לא רואים בך חלק מהחבורה, או משהו בסגנון מרוב שלא היית.

מה שכן, זה גם תלוי באיזה שלב אתה יוצא איתה לדעתי. אם זה ממש בהתחלה - אז הם צריכים להבין שמדובר בתחילת קשר. יש התלהבות, יש ניצוץ, נפגשים הרבה, רוצים לבלות כמה שיותר ביחד - הם צריכים להיות סובלניים קצת לגבי זה. מאידך, אם זה כבר אחרי כחודש חודשיים - אז באמת הגיע הזמן לחזור אליהם קצת

צריך לעשות בחירות..

בתור התחלה שאתה יוצא עם בחורה..אז הקשר טרי..ואתה יכול להחליט מתי להפגש עם חברים ועם הבת זוג..
כאשר אתם הופכים לזוג ומתראים על בסיס יום יומי..והחברות הופכת להיות משהו רציני, החברים צריכים להבין שיש זוגיות ויש חברים..
( אתה באמת חושב שכאשר להם תיהיה בת זוג הם לא יתייחסו בהתאם ? )

בסופו של דבר כולם מבינים ומתרגלים לסיטואציה

לי אישית זה היה קשה כי היו לי ידידים בנים ואני הלכתי ואמרתי להם שאני לא יכולה להפגש איתם יותר לבד.. כי זה לא מתאים לי ואני מעדיפה שאם נפגש אז אני מביאה את הבן זוג שלי..
חלק השמיעו טענות , אבל אחרי 3 שנים כולם מבינים את זה יפה מאוד מי במקום הראשון..

paviva

New member
לא פשוט לעשות את ה"ג'אנגלינג" הזה בין כולם

אבל חשוב לנסות. ראיתי הרבה אנשים מאבדים חברים טובים כי הם הזניחו אותם לטובת בן/בת זוג ואני חושב שחבל. חייבים גם חברים בחיים.
כל זה כמובן לא בגדר הצעה שתתחיל להזניח את הבחורה שאיתך :)
רק אומר שלא טוב לקחת אף אחד מהצדדים כמובן מאליו.

Purple Mushroom

New member
זה אפשרי

קשה אך אפשרי. יש 7 ימים בשבוע. אפשרי לחלק. גם עם עבודה ,לימודים,ותחביבים, ודירה. אתגר קשה אך אפשרי. נסה לקרוא גם תגובות אחרות (קודמות), בהצלחה :)

cmyk137

New member
זה בהחלט חשוב

שמירת על קשר זה חשוב
וכמובן תלוי בעצמך
בעיקרון כל הקשרים הם מתבוסיסים
על כל מני דברים ומצבים ותלויים ביחס וגישה
אנשים קרובים צריכים להבין את זה בעצמם...
שקודם כל עשים דברים חשובים ורק לאחר מזה...
דברים משותפים ומעניינים לפי הקצב אישי שמוגדר מראש
או בהסבר קצר בשיחה איישית משהו כזה
שיש דברים פרטים כפי שהדגשת
עבודה לימודים חברים תחבבים

atlas13

New member
תפריד בין הזמן עם החברה - לבין הזמן עם החברים

ואז יהיה לך זמן לשניהם - תתכנן ימים מסוימים לחברים - ושמנים שאתה עם חברה שלך - ונפתרה הבעיה.. \מה דעתך?

Blue Potion

New member
הפתרון שלי לא מתאים לכל אחד

אני בסיטואציה דומה כי בחבורה שלי יש רק בנות (בלי חבר), ובחבורה שלו יש גם וגם.
אני מרגישה הרבה יותר בנוח לצאת עם החברים שלו כשזה גם ובנים וגם בנות, ולא רק בנים ואני. על אותו הגל, אני מרגישה לא בנוח לצאת עם חברות שלי ואיתו. זה פשוט לא זורם.
מה שקורה בפועל זה שאני רוב הזמן איתו. כשיש מפגשים חברתיים שכוללים גם בנים וגם בנות שנינו מצטרפים, אבל רוב הזמן זה לא קורה. חברות - אני מעדיפה להפגש אחד על אחד, ופחות ביציאות מתוכננות...
זה עובד בשבילי, אבל שוב, כמו שאמרתי, זה לא מתאים לכל אחד.

וואי כל כך מוכר לי

לי בכלל קרה משהו ממש קיצוני, עברתי לדירה עם החבר וכל החברות כביכול נשארו מאחור.
אבל יש קשר טלפוני, הודעות, פייסבוק.
כשיוצא נפגשים פעם ב.. ממש בגלל המרחקים.
לפעמים זה מרגיש ממש בודד אבל יש לפעמים מפגשים של החברים שלו, חלק עם בנות זוג אז זה נחמד להכיר אנשים חדשים.
בקשר לחברות אני לפעמים נפגשת איתן לבד וזה יוצא פעם ב.. כי כל אחת עובדת ולומדת ויש כמה ששומרות שבת אז בכלל זה קשה כי סופ"ש זה הזמן היחידי שפנוי.
בנוסף גם לאף אחת מאיתנו אין רכב אז בכלל פרוייקט אז גם אם יוצא שאנחנו לא מתראות חצי שנה נגיד הקשר נשמר בטלפון או הודעות.. כי לפעמים אין ברירה אחרת.
אז אני מודה הקרבתי כמעט הכל למען הבן זוג אבל החברות תמיד בליבי והן יודעות את זה כי אנחנו שומרות על קשר טלפוני, אני תמיד בוכה להן שאני מתגעגעת אבל מספיק לשמוע את הקול שלהן ואני מחייכת

מה שיש לי להמליץ לך זה שתלמד לחלק את הזמן שני הצדדים צריכים להבין שלפעמים אתה תעלם להם.
אם כל הכבוד אי אפשר להתחלק ל-2.
לאור מה שכתבת על אחד החברים שהוא גם כן נעלם כשהייתה לו חברה.
אז אני חושבת שהוא הכי צריך להבין אותך, מה גם שבדוק שאם לאחד מהם תיהיה חברה הם גם יעשו בדיוק את אותו דבר.

אתה דיברת על חברים יש כאלה שמתרחקים מהמשפחה שלהם בעקבות הבן או בת הזוג וזה בכלל גרוע! כי משפחה נשארת תמיד חברה יכול להיות שלא

מקווה שעזרתי

למעלה