שמירה על ריביות ישנות בעת שיפור דיור- האם המהלך תקין ונכון?

mulcha

New member
אפילו עם הכנסה של 16K נטו, משכנתה של 1.1 מיליון

היא משכנתה הזויה ומשוגעת ומעל לכל מסוכנת מאוד מאוד מאוד.

עצם העובדה שמשפחה מעלה על דעתה לקחת הלוואה שכזאת עם הכנסה ממוצעת לכל היותר מהווה עדות נפרדת לקיומה של בועת נדלן.

רדו מהרעיון או שדרגו לדירה צנועה יותר. אתם יכולים כמובן לקבל את דעתי או לדחות אותה (אין לדעת מה יהיה, כולנו ספקולנטים), אבל לא תוכלו לומר שלא אמרו לכם...

gila86

New member
אם ארצה להשאיר רק את הקל"צ ולקחת משכנתא חדשה יאשרו לי לדעתך?

אני מתארת לעצמי שהבנק לא יאשר החזר של 6000+ פשוט חבל לי לאבד ריביות טובות. במידה ואמחזר משכנתא ואקח חדשה ההחזר החודשי יעמוד על 4500 ועל החזר זה קיבלתי אישור עקרוני..

gila86

New member
תודה על התשובה הכנה אך...

כפי שציינתי יש לנו עזרה חודשית של 2000 ש"ח במידה וניקח משכנתא של 4000+ או 6000+ לצערי אני מודעת למצב בשוק, המחירים גבוהים ללא שום הצדקה. כרגע אנו בדירה של 2 חדרים ולא ניתן להמשיך ככה עם 2 ילדים. בנוסף בגלל שהמשכנתא קצת גבוה אני מעוניינת להשאיר הון עצמי של 100 א' בצד למקרה הצורך.

gila86

New member
שמירה על ריביות ישנות בעת שיפור דיור- האם המהלך תקין ונכון?

שלום, קצת נתונים אישיים:
זוג+1 בת שנתיים וחצי והשני בדרך. הכנסה חודשית של 14,000 נטו.
לפני כשנתיים וחצי לקחתנו משכנתא, נותר יתרה של 420,000. (לקחנו 510,000)
אנו מעוניינים בחצי שנה הקרובה למכור את הדירה שלנו צפי מכירה מיליון ש"ח.
ישאר לנו הון עצמי של כ-580 א'. (יש לנו עוד 100 א' בצד שאנו לא מעוניינים לגעת ולהכנס כחלק מההון העצמי אלא להשאיר בצד למקרה חירום, שיפוץ וכו')
אנו רוצים לרכוש דירה בשיווי של כ-1.7 מיליון כלומר משכנתא של 1.1 מיליון.
בעבר כשלקחנו משכנתא הריביות היו נמוכות יחסית להיום:
לדוגמא: קל"צ ל-8 שנים ב1.9% (נותרו 6 שנים), משתנה כל 5 ב1.35% (ל25 שנה), פריים-0.9 (ל30 שנה) החזר חודשי של 3300 ש"ח בחודש.
האם יש אפשרות להשאיר את המשכנתא הישנה אפילו רק 2 מסלולים מתוך ה-3 ולקחת תוספת משכנתא בריביות החדשות? הבנק מחוייב לאשר לנו או חייב משכנתא חדשה על כל הסכום?
בנוסף ביצעתי סימולציה ראשונית במידה ונשאיר משכנתא ישנה וניקח השלמה של 680 א' למשכנתא קיימת ההחזר החודשי יהיה כ-6300 ש"ח. בטוח הבנק לא יאשר החזר חודשי כזה גבוה ביחס להכנסות אך אנו נוכל לעמוד בתשלום החודשי כי יש לנו עזרה חודשית של 2000 ש"ח באופן קבוע+ בעוד 3 שנים צפי שחרור של קרן השתלמות כ-50 א' ואז נסגור חלק נוסף מהמשכנתא. במידה ונשאיר משכנתא קיימת הקל"צ בעוד 6 שנים ירד וכך ההחזר החודשי יקטן ב-2000 ש"ח זה מאוד משמעותי. מה דעתכם על המהלך? סליחה על האורך ממש תודה על העזרה

mulcha

New member
אם הסיוע של 2000 יכול להפוך ל- 4000 וצפונה אז בסדר

יש מצב שלא תקרסו.

למעלה