שמירת אוכל במקרר

merywho

New member
שמירת אוכל במקרר

היי.אולי מישהו יודע.. כשאני מכינה תבשיל אורז מלא, עדשים או קינואה ושומרת במקרר כמה זמן זמן ממועד הבישול התבשיל יאבד מערכו התזונתי בצורה משמעותית ? אני מדברת על בישול בסיסי, מים קצת מלח ואולי עוד תבלין או שניים, לפעמים בצל מטוגן תודה!
 

TheFinalCut

New member
קירור וערכים תזונתיים

למיטב ידיעתי, ויטמינים הם הגורמים העיקריים שנפגעים באחסון (אבל גם בבישול עצמו, כך שזה פחות רלוונטי) לטווח ארוך. קירור יכול להגדיל את אורך החיים שלהם, אבל בצורה מוגבלת - וכאמור במוצרים טריים ולא-מבושלים. חלבון, שומן וסוכרים עמידים מאוד יחסית, ואם לא יתפתח רקבון, הם צפויים להחזיק מעמד זמן רב באחסון. תבשיל של אורז וקטניות הוא בעיקר מקור לחלבון, פחמימות ומינרלים - ואלו יחזיקו מעמד בקירור ממושך בלי יותר מדי בעיות. אין לי נתונים מדויקים שבאמצעותם אני יכול לתת משך זמן מדויק, אבל אני מעריך שהרכיבים הללו יחזיקו מעמד יותר ממשך הזמן הסביר לצריכת התבשיל (שבוע בקלות).
 
למעלה