שמירת אנגלית

yairle

New member
שמירת אנגלית

הילדים דוברי אנגלית ללא מבטא

מה אתם עושים כדי לשמר את זה ?

אנחנו מנסים
1) לקרוא לפני השינה לפחות חצי שעה
2) בניית קבוצת דוברי אנגלית עם ילדים אחרים
3) הבאת חוברות מארהב כדי שיוכלו לעשות בביה"ס כדי שלא ימותו משעמום (ואולי המורה תעזור/תכוון)
4) מדברים איתם אנגלית כדי שישפשפו אותה

תודה

אחלה סקר

אנחנו בבעיה, מודה.
מתעקשים שיקראו באנגלית לפחות 20 דקות ביום. כשהגענו התעקשתי קצת עם הגדולה שתקרא בעברית אבל אחרי כמה חודשים הבנתי שעדיף לי שתקרא באנגלית.
הבן 7 קורא לנו רק אנגלית, ולמרות שהגיע אחרי קינגרגרטן, הקריאה שלו באנגלית ברמה טובה.

אין לנו קבוצת ילדים דוברי אנגלית, והאמת שיש דוברי אנגלית בכיתות (אפילו הרבה) אבל הם לא מוכנים לדבר ביניהם כבר אנגלית, היה נסיון של כמה משפטים בין הילדים שלי לדבר אנגלית בבית אבל זה לא עובד...(האמצעי דיבר תמיד עברית בבית, גם כשגרנו שם, מאז שהוא נולד...)

יש להם שיעורי אנגלית לדוברי אנגלית בבית ספר, לגדולה 4 שעות בשבוע ולאמצעי שעתיים, זה שומר איך שהוא על האנגלית.

לא מדברים בבית אנגלית, שנינו לא דוברי אנגלית מבית ולכן האנגלית שלנו לא רהוטה וזה מרגיש לי מצחיק.
אין לנו כבלים, הטלויזיה שלנו דוברת אנגלית בלבד
(נטפליקס והולו), אולי זה יעזור קצת...

ולא הבנתי למה זה משנה אם הם דוברי אנגלית עם מבטא או ללא...(אצלנו הם נולדו וגדלו שם כל חייהם, ובכל זאת אני חוששת שזה יחמוק מבין האצבעות)

רזאי

New member
דווקא המבטא פחות חשוב בעיני.

הקפדנו על שיעורים פרטיים באנגלית וצפיה בסרטים וסדרות ללא תרגום.
בביה"ס אצלנו יש הרבה ילדים דוברי אנגלית, והם לומדים בשיעורי אנגלית מיוחדים להם.
בלי לחץ מצידנו, הם קוראים ספרים באנגלית כל הזמן. אנחנו דווקא מנסים לשכנע אותם לקרוא גם בעברית.
למרות שגרנו בארה"ב, אחד הילדים שנהג לשחק במשחקי רשת עם קבוצת חברים מאירופה, החליף מבטא למבטא בריטי מובהק

פגי1

New member
גם ללא מבטא ניתן לקבל נובל ולהיות שר בממשלה

מה לעשות?הבגרויות בעברית וצריך לחזק את העברית,אומנם ישנן הקלות,אבל לא משמעותיות,לא הייתי מודאגת משמור הידע באנגלית,מי שנולד
בחול",כבר רכש את המבטא,ושמתי לב שזה לא נעלם ברגע שעוברים משפה לשפה,ואם התכתובת באנגלית?בכלל אין מה לדאוג

רזאי

New member
שני דוברי האנגלית שלי

כבר עברו את הבגרויות, אחד מהם כבר עבר את הפסיכומטרי. אני עכשיו לוחצת על השני לקרוא בעברית לקראת הפסיכומטרי. אמרו לי שאולי כדאי לו לגשת לפסיכומטרי באנגלית.
למישהו יש מידע בקשר לזה?

המבטא הוא שטויות

אבל זה שהם נולדו בארה"ב לא מבטיח להם לזכור אנגלית שיהיו בוגרים. אם לא נשמור עליה איך שהוא, הבן 7 שלי יאבד אותה בקלות. (מסכימה שהבת 10 פחות). ממש לא משנה לי אם ידברו עם מבטא או בלעדיו, העיקר שישלטו בשפה. כי אולי הבגרויות הם בעברית אבל כולנו מודעים לזה ששליטה בשפה האנגלית היא יתרון גם באוניברסיטה וגם בעבודות רבות.

ומצחיק שאת כותבת על שר בממשלה, אצלנו הדיונים הם על להיות נשיא (ארה"ב), זה הקלף שהבן שלי מאד אוהב לשלוף אותו מידי פעם, מאחר והוא נולד בארה"ב והבכורה לא, אז הוא יכול להיות נשיא ארה"ב והיא לא...כל פעם שהיא אומרת שהיא אמריקאית, הוא מזכיר לה את זה....ואני מאד מקווה בשביל שניהם שימצאו עבודות מענינות ומספקות ושפויות יותר בחיים

אני עברתי את זה כילד,

אחרי שחזרנו לישראל משנתיים בארה"ב. לא דיברנו אנגלית בבית, לא היו לי חברים דוברי אנגלית ולא היו לי חוברות עבודה.
במבא לאחור, אני רואה שהאנגלית שלי השתמרה מצויין עד גיל בגרות בזכות איש אחד עם טרנינג בלבע זהב-ירוק. הוא היה על הכריכה של ספר, ואני רציתי לדעת מה הסיפור, אז התחלתי לקרוא.
(הנה הוא: http://farm4.static.flickr.com/3488/3951018510_6620f9724c.jpg)
העובדה שהיו בבית ספרים באנגלית שרציתי לדעת מה כתוב בהם היא ששימרה ופיתחה את האנגלית שלי. במקרה האישי שלי זה התחיל בספרי מדע ומדע בדיוני (של אסימוב) והמשיך משם הלאה. אצל הילדים שלכם אלה יהיו נושאים אחרים.
תמלאו את המדפים בספרים טובים עם כריכות מעניינות. לא צריך "לדחוף" יותר מדי - תנו לסקרנות הטבעית שלהם לעבוד.
כצעד אפקטיב לעידוד קריאה, נסו לאסור עליהם ספר או שניים ואז הניחו אותם על מדף כמעט גבוה מדי.
בהצלחה

צודק, ספרי קריאה עושים את העבודה מצויין

אני קניתי לי קינדל, ומסתבר שזה עושה את העבודה מצוין (בערך כמו לשים ספר מענין על מדף גבוה). בדגש על הקניתי "לי" קינדל.והרעיון היה שזה לא בשבילהם... זה מדהים איך הם נמשכו לזה, הם מתלהבים מזה שאפשר לשכב במיטה מתחת לשמיכה (כמו אוהל) ולקרוא אותו כי הוא מאיר אור. ועכשיו כל ערב יש תורנות על הקינדל. הקטן ראשון, אחריו הגדולה ואחריהם אני
(והכי מדליק זה שיש לנו כרטיס סיפריה מאיפה שגרנו בארה"ב ואנחנו ממשיכים להחליף שם ספרים ישירות לקינדל).

למעלה