שמירת דם טבורי בתא לחיים- הדסה

neomiq

New member
שמירת דם טבורי בתא לחיים- הדסה

הבנתי שמתארגנות קבוצות על מנת לקבל הנחה מירבית במבצע "מסלול חברים" על שמירת דם טבורי תא לחיים מישהי יודעת משהו על זה?

אשכר ש

New member
לא נראה לי שהפורום הזה

הוא קהל היעד שלך, נסי לפנות לפורום הריון ולידה.

g a n i

New member
../images/Emo207.gif בענייני הממסד ../images/Emo3.gif

הבוקר היינו בביקור רווי נחת בטיפ"ח (מי היה מאמין שאני אפתח הודעת "שוויץ טיפ"ח"
) מעבר לכמות המחמאות יוצאת הדופן אפילו לאחות המקסימה שלנו שהורעפה על היונקת, המניקה
והאחים ("זה לא רק היא שהיא מקסימה כזאת, האחים שלה בדיוק ככה!"
) היינו גם אצל רופאת ההתפתחות. מעבירה כרטיס. קוראת. שותקת. הרופאה: "אני רואה שילדת בבית..." פאוזה. אני (בלב): תעני לעניין. תחייכי. אנחנו פה בשביל הגורה. הרופאה: "טוב, אני יכולה רק לקנא בך! חברה שלי ילדה בבית וקראו לי לבדוק את התינוקת. אח... איזה כיף!" זה דבילי להתרגש מנציג הממסד שתומך בלידת בית? זה פשוט כ"כ יוצא דופן
השמנתי מהביקור הזה לפחות שני קילו

אלמה1

New member
../images/Emo13.gif יכולה להבין על מה את מדברת

אחרי הפגישה הראשונה שלי אצל רופאת הנשים החדשה חזרתי עם הראש בעננים. לא רק שהיא אהבה את רעיון לידת הבית, היא גם נתנה המלצות על מיילדות (טוב נו, גם על מרכז הלידה בתה"ש, אבל זה עדין נחמד לראות איש ממסד שתומך כל כך). אולי זו לא חכמה גדולה כל כך כי מראש ידעתי שהיא מתחברת לרעיון הטבעי, אבל זה נעים בכל זאת. בעיקר לאור התגובות המתקוממות שקיבלתי מחברה שלי שהיא רופאה (בהריון הראשון היא טענה שאני מסכנת את חיי העובר בכך שנשארתי בבית כמה שעות אחרי ירידת מים ולא הלכתי מיד לבי"ח)
. כלכבוד לרופאה התומכת

g a n i

New member
(אני לא פה. אני לומדת למבחן ../images/Emo11.gif)

לא יודעת. היא חדשה בסניף ואנחנו היינו תור מחליף אז נכנסנו "על הדרך" אבל בדרך הביתה רשמתי לפני לשאול בפעם הבאה כדי להתפעל באזני אחראית הסניף כמה הסניף
אז אספר כשיעלה. כל האחיות שהאחות "שלנו" השוויצה בפניהן אתמול התפעלו מ"ילדת לידת הבית" ואף גבה לא התרוממה. גם לא מהנקה תוך כדי חיסון ומ"מתן" A+D בחלב ובשמש

אשכר ש

New member
כייף לך

בטח את גרה באיזו עיר/מושב פסטורלים. לא נראה לי שאמצא כזה דבר במקום בו אני גרה. למרות שעוד לא יצא לי לבקר כאן בטיפת חלב, כי עברנו לכאן לפני מס' חודשים. אולי עוד אופתע... בהצלחה במבחן!

g a n i

New member
../images/Emo6.gifמאוד פסטורלי../images/Emo80.gif../images/Emo203.gif

טיפ"ח מכבי בנס-ציונה.

כלכבוד לאחות ולרופאה

כיף לשמוע שהמקצוע הזה מוציא גם אנשים עם ראש פתוח... בענייני טיפת חלב הצלחתי גם אני הפעם. בצוות של טיפת חלב שלי יש אחות בוגרת קורס של לה לצ'ה ואחות עם בוגרת הקורס של בתיה שהיא IBCLC טריה. האחות שמטפלת בי שמעה את התסכול שלי על העלייה המזערית של האפרוחות שלי במשקל (שמונה ק"ג בגיל שנה וחצי...) ואמרה לי "תפסיקי להסתכל על המשקל, תסתכלי על הילדות". בסדנא האחרונה שהעברתי להריוניות תאומים, הגיעה מישהי עם אמא שלה שהיא אחות ותיקה של טיפת חלב והאמא סיפרה איך היא מעודדת הנקה במרפאה שלה ואף הוסיפה מספר טיפים נחמדים. שרק ירבו....

rnati

New member
בכל קורס שלה יש לפחות אחות אחת

של טיפת חלב. בקורס הקודם היו 3 + מפקחת אחת

אם פי 3

New member
איזה כיף!

עוד לא יצא לי ללכת אליו, אבל רופאת המשפחה הבלתי-אוהדת שלנו, התחלפה ברופא שאני יודעת שהוא תומך לידות בית וטבעיות... זה מאד משמח.

Srolla

New member
../images/Emo207.gif רופא/ה נשים

MP3 יש לך המלצה לרופא/ה נשים באיזור הגליל המערבי? מיותר לציין שאמח אם הוא או היא תומכים בלידות בית ובכלל ברפואה טבעית... תודה

אם פי 3

New member
כשתמצאי, תודיעי

אני הולכת (?) לד"ר רמי מאור - אבל הייתי אצלו מעט מאד (החלפתי אחרי הלידה) ולא יודעת עד כמה הוא מתאים לי - כבר נתקלתי בדברים שזקפו נקודות לזכותו, ודברים שלא (לפעמים באותה נשימה).

רופא נשים בצפון.......

זה מדהים איך עדיין לא מצאתי מישהי אחת מאיזור גליל מערבי שאמרה לי שם של רופא שהיא הולכת אליו ומרוצה! אולי נפתח בזה קריאה לרופאי נשים מסויימים שנקבל עליהם המלצה שיעברו צפונה? לא נראה לי שתהיה להם בעית פרנסה....
אני הולכת לד"ר יצחק ממן (מכבי)ולא בדיוק מרוצה ממנו - כנ"ל רוב חברותי/ שכנותי מהאיזור, אין לי מושג מה דעתו על לידה ביתית/ טבעית כי פשוט נמנעתי מלהעלות את הנושא בפניו, הוא לא נראה לי ממש נחמד/ מתעניין. מה שכן - בפעם האחרונה שהלכתי אליו (מבין הפעמים הספורות שפניתי אליו בהריון זה, וגם- לפי בקשת המיילדת לאולטרסאונד לבדיקת מנח) הוא הפתיע אותי סוף סוף לטובה. ביקשתי ממנו לקבל הפניה לבדיקות דם (עשיתי בדיקה רק בתחילת ההריון) והוא שאל לאיזה צורך - אמרתי שלא משהו ספציפי אלא נראה לי שרצוי לעשות כדי לבדוק ברזל ושיהיה, והוא ענה לי שממש אין צורך - כל עוד אני מרגישה טוב, אין לי שום סיבה לחשוש שיש בעיה, ופשוט עדיף להקשיב לתחושות הבטן ותחושה כללית של היולדת מאשר לרוץ אוטומטית לעשות בדיקת דם (סוף סוף הוא אמר משהו שמממאאאאאאאאאאאאאוודדד הסכמתי איתו). כמובן שהוא אמר שאם הבדיקת דם תגרום לי לישון יותר רגועה בלילה אז בבקשה - אבל הוא לא היה צריך לשכנע את המשוכנעת כבר...

Srolla

New member
תודה!

ותעדכנו אם נתקלתם באחד כזה... לרופא שלי לא הזכרתי את העניין עד שהוא הסביר לי שבשבוע 40 אני חייבת לבוא כל כמה ימים למוניטור... לצערי נפלט לי שאין לי כוונה לעשות זאת וקיבלתי שטיפה והרצאה למה מסוכן ללדת בבית. מאז לא חזרתי אליו.

למעלה