שמירת הריון וימי מחלה

july2005

New member
שמירת הריון וימי מחלה

שלום בנות, אני נמצאת בשמירת הריון מזה שבועיים וחצי רציתי לדעת האם צריך קודם כל לנצל את ימי המחלה שעומדים לרשותי לפני שאני מגישה \ מקבלת דמי שמירת הריון מביטוח לאומי? האם זה קשור אחד לשני? תודה, לימור

שמירה

קודם כל ביטוח לאומי מכיר בשמירה מ30 יום ומעלה. את צריכה לבדוק עם מקום העבודה שלך איך הם עובדים - יש כאלו שלא צריך לנצל ויש כאלו שכן - הם ידעו לענות ולהדריך אותך מה לעשות. בכל מקרה תצטרכי להחתים את הרופא נשים על השמירה בטפסים של הביטוח לאומי (אפשר להוריד מהאתר).

פוגים1

New member
בטוח לאומי

אם את לא רוצה לנצל את כל ימי המחלה שלך המעסיק יצטרך לכתוב שהמדיניות שלהם היא לא לשלם ימי מחלה לשמירת הריון. המעסיק לא חייב לשלם מחלה עבור הריון, ואם הם לא משלמים והשמירה היא פחות מחודש, יכול להיות שלא תקבלי תשלום מאף אחד עבור השמירה. תבדקי גם האם את מקבלת מחלה מלא או 75% שזה התשלום לפי החוק.

../images/Emo207.gif../images/Emo41.gif

לא יודעת לענות אבל יש לי שאלה: האם רופא נשים יכול להביא שמירה רק עד חודשיים, ואחרי חודשיים צריך לפנות שוב ושהרופא ימלא פעם נוספת את כל הטפסים או שהוא יכול לכתוב מראש עד סוף ההריון? תודה

harelr6

New member
הרופא יכול לכתוב

עד הלידה. אני קיבלתי מחודש חמישי עד הלידה.

לא יודעת מבחינת החוק

אין ספק שהאינטרס של ביטוח לאומי הוא ליצור כמה שיותר בירוקרטיה והגבלות, כדי לשלם כמה שפחות דמי שמירה. מצד שני, אני בהחלט מכירה כמה וכמה בנות שהיו בשמירה בתכל'ס כל ההריון, וקיבלו תשלום מלא מב"ל. אני חושבת שכמו בדברים אחרים, זה תלוי במידה רבה ברצון ובנחישות (וברגישות
) של הרופא. עתליה

july2005

New member
שמירת הריון

הרופא יכול לכתוב מראש עד סוף ההריון, לי הוא כתב מהתאריך שהתחלתי את השמירה ועד הלידה

27חומד

New member
על טפסי בט"ל הוא צריך לציין ממתי עד

מתי השמירה. אני כבר לא זוכרת אם כל טופס מוגבל בזמן, נניח טוב לחודשיים, אבל בכל מקרה אם צריך להאריך בעוד זמן, הרופא פשוט צריך למלא טופס נוסף. אני זוכרת אצלי בזמנו, הרופאה מילאה את הטופס ומאוחר יותר כדהאריכה את השמירה, מילאה טופס נוסף. הטופס הזה חשוב כי בו הרופא ממלא את הסיבה הרפואית לשמירה ולא רק את מספר הימים.

למעלה