שמירת הריון--כמה שאלות

ortalina1

New member
שמירת הריון--כמה שאלות

בוקר טוב לכולן טוב אז התחלתי היום (שבוע 28) שמירה לאחר שבשבוע שעבר היו לי צירונים פעמיים.. אני חייבת להגיד שאני לא כל כך יודעת מה לעשות בבית כל היום וגם מה בכלל מותר לי לעשות הרופאה לא אמרה שמירה מלאה אז אני לא צריכה רק לשכב אבל חברות אמרו לי שזה מה שצריך לעשות בעיקר ושהליכות (לסידורים וכאלה) לא מומלצות.. אז מה עושים? האם אני יכולה לעמוד לבשל שעה או לקפוץ לסופרפארם וכו'.. אני כמובן לא מתכוונת ללכת לשופינג מטורף של 3 שעות.. אני שואלת כי עדיין לא קנינו כלום, ורצינו ללכת לסיורים בבי"ח.. ואיפשהוא אני מרחמת על בעלי שגם ככה עושה את רוב הניקיונות, סידורים וכו'. חוץ מזה רציתי-- מה עדיף לעשות לקחתמבחינת התשלום, ימי מחלה מהעבודה או שמירה מביטוח לאומי? (איך בכלל אפשר לחשב מה משתלם יותר??) תודה בנות אתן כל כך עוזרות בהרבה תחומים שאני מרגישה אובדת עצות יום נעים לכולן אורטל

שמירת הריון - תשובות

היי אורטל, גם אני התחלתי שמירה בשבוע 27 (היום אני בשבוע 34+3 ) והתלבטתי בין שמירה מביטוח לאומי לבין ניצול ימי מחלה מהעבודה. לאחר שבדקתי את הנושא ,החלטתי לנצל את ימי המחלה שלי ולקבל משכורת מהמעביד מכמה סיבות: 1. יש לי יתרה של 80 ימי מחלה לנצל. 2. ביטוח לאומי משלם 100% מהשכר הממוצע במשק ועד תקרה של 275 שח ליום (פרטים מדויקים באתר ביטוח לאומי) ושכרי גבוה מכך.(הבדל של כמה אלפי שקלים) 3.אצלנו משלמים מלא מהיום הראשון של המחלה. מקווה שעזרתי לך.

עוד שאלות אם אפשר

התקשרתי היום לביטוח לאומי והתקשרתי שבוע שעבר וקיבלתי 2 תשובות שונות. האם מישהי יכולה לעזור לי? לפי האתר: שיעור הקצבה ליום יהיה בסכום הנמוך מבין שני הסכומים האלה: 1. הסכום הבסיסי לחישוב קצבאות (לחודש) מחולק ב-30: 275.33 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) ליום. 2. שכרה של האישה (החייב בדמי ביטוח) ברבע השנה שקדם להפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, מחולק ב–90. אם נניח אני מרוויחה 15 ברוטו - אז לוקחים את ה 15*3 (רבע שנה) ומחלקים ל 90 ? כי הראשון אמר לי שלוקחים ממוצע של ה 3 חודשים ואותו מחלקים ב 90 - משמע 15 לחלק ל 90 שזה יוצא מאוד נמוך ולא הגיוני בכלל... אז מה אתן יודעות/הבנתן? הסתבכתי המון תודה

היי אני לקחתי חודש ראשון ימי מחלה וכשאלו נגמר

הגשתי בקשה לביטוח לאומי -מחכה לתשובה ..... אני אישית רוב היום בבית -קוראת רואה טלוויזיה באינטרנט מדברת קצת עם חברות-פחות יוצאת אבל בהחלט משתדלת לא לשכב כל היום-בעיקר תקשיבי לגוף שלך בייחוד אם יש צירונים-אפשר לצאת לגיחות קצרות וגם סיורי ביח או קניות לבייביז צריך לעשות אבל במידה כמובן -העיקר שיהיה לך נעים ונוח.בהצלחה......

ortalina1

New member
טוב אז לאחר שבררתי....

גם מול ביטוח לאומי וגם מול העבודה אני עדיין בבלבלה.. בעבודה - יש לי 84 ימי מחלה שצברתי ואם אני בוחרת לקחת אותם אז אני מקבלת 75% לכל יום מחלה החל מהיום הרביעי ולא ממש הבנתי כמה זה ייצא לי בסוף החודש. ביטוח לאומי - ממוצע של 3 משכורת אחרונות או 275 ש"ח כפול 390 יום (ברוטו כמובן), טיפול בתביעה במידה והגשתי הכל ממש ברגע שה- 30 יום עברו לוקח 60 יום מקסימום... קשה להחליט איפה כדאי יותר מבחינה כלכלית, יש עוד עצות למישהי? אורטל

sefia

New member
תלוי כמה את מרוויחה...

תחשבי כמה שווה יום עבודה שלך, ומזה תורידי 25% כדי לדעת להשוות "תפוחים לתפוחים" אח"כ תראי אם יוצא לך יותר או פחות מהתשלום ליום עבודה של ביטוח לאומי. מה שכן - את חייבת להיות 30 ימים רצופים בשמירה ע"מ להגיש את הבקשה. את בטוחה שזו מדיניות ימי המחלה אצלכם? מה הכוונה שאת מקבלת 75% משווי יום החל מהיום הרביעי? מה קורה בימי מחלה 1-3? אולי זה הפוך? אצלנו למשל ביום הראשון אין תשלום, בשני אחוז מסויים , בשלישי אחוז קצת יותר גבוה, ומהיום הרביעי תשלום מלא... מציעה לבדוק שוב - רק לוודא. בהצלחה

החוק לימי מחלה הוא פשוט

ביום הראשון- 0% ביום השני- 37.5% מהיום השלישי והלאה- 75% אם משלמים למישהי יותר- זה מטוב לבו של המעסיק או מהסכמים פרטניים. אבל זו החוק זה המינימום שמחוקק קבע אגב- ניתן להגיש את הטפסים של שמירה ולעשות את כל התהליך גם תוך כדי ניצול ימי מחלה- אחרי 30 יום להגיש, לקבל את האישור והתשלום יתחיל ברגע שימי המחלה ייגמרו. לא חייבים לחכות שימי המחלהיסתיימו ורק אז להתחיל את התהליך- חבל על הזמן שלכן בלי משכורת.....

למעלה