שמירת הריון

סמדרי3

New member
שמירת הריון

אני נמצאת בשמירת הריון, אני בחודש חמישי להריוני, רציתי לברר , אני עבדתי רצוף בשנה האחרונה מה הן זכויותי, האם אני מקבלת מאה אחוז מסך משכורתי? הגשתי את הניירת לפני שבוע.

גמלה לשמירת הריון

החוק מגדיר "שמירת הריון" בסעיף 58: "שמירת הריון" - היעדרות מעבודה בתקופת הריון המתחייבת בשל מצב רפואי הנובע מההריון והמסכן את האשה או את עוברה, הכל בהתאם לאישור רפואי בכתב. תנאי הזכאות הראשון לגמלה לשמירת הריון, זהה לתנאי הזכאות לדמי לידה הקבועים בסעיף 50 לחוק הביטוח הלאומי, אלא שהיום הקובע הוא היום הראשון לשמירת הריון. סעיף 59 לחוק קובע: מבוטחת, שהיתה בשמירת הריון שלושים ימים רצופים לפחות, תהיה זכאית לגמלה בעד התקופה האמורה ובעד כל תקופה נוספת של 14 ימים רצופים לפחות שבהם היתה בשמירת הריון, והכל לפי אישורים רפואיים, כללים, תנאים ומבחנים שקבע השר. אשר לחישוב גובה הגמלה, קובע סעיף 60: גמלה לשמירת הריון, לכל יום, היא בסכום השווה לשכר העבודה הרגיל של המבוטחת המחושב לפי סעיף 54 ולא יותר מהשכר הממוצע מחולק ב- 30; לענין שכר העבודה הרגיל - היום הקובע הוא היום הראשון לשמירת ההריון; חל פיצוי לאחר תום התקופה ששימשה בסיס לחישוב שכר העבודה הרגיל יוגדל סכום שכר העבודה הרגיל שחושב כאמור בשיעור הפיצוי מיום תחילת הפיצוי. ולהשלמת התמונה, סעיף 54 קובע: (א) שכר העבודה הרגיל, לענין סעיף 53, הוא הסכום המתקבל מחלוקת הכנסת המבוטחת, ברבע השנה שקדם ליום הקובע, בתשעים. (ב) לענין סעיף זה, "הכנסה" - (1) בעובדת - ההכנסה שממנה מגיעים דמי ביטוח, וכן הכנסה מדמי הסתגלות מיוחדים, למעט הכנסותיה כעובדת עצמאית אלא אם כן היתה זכאית לדמי לידה אילו היתה עובדת עצמאית בלבד; (2) בעובדת עצמאית - ההכנסה ששימשה יסוד לחישוב דמי הביטוח בעד רבע השנה האמור בסעיף קטן (א); (3) במבוטחת לפי סעיף 40(ב)(2) - ההכנסה ששימשה יסוד לחישוב דמי הביטוח בעד רבע השנה האמור בסעיף קטן (א), והכל לרבות אותו סכום שהיו מגיעים ממנו דמי ביטוח אילולא הסכום המרבי הקבוע לתשלום דמי ביטוח. לכן, התשובה לשאלה כמה אקבל כגמלה תלוי בגובה השכר שלך.

למעלה