שמירת הריון

מאמינה1

New member
שמירת הריון

רציתי להתעדכן מה הקריטריונים לשמירת הריון . בהריון הקודם - תאומים היו לי צירים מוקדמים החל מחודש שלישי. אני כעת בחופש הגדול- עובדת בהוראה. בעוד כחודש אצטרך לחזור לעבודה ואהיה בעז"ה בחודש שלישי. אין לי כוח לחשוב על רעיון של חזרה לעבודה, נסיעות באוטובוסים שעה כל יום , עבודה פיזית קורעת. אני חוששת על ההריון הזה IVF אחרי 5 שנים של ניסיונות . מה הסיכוי שלי לקבל שמירת הריון מהרופא? יש למישהי ניסיון בענין?

לטעמי, הסיכוי לא גבוה

שמירה ניתנת על בסיס קריטריונים רפואיים: סכנה לבריאות העובר או לבריאותך. אם חלילה יתפתחו צירים, אני בטוחה שהרופא ין לך שמירה די בקלות, אבל מאוד קשה לקבל אישור מביטוח לאומי על שמירה כאשר אין גורם סיכון מובהק. ברוכה הבאה
שיעבור בטוב.

נכון, א-ב-ל...

מה לעשות שאין דין הריון "יקר" כדין הריון "רגיל"? (ואני לא ממציאה את הקריטריונים המקוממים האלה - באופן כזה קופ"ח מזכירה לעצמה כמה כסף ההריון הזה עלה לה...) רופאים רבים (לצערי לא כולם) פועלים לפי העקרון שעם הריון IVF לא לוקחים סיכונים. זה לא אומר שאם תבואי ותגידי "אין לי עצבים לנסוע לעבודה, בחייאת תנו לי שמירה", גם תקבלי, אבל זה כן אומר שהמערכת הרבה יותר lenient. חשוב גם להיות מטופלת אצל רופא שמבין עניין ומגדיל ראש, ולא אצל איזה אידיוט מקופ"ח, כמו הרופא בהיי-ריסק במכבי שאמר לי משהו כמו "מבחינתי זה הריון כמו כל הריון אחר ולא מזיז לי איך השגת אותו"...
עתליה

עם זה אני רק חצי מסכימה

כי בסופו של דבר, יש שונות מאוד גדולה בין הרופאים והחיתוך שלה אינו בין "רופאי קופה" ל"רופא פרטי", אלא נובעת מגישות אישיותיות ומקצועיות שונות. יש רופאי קופה אכפתיים ומסורים מאוד שיהיו אמפתטיים להריונות עם רקע מורכב יותר וישנם רופאים פרטיים שלא. אישית, אני חושבת שלשמירה צריך סיבה רפואית טובה. בוודאי שיש חשיבות לצורת ההתנסחות של הרופא (הרי את אותה סיבה בדיוק ניתן להציג באור שונה). בנוסף, הגורם שמאשר או דוחה את השמירה הוא ביטוח לאומי, שיש לו קריטריונים מאוד ברורים. כאמור, רופא מנוסה ידע לנסח בצורה כזו שתאושר השמירה, אבל האמיני לי שהביטוח הלאומי, במקרים של חדש, בהחלט מפשפש בתיק הרפואי של המטופלת ובודק היטב אם הסיבה נכונה ומוצדקת. שמירות שאינן מוצדקת מעוררת את הגל הנוכחי של חקירות בוטות של הביטוח הלאומי (שלמשל, מגיע אל השומרות הבייתה ומוודא שהן אכן בבית ולא מבלות בקניון) ובשל מקרים כאלו נפגעות, בסופו של דבר, נשים שבאמת צריכות להיות בשמירה. בהקשר של "מאמינה" (שפתחה את השרשור) בהחלט יתכן שעם התקדמות ההריון יעלה צורך בשמירה, ואפילו אם הוא יהיה מינורי, אני מעריכה שלאור הרקע הרופא ילך עימה ויכתוב מה שצריך, אבל כרגע זה שלב מוקדם למדי ואני מתקשה להאמין שהביטוח הלאומי יאשר שמירה שכזו.

קודם כל, אני מסכימה איתך לחלוטין

ואין ספק שיש רופאים מצוינים, אכפתיים ומגדילי ראש גם ברפואה הציבורית (מזכירה קבל עם ועדה שהרפואה הציבורית סידרה לי את הילדים שלי...) ולהיפך. פשוט צריך להיות מוכנים לאפשרות של החלפת רופא בקופה עד שמגיעים לאחד כזה, במקרה שמגיעים לאקזמפלר פחות מוצלח. אני גם מסכימה שלחלק שמירה לכל דורשת רק פוגע באינטרסים הרחבים של האוכלוסייה שבה מדובר. ועם זאת, אסור שזה ישמש לגיטימציה ל"חיפופים" מצד הרופאים, פרטיים או ציבוריים כאחד. עתליה

מאמינה1

New member
דיברתי עם הרופא

לטענתו עד שבוע 12-13 אין כמעט סיכוי להשיג שמירת הריון, הוא הציע שנמתין עוד שבועיים ונראה כיצד מתפתח ההריון, כמה עוברים השתרשו ועוד... אז הוא יוציא אותי לחופשות מחלה קצרות ורק לאחר חודש של ניצול כל חופשות המחלה יש סיכוי שנצליח להוציא שמירה. בגדול הוא הצדיק את הלחץ שלי זהו הריון " יקר" - תרתי משמע, שילמתי על הטיפול באופן פרטי כי לא מגיע לי החזר מן הקופה. מקווה שאצליח. תודה על ההתיחסות

למעלה