שמירת הריון

מצב
הנושא נעול.
שמירת הריון

שמירת הריון
ידוע לי כי שמירת הריון ע"פ חוק היא רק מעל 30 יום רצופים באישור רופא. מה קורה אם אישה בהריון נמצאת 3 שבועות, רצופים או לא רצופים במחלה וסיימה את ימי המחלה שלה. מה עושה המעביד במצב כזה? אם מדובר למשל במטפלת לילד שנעדרת שבוע כן ושבוע לא מה על המעביד לעשות מבחינת עובד מחליף?? האם שמירת הריון יכולה להיות גם בצבירה?

שמירת הריון דורשת רצף של 30 יום.

שמירת הריון
ידוע לי כי שמירת הריון ע"פ חוק היא רק מעל 30 יום רצופים באישור רופא. מה קורה אם אישה בהריון נמצאת 3 שבועות, רצופים או לא רצופים במחלה וסיימה את ימי המחלה שלה. מה עושה המעביד במצב כזה? אם מדובר למשל במטפלת לילד שנעדרת שבוע כן ושבוע לא מה על המעביד לעשות מבחינת עובד מחליף?? האם שמירת הריון יכולה להיות גם בצבירה?
שמירת הריון דורשת רצף של 30 יום.
זו אכן בעיה. תוכלי להעסיק מחליף אך לא תוכלי לפטר את העובדת שנמצאת בהריון. אם אין לה ימי מחלה נוספים ואין לה אישור שמירת הריון לא תהיי חייבת בתשלום לעובדת על ימים שאינה מגיעה לעבודה אלא אם כן זה על חשבון החופשה שלה.

שיר ורד

New member
האם את המטפלת או המעסיקה?

שמירת הריון
האם את המטפלת או המעסיקה?
אם את המטפלת , תנסי לקבל מהרופא אישור לשמירת הריון של לפחות 30 יום רצופים, אל תגישי למעסיקה אישורים לדמי מחלה ואל תבקשי ימי מחלה, ותודאי שבדווח לביטוח הלאומי לא ידווח לך שכר בגין אותה תקופה (כמובן שיש לוודא שבכלל המעסיקה מדווחת עלייך לביטוח הלאומי ומפרישה על כך שכר). בהמשך תוכלי לקבל דמי שמירת הריון גם אם יהיו רק 14 יום רצופים. אם הרופא לא מוכן לרשום לך 30 יום ברצף (ואפילו בדיעבד) תנסי ללכת לרופא אחר. אם גם זה לא עוזר, תנצלי ימי מחלה המגיעים לך (אם המעסיקה מוכנה לכך, היא לא חייבת, אלא אם כן יש לך אישור רפואי על מחלה ולא על שמירת הריון). אם את המעסיקה, תייעצי לעובדת לבקש אישור על שמירת הריון ל 30יום לפחות , ואם היא תצליח להשיג אישור כזה (ואולי גם להאריכו) לא תצטרכי לשלם לה שכר , ותוכלי להעסיק מטפלת מחליפה. אם היא לא משיגה אישור לשמירת הריון אלא לימי מחלה, תהיי חייבת לשלם לה בגין ימי המחלה, על פי חוק או על פי מה שסוכם ביניכם עד למיצוי צבירת ימי המחלה שלה. אינך רשאית לפטר אותה ותצטרכי למצוא מטפלת זמנית או סידור אחר לילד בימים בהם היא נעדרת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה