שמירת ויטמינים בצורת בישול

  • פותח הנושא kiu
  • פורסם בתאריך

kiu

New member
שמירת ויטמינים בצורת בישול

מה הדרך הכי טובה לשמור על הויטמינים של ירקות וכו ?? והסברים למה מי שיודע אני אשמח לדירוג שיטות הכנה מהטוב ביותר להכי גרוע.. תודה מראש
 

p e b b l e

New member
לפי הידוע לי

הכי טוב לאדות ירקות כי ככה "פוגעים" בהם כמה שפחות ונשארים הכי הרבה ויטמינים. לאפות ירקות קצת פחות טוב מלאדות, ולבשל אותם הכי פחות טוב כי הרבה מהויטמינים בורחים למי הבישול. לפי דעתי, כל עוד אוכלים מגוון ירקות כשחלקם טריים, הגוף מקבל מספיק ויטמינים ופחות משנה צורת ההכנה הספציפית. יותר חשוב לי שהאוכל יהיה טעים וקצת פחות מזין מאשר לא טעים.
 

orizont

New member
ויטמינים בירקות

שלום! הדרך הפשוטה היא לאכול אותם כמו שהם בצורה חיה!! אז נשמרים כל הויטמינים! בצורה אחרת בזמן ההכנה של הירקות לא לעבור יותר מ42 מעלות C אחרת כל הויטמינים יהרסו בחום יותר גבוה! רצוי להשתמש במייבש מזון!!
 

nataly210

New member
אם רוצים לאכול מבושל

ועדיין לא לאבד לגמריי את הערכים אני ממליצה או על אידוי על מרק. במרק ויטמינים שמתמוססים במים לא נאבדים כי אתה שותה את המים (לעומת לבשל ירקות במים ולא לשתות את המים). בבישול נהרסים גם האנזימים שהם אחראים לפירוק ועיכול טוב יותר של המזון - מעל 48 מעלות האנזימים כולם נהרסים. הדרך הכי טובה לשמור את כל הערכים התזונתיים במזון היא לא לבשל את המזון ולאכול אותו בצורתו הטבעית ולכן חשוב לאכול לאורך היום ירקות, פירות, אגוזים, שקדים, זרעים וכדומה בצורתם הטבעית. .
 
למעלה